.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2022 13:40

Suzuki – Επιβεβαιώνεται η έξοδος από MotoGP, βόμβα με αποχώρηση και από Endurance

H Suzuki Motor Corporation ήρθε σε συμφωνία με τη Dorna για να αποχωρήσει από το MotoGP στο τέλος της σεζόν 2022, αλλά εξέπληξε τους πάντες ανακοινώνοντας και την αποχώρησή της από το World Endurance Championship.

Η αναδίπλωση της Suzuki που μοιάζει να εγκαταλείπει σταδιακά τον αγωνιστικό κόσμο της μοτοσυκλέτας συνεχίζεται με μια νέα αρνητική έκπληξη. Πριν λίγους μήνες έσκασε ως βόμβα η ξαφνική πρόθεση της Suzuki να αποχωρήσει από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP με τη λήξη της φετινής χρονιάς, παρότι μόλις το 2020 είχε κατακτήσει τον τίτλο με τον Joan Mir και είχε πρόσφατα ανανεώσει το συμβόλαιό της με τη Dorna.

Στο μεσοδιάστημα οι δύο πλευρές είχαν μπει σε διαδικασία διαπραγματεύσεων για να βρεθεί η φόρμουλα με την οποία θα λυόταν η μεταξύ τους συμφωνία, όπερ και εγένετο, σύμφωνα με το νέο δελτίο Τύπου που δημοσιεύει η Suzuki Racing σήμερα (13/7) στην ιστοσελίδα της.

Παράλληλα όμως, ρίχνει και μια ακόμη χειροβομβίδα στον κύκλο της επικαιρότητας, ανακοινώνοντας πώς στο τέλος της σεζόν του 2022 θα αποχωρήσει και από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής, EWC! Μιλάμε για ένα πρωτάθλημα που η επίσημη ομάδα της, Yoshimura SERT Motul, κατέκτησε το 2021, ενώ και φέτος προηγείται στην κατάταξη μετά από δύο αγώνες και με άλλους δύο να απομένουν στο πρόγραμμα.

Ο Toshihiro Suzuki, εκτελεστικός διευθυντής και πρόεδρος της εταιρείας δήλωσε σχετικά:

“Η Suzuki αποφάσισε να τερματίσει τη συμμετοχή της σε MotoGP και EWC ενόψει της ανάγκης να ανακατευθύνει κεφάλαια σε άλλες πρωτοβουλίες που αφορούν τη βιωσιμότητα. Οι αγώνες μοτοσυκλέτας ήταν ανέκαθεν ένας χώρος που τροφοδοτεί την τεχνολογική καινοτομία, αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό. Η απόφασή μας σημαίνει πως αναλαμβάνουμε την πρόκληση να χτίσουμε μια νέα μοτοσυκλετιστική επιχειρηματική δραστηριότητα μεταφέροντας τις τεχνολογικές ικανότητες και ανθρώπινους πόρους που καλλιεργήσαμε στις αγωνιστικές δραστηριότητες της μοτοσυκλέτας προς τη διερεύνηση άλλων οδών για μια βιώσιμη κοινωνία.

“Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτερη ευγνωμοσύνη μου προς όλους τους φίλους, αναβάτες και μετόχους που μας υποστήριξαν με ενθουσιασμό από την αρχή της εξελικτικής διαδικασίας στην επιστροφή στους αγώνες MotoGP.

“Θα συνεχίσω να υποστηρίζω με τον καλύτερο τρόπο που μπορώ τους Alex Rins, Joan Mir, Team Suzuki Ecstar και Yoshimura SERT Motul για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί ως το τέλος της σεζόν.

“Σας ευχαριστώ για την ευγενική σας υποστήριξη.”

Πηγή: Suzuki Racing

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2022 13:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon