.
Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022 19:44

Andrea Dovizioso – Τέλος καριέρας προ των πυλών

Ο Ιταλός αναβάτης δήλωσε πως το 2023 δεν θα τρέχει στο MotoGP, μετά από την απογοητευτική ομολογουμένως τρέχουσα αγωνιστική σεζόν.

Τα τελευταία χρόνια είχαν σίγουρα τον αντίκτυπο τους στην ψυχολογία του Andrea Dovizioso. Το παρόν στη νυν RNF και πάλαι ποτέ Petronas Yamaha είναι άκρως στενάχωρο, με τον κάποτε υποψήφιο για τον Τίτλο αναβάτη, να παλεύει πια για να μην τερματίζει τελευταίος.

Ο προηγούμενος σταθμός σαν δοκιμαστής της Aprilia δεν επέφερε τα δέοντα και οπωσδήποτε δε συγκρίνεται με τις μέρες της Ducati εποχής, όταν διεκδικούσε στα ίσια το πρωτάθλημα από το Marc Marquez. Ένας χρόνος αποχής ήταν ίσως κάτι απαραίτητο για το DesmoDovi, αλλά εν τέλει η ιστορία έδειξε άλλα.

04b.jpg

Έχοντας πλέον ίδια σχεδόν μοτοσυκλέτα με το Fabio Quartararo, αλλά τερματίζοντας αντιδιαμετρικά το YZR-M1 του, ο Andrea δε μάσησε τα λόγια του στο motogp.com και δήλωσε την απόσυρση του από την ενεργό δράση εφόσον δεν είναι πια ανταγωνιστικός.

«Σίγουρα δεν θα τρέξω. Πάντα έλεγα πως αν δε μπορώ να είμαι ανταγωνιστικός, τότε δε θέλω να είμαι εδώ. Επομένως δεν υπάρχει λόγος. Ειδικά μετά από 20 χρόνια. Δεν προσπάθησα καν να έχω θέση για την επόμενη χρονιά. Πλέον έχω χαλαρώσει εντελώς, έχοντας ήδη μισό χρόνο εκτός αγώνων πέρυσι. Ήδη τη δοκίμασα τη σύνταξη και είμαι οκ με αυτό.», δήλωσε αστειευόμενος ο Ιταλός αναβάτης.

Για την ιστορία, ο Dovizioso τρέχει από 2001, σαν wild card συμμετοχή στην τότε Moto3. Παγκόσμιος πρωταθλητής στα 125 κ.εκ. στέφθηκε το 2004. Στα 250 κ.εκ. βρέθηκε δυο φορές μια ανάσα πριν τον Τίτλο, ενώ το ίδιο συνέβη και τα 2017, 2018 και 2019 στη μεγάλη κατηγορία.

Συνολικά μέτρησε 103 βάθρα (62 εξ’ αυτών στη μεγάλη κατηγορία), με τις 15 από τις 24 νίκες να είναι στα MotoGP με Honda και Ducati.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 12:56

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon