.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022 10:41

Yamaha MotoGP – Έντονη αντίδραση στην ποινή του Quartararo

To αφεντικό της Monster Energy Yamaha MotoGP, Lin Jarvis, δεν έκρυψε την πικρία του για τη “μεροληπτική” αντιμετώπιση του πρωταθλητή της και δηλώνει πως ήθελε να προσφύγει στο CAS.

Η ατυχής και ατελέσφορη απόπειρα προσπέρασης του Fabio Quartararo επί του Aleix Espargaro στον 5ο γύρο του αγώνα στο Assen, τιμωρήθηκε με ποινή ενός μακριού γύρου στον επόμενο αγώνα, γεγονός που κατά τον Jarvis δεν είναι καθόλου δίκαιη:

“Ο Fabio Quartararo, η Monster Energy Yamaha MotoGP Team και η Yamaha ανέκαθεν μάχονταν για δικαιοσύνη και αθλητικό ήθος στο MotoGP. Είμαστε απογοητευμένοι που βλέπουμε την ανισότητα με την οποία καταλογίζονται οι ποινές από τους αγωνοδίκες του FIM MotoGP.”

Οι λόγοι που η ομάδα το πρωταθλητή διαφωνεί με την απόφαση των αγωνοδικών είναι οι εξής:

  • Παρότι ο Quartararo παραδέχτηκε πως έκανε λάθος στη στροφή 5 του TT Circuit Assen στον 5ο γύρο, η Monster Energy Yamaha MotoGP το θεωρεί αγωνιστικό συμβάν. Ο Quartararo φημίζεται ως “καθαρός” αναβάτης, χωρίς παρελθόν προηγούμενων συμβάντων. Ήταν ένα καθαρό λάθος χωρίς κακή πρόθεση.
  • Η Monster Energy Yamaha MotoGP αναγνωρίζει πως επηρεάστηκε ο αγώνας του Aleix Espargaro, μα η αυστηρότητα της ποινής είναι υποκειμενικό ζήτημα. Η Monster Energy Yamaha MotoGP αισθάνεται πως οι αγωνοδίκες υπολογίζουν τη σοβαρότητα κάθε συμβάντος με ασυνεπή, υποκειμενικά στάνταρ.

"Η ασυνέπεια στις ποινές που ορίζονται από τους αγωνοδίκες στη σεζόν του 2022 πλήττει τη δικαιοσύνη του MotoGP και την εμπιστοσύνη στη δικαιοδοσία των αγωνοδικών,” συνεχίζει ο Jarvis. “Έχουν συμβεί τουλάχιστον τρία σοβαρότερα συμβάντα στην κατηγορία των MotoGP (που κατέληξαν σε εγκαταλείψεις αναβατών ή/και σε τραυματισμούς) που έμειναν ατιμώρητα.

“Θέλαμε να εφεσιβάλλουμε την απόφαση των αγωνοδικών την Κυριακή στο Assen, μα αυτός ο τύπος ποινής δεν είναι ανοικτός για συζήτηση ή έφεση. Μετά θέλαμε να το θέσουμε ως ζήτημα αρχής στο CAS (Court of Arbitration of Sport), αλλά ομοίως αυτό το θέμα δεν είναι διαθέσιμο για έφεση. Είναι γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους που οι αγωνοδίκες πρέπει να λαμβάνουν σωστές, ισορροπημένες και συνεπείς αποφάσεις εξαρχής, οι οποίες πρέπει να εκτελούνται εντός κατάλληλου και εύλογου χρονοδιαγράμματος.”

Πηγή: yamaha-boss-issues-statement-on-quartararo-penalty/428760" style="color: #0000ff;">MotoGP.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon