.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 13 Μαϊος 2022 13:02

Fantic Motor – Αναζητεί ομάδα για να μπει στη Moto2 από το 2023

Μεγαλώνει η ιταλική εταιρεία και είναι σε συζητήσεις με αρκετές ομάδες για να τρέξει από του χρόνου στη μεσαία κατηγορία των Grand Prix.

Η Fantic Motor απολαμβάνει μια μετεωρική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, τόσο σε επίπεδο πωλήσεων όσο και στους αγώνες. Από την κυριαρχία στα ιταλικά πρωταθλήματα, έχει πλέον προχωρήσει σε συμμετοχές στα παγκόσμια Enduro και MX, ενώ το πρωτότυπο XEF 450 Rally έτρεξε για πρώτη φορά στο Dakar με δεδηλωμένη την πρόθεση των Ιταλών να επιστρέψουν του χρόνου με ομάδα 5 αναβατών.

Όπως αποκαλύπτει τώρα ο διευθύνων σύμβουλος της Fantic, Mariano Roman, η εταιρεία του είναι ήδη σε διαπραγματεύσεις με διάφορες ομάδες της κατηγορίας Moto2 για να τρέξουν με τα λογότυπα της Fantic το ταχύτερο δυνατόν, δηλαδή από το 2023.

Στην κατεύθυνση αυτή η Fantic Motor έχει στήσει ένα αγωνιστικό τμήμα αφοσιωμένο στην Ταχύτητα, ξεχωριστό από το off-road, στο οποίο προσλήφθηκε ως σύμβουλος ο Jan Witteveen, γνωστός ως διευθυντής της αγωνιστικής ομάδας της Aprilia τη δεκαετία του 1990. Στη διεύθυνση της νέας ομάδας θα βρίσκεται ένα ακόμη στέλεχος με προϋπηρεσία στις πίστες με την Aprilia, ο Claudio Giovanardi , με τον Stefano Bedon ως team manager και της Milena Koerner (προερχόμενη από την MV Agusta) σε ρόλο συντονίστριας.

Η είσοδος στο κορυφαίο πρωτάθλημα Ταχύτητας του πλανήτη μέσω της Moto2 έχει ιδιαίτερο νόημα για τη Fantic, καθώς η κατηγορία τρέχει με κοινούς κινητήρες (Triumph 765), έτσι οι Ιταλοί θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα κατατόπια των Grand Prix χωρίς να πρέπει να εξελίξουν και δικό τους μοτέρ σε πρώτη φάση.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon