.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022 14:09

FIM – Πρόσκληση προς ομάδες για το ηλεκτρικό E-Xplorer World Cup

Ο πρώτος αγωνιστικός θεσμός παντός εδάφους αποκλειστικά για ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες αναζητεί ομάδες για να λάβουν μέρος.

Πριν μερικούς μήνες η FIM παρουσίασε έναν νεοσύστατο θεσμό, το Παγκόσμιο Κύπελλο FIM E-Xplorer, με τον προγραμματισμό να προβλέπει έναρξη τον Σεπτέμβριο 2022 και ένα πρόγραμμα τριών αγώνων για την παρθενική αυτή σεζόν.

Ο στόχος είναι να συγκεντρωθεί ένας ικανός αριθμός ομάδων – που δεν θα υπερβαίνει τις 12 – με μικτή σύνθεση μιας γυναίκας κι ενός άνδρα, και τον Ιανουάριο 2022 ανακοινώθηκε η πρώτη επίσημη συμμετοχή της ιαπωνικής Mugen (ως M-Tec Motorsport), με την ηλεκτρική E.Rex που βασίζεται στο πακέτο (πλην κινητήρα φυσικά) του Honda CR-F.

Στο μεταξύ ωστόσο έχουν προστεθεί μόλις δύο ακόμη συμμετοχές, αυτές των Electric Motion (Γαλλία) και EMX Powertrain (Ολλανδία), γεγονός που αφήνει ένα μεγάλο κενό προς κάλυψη στους λίγους μήνες που απομένουν ως την προγραμματισμένη έναρξη της αγωνιστικής δράσης.

Έτσι η FIM απευθύνει κάλεσμα προς ομάδες από όλον τον κόσμο που θα ενδιαφέρονταν να δηλώσουν το παρόν στον πρώτο χρόνο αυτού του νέου θεσμού.

Οι υποψήφιες/οι θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους ως την Παρασκευή 22 Απριλίου στις 6 μ.μ. (ώρα Ελλάδας), ενώ στη συνέχεια η FIM θα αναλάβει την αναλυτικότερη επικοινωνία με τους όρους συμμετοχής, τα κριτήρια που πρέπει να πληροί κάθε ομάδα και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη συνέχεια.

FIM E-Xplorer World Cup

- Κανονισμοί
- Πρόσκληση για εκδήλωση ενδιαφέροντος

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon