.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 05 Απριλίου 2022 08:56

Michelin MotoGP - Απολογισμός του Gran Premio Michelin de la República Argentina 2022

Παρά τις καθυστερήσεις που προκλήθηκαν από την αεροπορική μεταφορά των μοτοσυκλετών και του βασικού εξοπλισμού μεταξύ της πίστας Mandalika και Termas de Rio Hondo, ο Aleix Espargaro ξεπέρασε τις δυσκολίες που δημιουργήθηκαν και κέρδισε την πρώτη του νίκη στο MotoGP, μετά από μια μάχη μεγάλης διάρκειας με τον Jorge Martin (Pramac Racing), στον αγώνα Gran Premio Michelin de la República Argentina. Τη γραμμή του τερματισμού πέρασαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, οι Martin και Alex Rins (Team Suzuki Ecstar). [Δελτίο Τύπου]

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν στην πίστα την Κυριακή συνέβαλαν ώστε τα επίπεδα πρόσφυσης στην επιφάνεια της πίστας να είναι ακόμη χαμηλότερα από το συνηθισμένο. Έχοντας αυτό κατά νου, όλοι οι αναβάτες επέλεξαν για το συγκεκριμένο αγώνα, τα σκληρά μείγματα γόμας για τον εμπρός και τα μαλακά μείγματα γόμας για τον πίσω τροχό των ελαστικων MICHELIN Power Slick με βάση τα υψηλά επίπεδα πρόσφυσης, τη σταθερότητα και τους σταθερούς χρόνους αγώνα που προσφέρει αυτός ο συνδυασμός. Οι επιδόσεις αυτών των ελαστικών αναδείχτηκαν από αυτόν τον κλειστό αγώνα και από το γεγονός ότι πέντε διαφορετικοί κατασκευαστές τερμάτισαν στις έξι πρώτες θέσεις.

Τα προβλήματα μεταφοράς που προέκυψαν άλλαξαν το πρόγραμμα του αγώνα με τις ελεύθερες δοκιμές 1 και 2 ( με την καθεμία να επεκτείνεται κατά μία ώρα) και τις κατακτήτριες 1 και 2 να πραγματοποιούνται όλες το απόγευμα του Σαββάτου. Ακολούθησε ένα εκτεταμένο Warm Up 40 λεπτών και ο αγώνας την Κυριακή.

Με στεγνό όλο το Σαββατοκύριακο, οι ελεύθερες δοκιμές έδωσαν στις ομάδες την ευκαιρία να δοκιμάσουν την γκάμα των ελαστικών MICHELIN Power Slick και να τελειοποιήσουν το στήσιμο της μοτοσυκλέτας τους, στον περιορισμένο διαθέσιμο χρόνο που είχαν για την εξαιρετικά δύσκολη πίστα Termas de Rio Hondo.

Στο Q2, ο Espargaro κέρδισε την pole position με χρόνο 1'37.688 – μόλις πέντε χιλιοστά του δευτερολέπτου από το ρεκόρ πίστας όλων των εποχών – εκμεταλλευόμενος τα εμπρός σκληρά και πίσω μαλακά μείγματα γόμας των ελαστικών MICHELIN Power Slick. Οι Ducati των Martin και Luca Marini (Mooney VR46 Racing Team) ολοκλήρωσαν την πρώτη σειρά της σχάρας εκκίνησης του αγώνα.

Σχολιάζοντας τον αγώνα, ο Piero Taramasso, Διευθυντής Michelin Two-Wheel Motorsport, δήλωσε: «Αυτό το Σαββατοκύριακο είχε πολύ ενδιαφέρον για διάφορους λόγους, κυρίως λόγω της πρόκλησης που αντιμετώπισε η ομάδα μας για να στήσει τον εξοπλισμό μας την Παρασκευή το βράδυ και να τοποθετήσει όλα τα ελαστικά που χρησιμοποιούνται συνήθως σε διάστημα δύο ημερών, σε μία μόνο ημέρα. Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να πω ότι η ομάδα μας αντιμετώπισε με επιτυχία αυτήν την πρόκληση και απέδειξε ξεκάθαρα την αφοσίωση και τον επαγγελματισμός της. Αναμφίβολα, παρακινήθηκαν περαιτέρω κι από το γεγονός ότι αυτό ήταν το Grand Prix της Michelin στην Αργεντινή. Παρόλο που δεν έχουμε αγωνιστεί εδώ στην Αργεντινή από το 2019, οι επιδόσεις της γκάμας των ελαστικών μας ήταν πολύ καλές σε αυτή την επιφάνεια της πίστας του Termas με τη χαμηλή πρόσφυση. Εκτός από το αποτέλεσμα του αγώνα, στο FP1 οι 19 κορυφαίοι αναβατές είχαν λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο διαφορά μεταξύ τους και στο FP2 τους 17 κορυφαίους αναβάτες τους χώριζε ιδία διαφορά χρόνου, με έξι διαφορετικούς κατασκευαστές στις έξι πρώτες θέσεις του FP1 και πέντε στις έξι πρώτες θέσεις στο FP2. Αυτό συνέβαλε, ώστε οι θεατές που παρευρέθηκαν στην πίστα να απολαύσουν ένα συναρπαστικό αγώνα και νομίζω ότι σίγουρα δεν απογοητεύτηκαν. Τέλος, θα ήθελα απλώς να πω συγχαρητήρια στην Aprilia και στον Aleix για αυτό το αποτέλεσμα που προσέφεραν στο Grand Prix της Michelin».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon