.
Κατηγορία Αλλοι
Κυριακή, 03 Απριλίου 2022 00:44

MotoGP 2022 – Αργεντινή, Κατατακτήριες Δοκιμές

Ο Aleix Espargaro χαρίζει στην Aprilia την πρώτη της pole position στην εποχή του MotoGP!

Ο Aleix Espargaro χάρισε στην Aprilia την πρώτη της pole position στη σύγχρονη εποχή του MotoGP και την 1η του εργοστασίου στη μεγάλη κατηγορία από το 2000 και μετά!

Παράλληλα, αυτή η pole – η πρώτη μετά την εποχή των 500cc για την Aprilia – ήταν και η τρίτη της καριέρας του Aleix Espargaro και η τρίτη με διαφορετική μοτοσυκλέτα για τον Ισπανό!

Τις άλλες δύο τις είχε πάρει με Forward Yamaha το 2014 και με την GSX-RR της Suzuki το 2015.

Ο Aleix έδειχνε πολύ δυνατός από τα δεύτερα ελεύθερα και σύντομα πήρε την πρώτη θέση στις κατατακτήριες 2, αφήνοντας σχεδόν τρία δέκατα πίσω του τον ανταγωνισμό.

Όμως λίγο μετά ήρθε ένα καταπληκτικό πέρασμα του Jorge Martin στο τελευταίο κομμάτι της πίστας για να ανεβάσει τον Ισπανό της Ducati στην 1η θέση.

Όμως ο Aleix Espargaro δεν θα άφηνε την ευκαιρία να πάει χαμένη και πιέζοντας εκ νέου, κατάφερε να κάνει το 1:37, 688 και να επιστρέψει στην 1η θέση, την οποία κράτησε μέχρι τέλους!

Εξαιρετική παρουσία είχε και ο Luca Marini σήμερα, με τον ετεροθαλή αδελφό του Valentino Rossi να παίρνει την τελευταία θέση στην πρώτη σειρά της εκκίνησης.

Τη δεύτερη σειρά ανοίγει ο Pol Espargaro πάνω στην Honda του. Ο Ισπανός ξεπέρασε την πτώση του στις ΕΔ2 και πέρασε με επιτυχία από τις ΚΑΤ1 για να πλασαριστεί σε αυτή την πολύ καλή θέση.

Ο Maverick Vinales, που ήταν δεύτερος στις ΕΔ2, τώρα στις ΚΑΤ συμβιβάστηκε με την 5η θέση, λίγο μπροστά από τον πρώην ομόσταυλό του, τον Fabio Quartararo.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής παρενοχλήθηκε από τον Jack Miller στο γρήγορο γύρο του, έναν Miller που έμεινε τελικά 11ος έχοντας και μια πτώση στις αρχές των ΚΑΤ2.

Από την τρίτη σειρά θα ξεκινήσουν τον αγώνα οι Suzuki των Alex Rins και Joan Mir, ενώ μαζί τους θα είναι και η Ducati του Zarco. Μια μοτοσυκλέτα του Mir δεν έπαιρνε μπροστά στις αρχές των ΚΑΤ2!

Με επιτυχία από τις ΚΑΤ1 πέρασε και ο Takaaki Nakagami που ήταν ο ταχύτερος στις ΕΔ1 και έμεινε στην 10η θέση στις ΚΑΤ2, μπροστά από τον Jack Miller και τον Brad Binder.

Μεγάλη αποτυχία για τον Pecco Bagnaia που δεν πέρασε από τις ΚΑΤ1, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Enea Bastianini.

Την ίδια στιγμή, ο νικητής του προηγούμενου αγώνα στην Ινδονησία, ο Miguel Oliveira, δεν κατάφερε τίποτα καλύτερο από την 16η θέση στο grid του αυριανού αγώνα.

MotoGP_QP_result.jpg

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 03 Απριλίου 2022 00:51

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon