.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2022 15:25

Michelin - Έτοιμη για τον αγώνα MotoGP 2022 της Αργεντινής

Μετά από ένα διάλειμμα τριών ετών λόγω της πανδημίας, η ομάδα της Michelin Motorsport θα ξεκινήσει και πάλι ένα από τα πιο περίπλοκα ταξίδια της σεζόν MotoGP™, όσον αφορά τη μεταφορά του εξοπλισμού, καθώς το πρωτάθλημα κατευθύνεται προς τη Νότια Αμερική και την πόλη Termas de Rio Hondo στην Αργεντινή, για τον τρίτο αγώνα της χρονιάς, το Gran Premio Michelin de la República Argentina. [Δελτίο Τύπου]

Το MotoGP επέστρεψε στην Αργεντινή το 2014 μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα 15 ετών, με την πίστα Termas de Rio Hondo στη βόρεια επαρχία του Santiago del Estero να γίνεται η έδρα για το Gran Premio de la República Argentina , αγώνα που τα προηγούμενα χρόνια πραγματοποιούνταν στο Μπουένος Άιρες.

Η πίστα των 4.806 μέτρων (2,99 μίλια) αποτελεί μια σοβαρή δοκιμασία για τους αναβάτες, τις μοτοσυκλέτες και ιδιαίτερα για τα ελαστικά. Η τραχιά επιφάνειά της πίστας, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες που παρατηρούνται αυτή την εποχή και τα αυξημένα φορτία που δημιουργούνται στις πέντε αριστερές και εννέα δεξιές στροφές, σε συνδυασμό με την ευθεία των 1078 μέτρων (3.530 πόδια), σημαίνει ότι τα ελαστικά MICHELIN θα έρθουν αντιμέτωπα με μια από τις πιο σκληρές δοκιμασίες αυτής της σεζόν.

Με βάση τις καταπονήσεις που δέχονται τα ελαστικά από τη συγκεκριμένη πίστα, η Michelin θα έχει διαθέσιμη την γκάμα ελαστικών MICHELIN Power Slick σε μαλακά, μεσαία και σκληρά μείγματα γόμας και για τους δυο τροχούς, όλα συμμετρικής σχεδίασης. Η απόφαση να χρησιμοποιηθούν μόνο ελαστικά συμμετρικής σχεδίασης, πάρθηκε λόγω του συνεχόμενου στρες του δέχονται τα ελαστικά σε κάθε γύρο. Σε περίπτωση βροχής, συχνό φαινόμενο στην πίστα Termas de Rio Hondo, τα ελαστικά MICHELIN Power Rain θα είναι διαθέσιμα και τα ελαστικά MICHELIN Power Rain σε μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας και για τους δυο τροχούς, με τα πίσω να είναι ασύμμετρα, με πιο σκληρό μείγμα γόμας στο δεξί τμήμα του πέλματος.

Σχολιάζοντας τον αγώνα του Σαββατοκύριακου, ο Piero Taramasso, Διευθυντής Michelin Two-Wheel Motorsport, δήλωσε : « Το Grand Prix Michelin της Αργεντινής, μας κάνει εμένα και την υπόλοιπη ομάδα της Michelin Motorsport πολύ χαρούμενους και υπερήφανους που είμαστε εδώ. Μας δίνει την τέλεια ευκαιρία να παρουσιάσουμε τα ελαστικά μας και τη μάρκα Michelin σε πολλούς μοτοσικλετιστές και οπαδούς του MotoGP, εδώ στη Νότια Αμερική. Η πίστα Termas αποτελούσε πάντα μια πρόκληση για εμάς από τότε που επιστρέψαμε στο MotoGP, λόγω την πολύ δύσκολων καιρικών συνθήκων που σημαίνει ότι δεν μπορέσαμε ποτέ να έχουμε μια εντελώς στεγνή πίστα το Σαββατοκύριακο, για να δοκιμάσουμε τις επιδόσεις των ελαστικών MICHELIN Power Slick. Επιπλέον, τα επίπεδα πρόσφυσης της πίστας μειώθηκαν σταδιακά από την τελευταία φορά που επαναλειτούργησε το 2014. Φέτος φέραμε μια γκάμα ελαστικών παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιήσαμε το 2019, αλλά τα ελαστικά έχουν εξελιχθεί για να προσφέρουν επιδόσεις τελευταίας γενιάς, όσον αφορά το σκελετό και τα μείγματα γόμας που βοηθούν στην αντίσταση στις δύσκολες συνθήκες της πίστας».

Οι αναβάτες του MotoGP θα βγουν στην πίστα την Παρασκευή 1 Απριλίου για τις δύο πρώτες ελεύθερες δοκιμές. Στη συνέχεια, το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν οι ελεύθερες δοκιμές 3 και 4, πριν ξεκινήσουν οι κατατακτήριες που θα καθορίσουν τη θέση των αναβατών στη σχάρα της εκκίνησης. Για τον αγώνα των 25 γύρων της Κυριακής τα φώτα θα σβήσουν στις 15:00 τοπική ώρα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2022 16:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon