.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 11:18

MotoGP – Πως η βροχή έσωσε την Suzuki στην Ινδονησία!

Η βροχή, όπως γνωρίζουμε, εξισορροπεί καταστάσεις και αυτό ακριβώς συνέβη στην περίπτωση της Suzuki στο Grand Prix της Mandalika το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Οι δυσκολίες που πέρασε ο Joan Mir και η Suzuki την Παρασκευή και το Σάββατο στην Mandalika, μπορούν να συγκριθούν με αυτές της Honda.

Τα δύο εργοστάσια αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στην πίστα της Ινδονησίας με τα νέα (παλιά) ελαστικά που αποφάσισε να φέρει η Michelin για τον δεύτερο Γύρο της χρονιάς.

Μάλιστα ο Joan Mir έλεγε πριν τον αγώνα ότι δεν είναι σίγουρος αν θα καταφέρει να φτάσει και να περάσει τη γραμμή τερματισμού!

Και μετά ήρθε η βροχή, λίγο πριν ξεκινήσει ο μειωμένος σε διάρκεια αγώνας των 20 (αντί 27) γύρων. Κι όλα άλλαξαν για τη Suzuki.

Από 18ος, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2020 κατάφερε να τερματίσει στην 6η θέση, λίγο πίσω από τον ομόσταυλό του, τον Alex Rins.

Suzuki-broxh-pos2.jpg

«Πρέπει να είμαστε χαρούμενοι μετά από αυτόν τον αγώνα», έλεγε μετά το τέλος του Grand Prix. «Δείξαμε πολύ καλά χαρακτηριστικά, ειδικά στον τελευταίο γύρο και είναι κρίμα που ξεκινήσαμε από την 18η θέση και είχαμε μόνο 20 γύρους αγώνα».

Κρίμα, διότι θα μπορούσε και κάτι καλύτερα. Εκ διαμέτρου αντίθετες δηλώσεις και κλίμα, σε σχέση με αυτό που επικρατούσε στο γκαράζ λίγες ώρες πριν…

«Επειδή δυσκολευόμασταν όλο το Σ/Κ αποφασίσαμε να κάνουμε μια αλλαγή για να μας βοηθήσει με την πρόσφυση. Όμως τελικά δεν αποδείχτηκε σωστό».

«Κι αυτό επειδή με τη βροχή είχαμε πολλή πρόσφυση και δεν μπορούσα να σταματήσω όπως ήθελα τη μοτοσυκλέτα. Αυτό μας έλειψε για να παλέψουμε και για το βάθρο».

Κι έτσι από εκεί που δεν πίστευε ότι θα τερματίσει, έφτασε μέσα σε λίγες ώρες – με τη βροχή να αλλάζει τα πάντα – να είναι απογοητευμένος που δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο!

Συνεχίζοντας με τις δηλώσεις του, ο Joan Mir σχολίασε για λίγο και την εκπληκτική του εκκίνηση στον αγώνα, μια εκκίνηση που του έδωσε σε μεγάλο βαθμό αυτή την 6η θέση.

Suzuki-broxh-pos3.jpg

«Ήταν λίγο απίστευτο! Δεν θέλω να το χάσω ποτέ αυτό! Την αίσθηση του πως μπορώ να ανοίγω το γκάζι και να προσπερνάω. Προπονούμαι πολύ γι’ αυτό και το διασκέδασα πολύ. Μάλιστα σε κάποια στιγμή, όταν είδα το ρυθμό μου, πίστεψα ότι μπορούσα να παλέψω και για τη νίκη! Μετά όμως θυμήθηκα ότι είχαμε μόνο 20 γύρους».

Μετά από δύο αγώνες ο Mir έχει 20 βαθμούς. Μια συγκομιδή που σαφώς δεν εντυπωσιάζει. Αν τη δει κανείς από άλλη οπτική, δίνει αρκετές ελπίδες στον Ισπανό.

Κι αυτό επειδή τα άλλα φαβορί, ο Marc Marquez και ο Pecco Bagnaia έχουν κάνει ακόμα χειρότερο ξεκίνημα στη σεζόν, ενώ είναι μόνο 7 βαθμούς πίσω από τον Fabio Quartararo.

«Θα ξεκινήσουμε να χτίζουμε το πρωτάθλημα από εδώ», πρόσθεσε ο Ισπανός της Suzuki. «Πρέπει να κατανοήσουμε τη δυναμική της μοτοσυκλέτας μας γιατί πιστεύω ότι δεν την εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο».

«Το Σ/Κ στην Ινδονησία ήταν περίεργο εξαιτίας των ελαστικών που προκάλεσαν χάος και πολλές πτώσεις. Δεν είναι καθόλου εύκολο όταν χτίζεις τη μοτοσυκλέτα σου όλη τη χρονιά και ξαφνικά αλλάζεις λάστιχα. Δεν μπορείς εύκολα να τα κάνεις να δουλέψουν».

Και δεν ήταν η μόνη πλευρά του γκαράζ της Suzuki που οι άνθρωποί της ήταν χαρούμενοι με τη βροχή. Το ίδιο συνέβη και με την περίπτωση του Alex Rins.

Suzuki-broxh-pos4.jpg

«Αν ο αγώνας ήταν στο στεγνό τότε σίγουρα δεν θα ήμουν μέσα στην πρώτη πεντάδα», απάντησε με ειλικρίνεια ο Ισπανός.

«Δεν υπάρχουν και πολλά σημεία για να προσπεράσεις, ενώ με την πίστα σε τέτοια κατάσταση – που έφευγαν κομμάτια της στην τελευταία στροφή – ήταν πολύ καλύτερα με τη βροχή».

Στην περίπτωση του Mir, η τρομερή του εκκίνηση του έδωσε ένα μεγάλο πλεονέκτημα στον αγώνα. Στην περίπτωση του Alex Rin τον βοήθησε στην αρχή το γεγονός ότι ξεκίνησε από την 8η θέση.

Αντίθετα, ο Pol Espargaro δεν είχε την ευτυχία ούτε να ξεκινήσει από αρκετά μπροστά, ούτε να κάνει καλή εκκίνηση. Μπλέχτηκε στη μέση με το μεγάλο γκρουπ των οδηγών και το σπρέι νερού από τις μπροστινές μοτοσυκλέτες δυσχέρανε σε μεγάλο βαθμό το έργο του.

Ούτε το λάθος του στην τελευταία στροφή, όταν τη γλύτωσε που πάτησε στο βρεγμένο κερμπ, βοήθησε στο να κάνει έναν καλό αγώνα…

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 11:24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon