.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 22 Μαρτίου 2022 15:38

MotoGP – «Ακύρωσε» το πίσω φρένο του ο Espargaro για να αποφύγει πτώση σαν αυτή του Marc Marquez!

Ο Aleix Espargaro της Aprilia δήλωσε ότι ρύθμισε έτσι το πίσω φρένο του, ώστε ουσιαστικά να μην λειτουργεί για να αποφύγει να πέσει όπως ο Marc Marquez στο ζέσταμα της Κυριακής!

Ο 8 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Marc Marquez, δεν συμμετείχε στον αγώνα της Κυριακής μετά από διάσειση που υπέστη από πτώση του στο ζέσταμα.

Ο Aleix Espargaro ήταν από εκείνους που είδε ακριβώς τι έγινε με τον συμπατριώτη του και οι δηλώσεις του είναι χαρακτηριστικές για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της πτώσης του Marc.

«Ήμουν περίπου δύο δευτερόλεπτα πίσω του και τον είδα να πετάει. Φοβήθηκα πραγματικά πάρα πολύ. Έκλεισα το γκάζι κι όταν γύρισα στο γκαράζ είπα στα παιδιά ότι δεν έχω ξαναδεί τέτοια πτώση σε όλη μου την καριέρα».

Στη συνέχεια αποφάσισε να πάρει τα μέτρα του και έδωσε τις ακόλουθες οδηγίες στην ομάδα του:

«Αποφάσισα λοιπόν να αλλάξω τις ρυθμίσεις του πίσω φρένου και πρακτικά το στήσαμε έτσι ώστε να μην λειτουργεί!».

Τα προβλήματα για τους περισσότερους οδηγούς της μεγάλης κατηγορίας προέρχονταν από τα ελαστικά της Michelin.

Η Γαλλική εταιρεία αποφάσισε την τελευταία στιγμή να αλλάξει τα ελαστικά της από εκείνα που είχαν οι πιλότοι στο τεστ του Φεβρουαρίου, σε ελαστικά κατασκευής του… 2018!

Ο σκελετός εκείνος κρίθηκε ότι θα άντεχε περισσότερο στις υψηλές θερμοκρασίες της πίστας, όπως αυτό έγινε εις βάρος της πρόσφυσης.

Η Honda «χτυπήθηκε» περισσότερο από τους άλλους κατασκευαστές και ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Pol Espargaro – που ήταν πρώτος στο τεστ της Ινδονησίας – που έλεγε πριν τον αγώνα ότι φοβάται πως δεν θα καταφέρει καν να τερματίσει!

Στη βρεγμένη, τελικά, πίστα της Κυριακής, ο Pol Espargaro πήρε την 12η θέση, ενώ ο αδερφός του, ο Aleix, ήταν ένατος μετά και από μια επαφή που είχε στην αρχή του αγώνα με τον Alex Marquez.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Μαρτίου 2022 15:41

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon