.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022 10:39

MotoGP – Οι δύο βασικοί παράγοντες της νίκης του Oliveira στο GP της Ινδονησίας

Τους δύο σημαντικούς παράγοντες που τον οδήγησαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στον αγώνα της Mandalika επισήμανε ο Miguel Oliveira.

Λίγοι θα ήταν εκείνοι που θα περίμεναν – πριν ξεκινήσει ο αγώνας στην πίστα της Ινδονησίας – ότι αυτός που θα περνούσε τη γραμμή του τερματισμού θα ήταν η KTM, με οδηγό τον Miguel Oliveira.

Σε αυτό συνηγορούσε τόσο το γεγονός ότι ο Πορτογάλος δεν έδειχνε να είναι σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση, ενώ ο συνδυασμός νέας πίστας και βροχής δεν ήταν ιδανικός για το Αυστριακό εργοστάσιο.

Κι όμως, μέσα σε διάστημα 20 γύρων – στον μειωμένης διάρκεια αγώνα – ο Miguel Oliveira κατάφερε να πάρει την 4η νίκη του στη μεγάλη κατηγορία στον 50ο του αγώνα σε αυτή!

Ο Πορτογάλος αποδείχθηκε ιδιαίτερα γενναίος στο ξεκίνημα του αγώνα, όταν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ουσιαστικά κατάφερε να ανέβει από την 7η στη 2η θέση.

Βρέθηκε πίσω από τον Jack Miller και στη συνέχεια ηρέμησε λίγο και άρχισε να αξιολογεί την κατάσταση.

Oliveira-dyo-Vasikoi-Paragontes-Nikhs-okl1.jpg

«Το ότι ήμουν από πίσω του με βοήθησε. Είχα ένα σημείο αναφοράς, ειδικά στα φρένα, ενώ έβλεπα παράλληλα και τους χρόνους. Μετά προσπάθησα να μείνω σε αυτό το ρυθμό και να μεγαλώνω τη διαφορά χωρίς να παίρνω ρίσκα ή να πέφτω σε λάθη».

«Νομίζω ότι χωρίς την καλή εκκίνηση που έκανα, ο αγώνας θα εξελισσόταν διαφορετικά τελικά. Ήταν πολύ δύσκολο να δεις όταν είσαι πίσω από τους άλλους με το σπρέυ νερού και τα νερά στη ζελατίνα. Δεν γινόταν να είσαι ακριβής και να κατανοήσεις τα επίπεδα πρόσφυσης».

Βασικός παράγοντας για τη νίκη του ήταν η εξαιρετική του εκκίνηση. Όμως και στη συνέχεια χρειάστηκε πρώτα να νικήσει τον Jack Miller και στη συνέχεια να κρατήσει τη ψυχραιμία του απέναντι στον Fabio Quartararo που τον κυνήγησε στους τελευταίους γύρους.

«Είναι πολύ διαφορετικό να οδηγείς στη βροχή στα διάφορα sessions και διαφορετικό να το κάνεις στον αγώνα. Αν είχαμε ακόμα 7 γύρους δεν ξέρω πραγματικά τι θα γινόταν, αφού ο Fabio ερχόταν πολύ δυνατά. Είμαι χαρούμενος όμως με τη νίκη».

Oliveira-dyo-Vasikoi-Paragontes-Nikhs-okl2.jpg

Μετά το βάθρο του Brad Binder στο Qatar, στην Ινδονησία ήρθε η επιβεβαίωση για την ΚΤΜ ότι η φετινή χρονιά μπορεί να είναι αντίστοιχη με αυτή του 2020.

Μια εκτίμηση που δεν βιάζεται να ενστερνιστεί ωστόσο ο Oliveira, αφού είναι ακόμα νωπές οι μνήμες του 2021, όταν η KTM είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στους αγώνες.

«Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς να το πούμε αυτό, αφού έχουν περάσει μόλις δύο αγώνες. Φυσικά θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι και όχι να είμαστε εκεί σε δυο-τρεις περιπτώσεις. Θέλουμε να είμαστε μπροστά πιο συχνά».

«Ξέρουμε ότι πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και αυτό είναι το φυσιολογικό από τη στιγμή που το επίπεδο σε αυτή την κατηγορία είναι τόσο υψηλό. Θέλουμε να είμαστε γρήγοροι και να παίρνουμε καλά αποτελέσματα στους αγώνες».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022 10:42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon