.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022 10:39

MotoGP 2022 – Mandalika (Ινδονησία) ΕΔ2

1-2 για την Yamaha με τον Fabio Quartararo στην 1η θέση

Στα τελευταία λεπτά των ΕΔ2 οι πιλότοι της μεγάλης κατηγορίας πίεσαν στα όρια τις μοτοσυκλέτες τους για να προσπαθήσουν να αποκτήσουν ένα πλεονέκτημα ενόψει των κατατακτηρίων αύριο.

Άλλωστε τα δεύτερα ελεύθερα σήμερα είχαν μεγάλη σημασία από τη στιγμή που για αύριο το πρωί ο καιρός προβλέπεται βροχερός στην Mandalika.

Επομένως ήταν λογικό να πιέσουν στο τέλος, έχοντας φορέσει τα μαλακά ελαστικά όλοι και οι χρόνοι να κατέβουν αρκετά σε σχέση με το πρωί. Σε αυτό βοήθησε και το γεγονός ότι η θερμοκρασία ήταν αρκετά ανεκτή.

Με το τέλος του session το δίδυμο της Yamaha βρέθηκε στις δύο πρώτες θέσεις. Πρώτα ο Franco Morbidelli έκανε έναν καλό χρόνο και ανέβηκε στην πρώτη θέση.

Στο τέλος όμως ήρθε ο Fabio Quartararo και τον ξεπέρασε για 30 χιλιοστά του δευτερολέπτου, κάνοντας το 1-2 για τους μπλε.

Πίσω από τις δύο M1 ακολουθούν τέσσερεις Ducati. Ο Johann Zarco, όπως και το πρωί, ήταν η καλύτερη Desmosedici στην πίστα, ενώ πίσω του βρέθηκε ο ομόσταυλός του, ο Jorge Martin.

Ακολούθησε ο Enea Bastianini που δεν απέφυγε την πτώση, όπως και αρκετοί άλλοι προς το τέλος των ΕΔ2, ανάμεσά τους και ο Marc Marquez που έμεινε τρίτος από το τέλος!

Πίσω από τον νικητή του Qatar πήρε θέση ο Jack Miller, την ώρα που ο Pecco Bagnaia – όπως και ο Marc Marquez – θα χρειαστεί (αν οι προβλέψεις πέσουν μέσα) να περάσουν από τις ΚΑΤ1 αύριο.

Συνέχισε δυνατά στην Mandalika ο Aleix Espargaro, βάζοντας την Aprilia του στην 7η θέση, μπροστά από το δίδυμο της ΚΤΜ. Ο Brad Binder ήταν 8ος και ο Miguel Oliveira 9ος ενώ ο Alex Rins έκλεισε τη δεκάδα.

Όπως γίνεται αντιληπτό, πολλά δυνατά ονόματα της κατηγορίας κινδυνεύουν να μην καταφέρουν να βρεθούν απευθείας στις ΚΑΤ2 αύριο. Πέρα των Bagnaia και Marquez, εκτός δεκάδας σήμερα ήταν και ο Joan Mir και ο Pol Espargaro.

 

FP2-results.jpg

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022 10:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon