.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022 08:37

MotoGP 2022 – Mandalika (Ινδονησία) ΕΔ1

Στα τελευταία λεπτά η πρώτη θέση πέρασε στα χέρια του Pol Espargaro και της Honda.

Ο οδηγός που είχε την πρώτη θέση στο χειμερινό τεστ στην Mandalika, ο Pol Espargaro, ήταν αυτός που είχε και τον ταχύτερο χρόνο με το τέλος των ΕΔ1.

Ο Ισπανός κατάφερε στα τελευταία λεπτά να κάνει το 1:33,499 και να σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση, αφήνοντας πίσω του για 44 χιλιοστά του δευτερολέπτου τον Miguel Oliveira και την KTM.

Τον τρίτο καλύτερο χρόνο του πρωινού σημείωσε ο Marc Marquez πάνω στην Honda του, με διαφορά μόλις 79 χιλιοστά από την κορυφή και τον ομόσταυλό του.

Ο 8 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής συνεχίζει την προσαρμογή του πάνω στην ολοκαίνουργια RC213V.

Οι τρεις πρώτοι ήταν που ξεχώρισαν, καθώς οι υπόλοιποι έμειναν αρκετά πίσω σε χρόνο.

Ο 4ος Franco Morbidelli ήταν σχεδόν τέσσερα δέκατα μακριά από τον πρώτο, ενώ η καλύτερη Ducati για σήμερα το πρωί – ο Johann Zarco – ήταν 0.743’’ πιο αργός από τον Espargaro.

Καλό πλασάρισμα για τον Aleix Espargaro και την Aprilia η 6η θέση στα πρώτα ελεύθερα, αλλά ο στόχος του είναι να μειώσουν τη διαφορά τους από την κορυφή.

Στη δεκάδα των πρώτων και η δεύτερη εργοστασιακή KTM, αυτή του Brad Binder, όπως και ο νικητής του αγώνα στο Qatar, ο Enea Bastianini που ήταν 8ος.

Την ένατη θέση πήρε ο Pecco Bagnaia και τη δέκατη ο Joan Mir, ο οποίος ήταν και ο τελευταίο με διαφορά στο δευτερόλεπτο από τον πρώτο.

FP1-results.jpg

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022 08:40

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon