.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022 11:29

MotoGP – Η μάχη για τη 2η θέση στην Honda μόλις έγινε πιο περίπλοκη!

Δύο πρωταθλητές αλλά και ο νυν κάτοχος της δεύτερης θέσης στο γκαράζ της Honda θα δώσουν μάχη για το 2023!

Η Repsol Honda δεν ήταν ακριβώς ικανοποιημένη με την απόδοση του Pol Espargaro πέρυσι, την πρώτη χρονιά που ο Ισπανός ήρθε στην ομάδα.

Ήταν και αυτός ένας λόγος που άλλαξαν νοοτροπία και ετοίμασαν για το 2022 μια πιο φιλική για τον αναβάτη μοτοσυκλέτα.

Ο σκοπός τους ήταν να την κάνουν πιο θελκτική στα μάτια των υπολοίπων, ώστε να καταφέρουν να πείσουν ένα μεγάλο όνομα να έρθει και να αντικαταστήσει τον Polyccio.

Ήδη από τα χειμερινά τεστ η μεταμόρφωση της RC213V έγινε φανερή. Ο αγώνας στο Qatar, οι δηλώσεις των οδηγών της και η εκτίμηση των αντιπάλων, απλά επιβεβαίωσαν του λόγου το αληθές.

Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι το ανανεωμένο ενδιαφέρον τριών κορυφαίων οδηγών για τη θέση στην ομάδα από το 2023 και μετά.

Maxh-2h-Thesh-Honda-Periplokh-olj2.jpg

Προφανώς ο ένας και βασικός ενδιαφερόμενος είναι ο Pol Espargaro. Ο Ισπανός δεν έκρυβε την απογοήτευσή του από την πρώτη του σεζόν με την Honda.

Το 2022 όμως ξεκίνησε διαφορετικά. Η αίσθησή του βελτιώθηκε κι έχει δείξει λίγο από τον Pol Espargaro που κυνηγούσε βάθρα και νίκες πάνω στην ΚΤΜ το 2020.

Όπως επισήμανε και ο ίδιος μετά τον αγώνα στο Qatar «… εγώ και η Honda στείλαμε ένα μήνυμα σήμερα, ότι δηλαδή δεν μπορεί μόνο ο Marc Marquez να κερδίζει με αυτή τη μοτοσυκλέτα».

Φυσικά ο Ισπανός δεν κέρδισε στον αγώνα της Losail, όμως οδηγούσε την κούρσα για το μεγαλύτερο διάστημά του κι έδειχνε ικανός να πάρει τους 25 βαθμούς.

«Κι αυτό είναι καταπληκτικό», πρόσθετε μετά. «Αυτό σημαίνει ότι η μοτοσυκλέτα μπορεί να κερδίσει και με άλλον οδηγό, με άλλο στυλ οδήγησης».

Λόγια του ενθουσιασμού μετά από έναν πολύ καλό αγώνα; Θα φανεί σε πιο «συμβατικές» πίστες στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Πάντως οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν αισιόδοξες κι αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό για τον Espargaro.

Κι αυτό επειδή έχουμε δύο πρωταθλητές που μπορεί να εποφθαλμιούν τη θέση του στην Honda.

Maxh-2h-Thesh-Honda-Periplokh-olj3.jpg

Ο ένας είναι ο Fabio Quartararo. Το Σ/Κ στην έρημο του Qatar όχι μόνο δεν καθησύχασε, αλλά προβλημάτισε ακόμα περισσότερο τον Γάλλο παγκόσμιο πρωταθλητή.

Εδώ και καιρό έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι ανοιχτός σε προτάσεις, αν και στη συνέντευξη τύπου στο Qatar αρνήθηκε να σχολιάσει κάτι επ’ αυτού.

«Η προτεραιότητά μου είναι να κερδίζω. Τίποτα περισσότερο από αυτό. Φυσικά όμως θέλω και την καλύτερη μοτοσυκλέτα», πρόσθεσε σε μια αποστροφή του λόγου του.

Και η Honda μοιάζει – με μια πρώτη ματιά – μια πολύ καλή περίπτωση για τον ίδιο.

Από την άλλη έχουμε τον προπέρσινο παγκόσμιο πρωταθλητή, τον Joan Mir. Κι αν ο Quartararo μοιάζει να θέλει να φύγει, αυτό δεν είναι σίγουρο για τον Ισπανό, ο οποίος πριν ξεκινήσει η σεζόν έκανε στροφή 180 μοιρών και δήλωνε ότι θέλει να μείνει στην ομάδα.

Και η ομάδα τον βοηθά σε αυτή του την απόφαση. Η GSX-RR έχει παραπάνω ιπποδύναμη, η holeshot συσκευή της δουλεύει καλύτερα, ενώ και η θέση του Team Manager – έστω και αργά – καλύφθηκε από έναν έμπειρο μάνατζερ όπως είναι ο Livio Suppo.

Όλα καλά; Όχι ακριβώς, διότι ενώ στήθηκε στο grid την Κυριακή του αγώνα στο Qatar ως ένα από τα φαβορί, εν τέλει τερμάτισε μακριά στην 6η θέση και σχεδόν πέντε δευτερόλεπτα πίσω από μια περσινή μοτοσυκλέτα.

Maxh-2h-Thesh-Honda-Periplokh-olj4.jpg

Βέβαια «…είναι ακόμα ο πρώτος αγώνας. Θεωρώ ότι όσοι δυσκολεύτηκαν εδώ δεν θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες στο μέλλον», έλεγε με έναν τόνο αισιοδοξίας ο Mir.

«Δεν ανησυχώ και ξέρω ότι όλα θα πάνε καλά». Είτε ανησυχεί είτε όχι, το Qatar δεν ήταν ο αγώνας που θα καθησύχαζε έναν κορυφαίο πιλότο όπως είναι ο Ισπανός.

Από την άλλη, η RC213V πήρε άριστα στις πρώτες εξετάσεις της κι έτσι αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για τους δύο αυτούς οδηγούς. Κι εδώ είναι που περιπλέκονται – ευχάριστα πάντως – τα πράγματα για την Honda.

Διότι αν ο Pol Espargaro συνεχίσει αυτές τις εμφανίσεις τότε θα είναι – λογικά – η πρώτη τους επιλογή για ανανέωση. Όμως πόσο εύκολο είναι να αντισταθείς σε δύο παγκόσμιους πρωταθλητές, ειδικά όταν έρθουν και σου προσφέρουν τις υπηρεσίες τους;

Η Honda θα έχει το πάνω χέρι σε τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις και αυτό θα της δώσει μεγάλο πλεονέκτημα και στο οικονομικό κομμάτι των διαπραγματεύσεων για το συμβόλαιό τους.

Μπορεί το μεταγραφικό παζάρι του MotoGP να μην έχει σχεδόν καμία κινητικότητα, πέρα από την ανανέωση του Pecco Bagnaia με την Ducati, όμως φαίνεται ότι τα πράγματα σύντομα θα αλλάξουν και θα πάρουμε τις απαντήσεις μας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022 11:35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon