.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022 11:59

MotoGP – 17 χρόνια περίμενε γι’ αυτό το «όπλο» ο Aleix Espargaro!

Η νέα μοτοσυκλέτα της Aprilia είναι το «όπλο» που περίμενε σε όλη του την καριέρα ο Aleix Espargaro!

Τα καλά λόγια που απέσπασε η Aprilia μετά τις χειμερινές δοκιμές, επιβεβαιώθηκαν στον πρώτο αγώνα της σεζόν.

Ο Aleix Espargaro έδειξε ξεκάθαρα ότι έχει γίνει ακόμα ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση από το Ιταλικό εργοστάσιο.

Όχι μόνο κατάφερε στον ένα γύρο – και στις πολύ απαιτητικές κατατακτήριες δοκιμές – να πάρει την 5η θέση, βρέθηκε και πολύ κοντά σε ένα βάθρο στο Qatar.

Ο Ισπανός έμεινε τελικά μόλις 9 δέκατα μακριά από αυτό και λίγο πάνω από δύο δευτερόλεπτα πίσω από τον μεγάλο νικητή, τον Enea Bastianini.

Τώρα αυτό που θέλει είναι να αποδείξει ότι η Aprilia μπορεί να είναι κάθε αγωνιστικό Σ/Κ στις πρώτες θέσεις και να περάσει τις «εξετάσεις».

«Ξέρω ότι κάθε Σαββατοκύριακο για εμάς θα είναι σαν εξετάσεις, αφού πρέπει κάθε φορά να επιβεβαιώνουμε την καλή δουλειά που έχει γίνει».

aleix-espargaro-17-xronia-oplo-gjh2.jpg

«Τα καταφέραμε όμως στην Ινδονησία, στη Μαλαισία και τώρα στα Qatar. Στις κατατακτήριες, μόνος μου, βρέθηκα δύο δέκατα από την πρώτη θέση και μετά, την Κυριακή, κάναμε έναν καλό αγώνα. Έναν από τους καλύτερούς μου».

«Δυστυχώς δεν ήμουν καλός στην εκκίνηση κι έχασα χρόνο. Έτσι δεν κατάφερα να τερματίσω – δεν θα πω να κερδίσω – αλλά να τερματίσω δεύτερος ή τρίτος».

«Έτσι όμως είναι οι αγώνες. Το διασκέδασα όμως πολύ. Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που έχω ένα τέτοιο όπλο για να παλέψω. Θα είναι καλή σεζόν».

Πρόσθεσε ότι δεν στενοχωρήθηκε ιδιαίτερα που έχασε μια ευκαιρία να πάρει ένα τρίτο βάθρο στην καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία.

«Δεν είμαι απογοητευμένος. Ναι, το ήθελα το βάθρο όμως το θέμα είναι ότι για πρώτη φορά στη ζωή μου είχα τέτοια αίσθηση σε αγώνα. Ένοιωθα σαν να ήμουν ο δυνατότερος σε ρυθμό».

«Ήμουν όμως, μάλλον, πιο συντηρητικός απ’ ότι έπρεπε όταν ήμουν πίσω από τον Marc και τον Joan. Εκεί έχασα περίπου ένα δευτερόλεπτο πίσω από τον Marc κι άλλο ένα πίσω από τον Mir».

«Όμως κατάφερα να ανεβάσω το ρυθμό μου μετά και να πιάσω το γκρουπ, ωστόσο μου έλειψε ένας ακόμα γύρος για να πιάσω τον αδερφό μου. Έτσι είναι ο αγώνας, αλλά το πιο σημαντικό είναι ο ρυθμός που δείξαμε. Έκανα πολλούς γύρους στο 1:54 πράγμα εκπληκτικό!»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022 12:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon