.
Κατηγορία Αλλοι
Κυριακή, 06 Μαρτίου 2022 14:54

Moto3 2022, 1ος Αγώνας, Losail (Qatar)

Πρώτη νίκη για τον Andrea Migno στην Moto3 μετά το 2017 και το GP του Mugello! Μεγάλο δράμα για τον Ayumu Sasaki που έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια του.

Πολλές τιμωρίες είχαμε μετά και το πέρας της χτεσινής ημέρας, με αποτέλεσμα το grid σήμερα να αλλάξει σε σημαντικό βαθμό.

Φυσικά από τους τιμωρηθέντες ξεχώρισαν ο poleman Izan Guevara, αλλά και δύο εκ των φαβορί της κατηγορίας, ο Dennis Foggia και ο Tatsuki Suzuki.

Όλοι τους δέχτηκαν ποινή Long Lap και ξεκίνησαν τον αγώνα από το τέλος του σχηματισμού εκκίνησης.

Έτσι από την pole position ξεκίνησε ο Ayumu Sasaki, ο οποίος μάλιστα έκανε την έκπληξη και έκανε γρήγορα διαφορά από τους διώκτες του.

Ο Ιάπωνας συνέχιζε με δυνατό ρυθμό να κατεβάζει χρόνους και να φτάνει τη διαφορά του στα τρία περίπου δευτερόλεπτα.

Η νίκη φαινόταν σίγουρη για τον οδηγό του Max Biaggi, όταν περίπου 8 γύρους πριν από το τέλος έγινε φανερό ότι ένα πρόβλημα με τη μοτοσυκλέτα του θα του τη στερούσε.

Ο Ιάπωνας έχασε 1.5 περίπου δευτερόλεπτα σε μισή πίστα και πολύ γρήγορα και εύκολα τον πέρασαν οι οδηγοί που απάρτιζαν το γκρουπ από πίσω του. Ο ίδιος επέστρεψε απογοητευμένος στο γκαράζ του.

Moto3-Qatar-2022-Agonas-Migno.jpg

Οι οδηγοί που πάλεψαν για τη νίκη στο τέλος ήταν δύο. Ο Andrea Migno και ο Sergio Garcia. Ο Ιταλός είχε κάνει μια μικρή διαφορά στο πρώτο μισό της πίστας στον τελευταίο γύρο του αγώνα.

Μέσα στις στροφές η GasGas του Garcia όμως μείωσε τη διαφορά και οι δυο τους βγήκαν παράλληλα στην ευθεία του τερματισμού.

Ο Ισπανός ήταν εντυπωσιακός και τα έδωσε όλα για τους 25β κάνοντας τρομερό αγώνα, αν σκεφτεί κανείς ότι έπρεπε να εκτίσει και Long Lap ποινή!

Ο Andrea Migno άντεξε και με την Honda του πήρε τη νίκη για 37 χιλιοστά, την πρώτη για το 2022 και την πρώτη του μετά από πέντε περίπου χρόνια!

Την τρίτη θέση πήρε ο Kaito Toba που πρέπει να ήταν ο πιο δυνατός στα φρένα στην 1η στροφή της πίστας, εκεί που κέρδιζε κάθε του αντίπαλο!

Ο Deniz Oncu πλησίασε πάρα πολύ στο βάθρο και το έχασε για μόλις 21 χιλιοστά του δευτερολέπτου, τερματίζοντας στην 4η θέση, μπροστά από τον John McPhee που έκλεισε την πεντάδα των πρώτων.

Εντυπωσίασε ο rookie Diogo Moreira που πήρε την 6η θέση, μπροστά από τον Dennis Foggia που αν και ξεκίνησε από πίσω κι είχε ποινή Long Lap να εκτίσει τερμάτισε στην 7η θέση.

Εξίσου δυνατός και ο Guevara που είχε και αυτός δεχτεί ποινή Long Lap και ξεκίνησε από το τέλος του grid, για να πάρει όμως στο τέλους τους 8β. της όγδοης θέσης. Τη δεκάδα έκλεισαν οι Ryusei Yamanaka και Xavi Artigas.

 

Moto3-Qatar-Agonas-Apotelesmata.jpg

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 06 Μαρτίου 2022 16:32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon