.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2011 11:30

Παγκ. Π. Enduro – Αναδρομή στα Special tests

 

Τινάζουν τα χρονόμετρα στον αέρα!

 


Μετά από 6 GP, θα είχε πολύ ενδιαφέρον αν κάναμε μια ανάλυση των αποτελεσμάτων που έχουν καταγραφεί στα special tests κάθε κατηγορίας.  Είτε πρόκειται για το ΚΤΜ Super Test, το Cross Test, το Enduro Test ή το Husqvarna Xtreme Test, στο σύνολό τους, τα special tests που έχουν γίνει από την αρχή της σεζόν έφτασαν τα 125.  Ευκαιρία λοιπόν να μετρήσουμε πόσο ακριβώς γρήγοροι είναι οι πρωταθλητές και να εκπλαγούμε με το αποτέλεσμα!

Ε1 - Η ταχύτητα του Oldrati


Η ιεραρχία στην κατάταξη βρίσκει τους Salminen (HVA), Seistola (HVA) και Remes (KTM) να μοιράζονται το 77% των νικών στα special tests. Η έκπληξη όμως έρχεται από τον Thomas Oldrati (I – KTM) ο οποίος κέρδισε σε 16 special test στις 7 συνολικά ημέρες Grand Prix που συμμετείχε (Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία και την 1η ημέρα στη Τουρκία). Αυτό είναι ένα αρκετά ελπιδοφόρο αποτέλεσμα για το νεαρό Ιταλό αναβάτη, ο οποίος έχει προγραμματίσει την επιστροφή του στο ISDE.
Αξιομνημόνευτος όμως είναι και ο Nicolas DEPARROIS (F – Kawasaki), ο οποίος κέρδισε στο πρώτο special test που συμμετείχε κατά τη διάρκεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος, στο GP της Ρουμανίας. Γενικότερα, 8 αναβάτες έχουν από τουλάχιστον μία νίκη σε special test σε αυτή την κατηγορία.

Ε2 - Γαλλική κυριαρχία


Κι ενώ την Ε1 έχουν κυριεύσει οι Φιλανδοί, η Ε2 ανήκει στους Γάλλους με την τριάδα των  Meo (HVA), Aubert (KTM) και Renet (HUSABERG) να μοιράζεται το 74% των νικών στα special tests. Σε αυτή την κατηγορία όμως, είναι 6 οι αναβάτες που κατέχουν τουλάχιστον από μία νίκη ο καθένας. Ανάμεσά τους και ο Εσθονός φέρελπις Aigar Leok (ΤΜ) του οποίου η «ρέντα» άνοιξε στο GP της Τουρκίας!

Ε3 - Η έκπληξη του Salvini

Ακόμη και αν ο Mika Ahola ((SF – HM Honda) είναι ο κυρίαρχος της κατηγορίας αυτής, με 48 νίκες σε special test (σχεδόν το 40% των νικών δηλαδή, το μεγαλύτερο ποσοστό από όλες τις κατηγορίες), εντούτοις, ο Christophe Nambotin (F – Gas Gas) δεν απέχει και πολύ μέχρι να τον φτάσει. Να σημειώσουμε ότι στην Ε3, 11 είναι οι αναβάτες με τουλάχιστον μία νίκη σε special test στο ενεργητικό τους.
Η μεγάλη έκπληξη της κατηγορίας όμως έρχεται από τον Ιταλό Alex Salvini (HVA), ο οποίος κατέχει την 3η θέση στην εν λόγω κατάταξη με 12 νίκες σε special test στα 5 GP που συμμετείχε. Αυτό θα πρέπει να είναι μια ένδειξη για τον Ιταλό αναβάτη, ότι το μόνο που χρειάζεται για να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα είναι η συνέπεια.
Εκ διαμέτρου αντίθετα τώρα, ο , Joakim Ljunggren (S – Husaberg), ενώ βρίσκεται στην 3η θέση της γενικής κατάταξης, εντούτοις έχει κερδίσει μόλις μία φορά σε special test στην αρχή της σεζόν, ομοίως και ο Γάλλος Sebastien Guillame (HVA).
Το Grand Prix της Ανδόρρας όμως στις 3 & 4 Σεπτεμβρίου δεν είναι μακριά κι εκεί οι αναβάτες θα έχουν μια ευκαιρία να βελτιώσουν τις θέσεις τους, στο διαφορετικό τερέν των Πυρηναίων Όρεων που είναι τελείως διαφορετικό από ξηρό, εκείνο που είχαν συνηθίσει στα προηγούμενα special tests από την αρχή της σεζόν και μέχρι τώρα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 13:16

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon