.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022 15:00

MotoGP Bagnaia – Δεν είμαι το φαβορί για τον τίτλο!

Ο Pecco Bagnaia νοιώθει κολακευμένος που τον θεωρούν έναν από τους οδηγούς που μπορούν να κατακτήσουν τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή φέτος, ωστόσο δεν πιστεύει ότι είναι το φαβορί.

Στα τέλη της περασμένης σεζόν ήταν που άρχισε να ανατέλλει το άστρο του Pecco Bagnaia, όταν ο πιλότος της Ducati άρχισε να πιέζει τον Fabio Quartararo για τον τίτλο.

Κατάφερε να πάρει τέσσερεις νίκες, όμως η διαφορά που είχε χτίσει ο Γάλλος αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο, με τον Ιταλό να τερματίζει τελικά στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Πολλοί τον θεωρούν ως το μεγάλο φαβορί για τον φετινό τίτλο, ειδικά μετά και τα χειμερινά τεστ που έδειξαν ότι η Yamaha δεν έκανε το βήμα μπροστά που περίμενε ο Quartararo.

Ωστόσο ο ίδιος ο Pecco σπεύδει να βγάλει από πάνω του την ταμπέλα του φαβορί, λέγοντας:

Bagnaia-Den_-Eimai-Favori-pkkl3.jpg

«Νοιώθω πολύ καλά… ναι! Όμως δεν είμαι ο μόνος. Είναι και πολλοί άλλοι! Δεν πιστεύω ότι εγώ είμαι το φαβορί για το πρωτάθλημα επειδή δεν κέρδισα εγώ τον τίτλο πέρυσι, αλλά ο Fabio».

Ο Bagnaia δεν χωρά αμφιβολία ότι είναι η αιχμή του δόρατος για την Ducati, που ακόμα προσπαθεί να βρει εκείνον τον πιλότο που θα την κάνει να «ξεχάσει» τον Casey Stoner.

«Δεν είναι κάτι που μου βάζει πολλή πίεση», αποκρίνεται σε σχετική ερώτηση ο νεαρός Ιταλός.

«Είμαι χαρούμενος που έκανα ένα καλό δεύτερο μισό πέρυσι και που είμαι μέλος της οικογένειας της Ducati και εργάζομαι γι’ αυτό το project».

«Τώρα έχουμε τον πρώτο αγώνα στο Qatar και δεν ξέρω ποιος θα είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλός μας. Σίγουρα η Honda έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά, όπως και η Aprilia και η Suzuki αλλά κι εμείς».

Bagnaia-Den_-Eimai-Favori-pkkl2.jpg

Σε γενικές γραμμές η Ducati ήταν «δύσκολο να τη διαβάσει κανείς» μετά και το τέλος των χειμερινών δοκιμών.

Ωστόσο υπάρχει η αίσθηση στο paddock ότι η μοτοσυκλέτα τους είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, με μοναδικό ερωτηματικό το πως συμπεριφέρεται ο νέος κινητήρας στην επιτάχυνση.

«Πιστεύω ότι τα δυνατά μας σημεία παραμένουν τα ίδια και φέτος», σχολιάζει ο Bagnaia. «Είμαστε δυνατοί στα φρένα, στην είσοδο της στροφής και στην επιτάχυνση».

«Όμως στο τελευταίο θέλουμε λίγο πιο ήπιο το μοτέρ. Πλησιάζουμε όμως στη λύση και είμαστε χαρούμενοι με τη δουλειά μας στην Ινδονησία».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022 15:03

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon