.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2022 10:31

MotoGP – Δεν τα παρατά, αλλά και δεν ελπίζει ο Fabio Quartararo

Δυστυχώς τα πράγματα για τον παγκόσμιο πρωταθλητή Fabio Quartararo δεν πάνε όπως θα ήλπιζε, αφού η Yamaha δεν του εμπνέει την εμπιστοσύνη και τη σιγουριά που αποζητούσε από το 1ο τεστ της χρονιάς.

Ο Γάλλος είχε τον 7ο καλύτερο χρόνο στις δοκιμές της Sepang που ολοκληρώθηκαν χτες, ενώ ήταν και η μοναδική Yamaha μέσα στη δεκάδα.

Από την πρώτη ημέρα ο Fabio Quartararo τόνιζε ότι η Yamaha δεν έχει κάνει το βήμα που περίμενε μετά τις δοκιμές της Jerez του περασμένου Νοεμβρίου.

Έδειχνε, λοιπόν, σαν να έχει αποδεχτεί το γεγονός ότι το ένα και μόνο πράγμα που ζητούσε εδώ και καιρό από τους μπλε, την παραπάνω τελική ταχύτητα, δεν θα την έχει ούτε φέτος.

Με το τέλος των δοκιμών μάλιστα και σε αντίθεση με τις επίσημες δηλώσεις του, ο Γάλλος παραδέχτηκε ότι «…δεν είμαι χαρούμενος σε σχέση με αυτό που περίμενα από το τεστ».

«Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στην αίσθηση που είχα, στην οδήγηση και στα όσα είδα για μένα, γι’ αυτά ήμουν χαρούμενος. Όμως ήταν ένα τεστ με θετικά και αρνητικά».

«Νομίζω ότι είναι σημαντικό και δεν θέλω να λέω και να εστιάζω σε πράγματα όπως ότι είμαι δυσαρεστημένος ή ότι περίμενα περισσότερα κτλ».

«Αυτή τη μοτοσυκλέτα έχω και δεν με ενδιαφέρει τίποτε άλλο. Έδωσα το 100% και ήμουν στο όριο. Αυτό είναι που έχει σημασία».

Στη συνέχεια, μιλώντας για τον ανταγωνισμό, παραδέχτηκε ότι οι υπόλοιποι ίσως να έκαναν ακόμα και 2 βήματα μπροστά, απέναντι στο «μισό» της Yamaha.

Σε αυτή τη φάση που είμαστε, ένα μεγάλο ερωτηματικό είναι αν η Yamaha προλαβαίνει πια να δώσει στους οδηγούς της παραπάνω ιπποδύναμη. Ο Quartararo ήταν αφοπλιστικός:

«Όχι, γιατί στο κομμάτι αυτό που πρέπει να βελτιωθούμε δεν έχει υπάρξει κάποιο σχέδιο».

«Αλλά ακόμα και να ερχόταν ένας νέος κινητήρας, δεν θα είχαμε χρόνο να τον δοκιμάσουμε σωστά και δεν θα πήγαινα στο Qatar με ένα μοτέρ που δεν θα ήμουν 100% σίγουρος γι’ αυτό».

«Επομένως η μοτοσυκλέτα που είχαμε εδώ θα είναι αυτή που θα έχουμε και στον πρώτο αγώνα της σεζόν. Με μικρές αλλαγές».

«Σίγουρα στη Yamaha ψάχνουν για βελτιώσεις… το ελπίζω. Όλοι μας άλλωστε είμαστε στο όριο, όμως δυστυχώς οι άλλοι βρήκαν παραπάνω βήματα κι εμείς όχι».

«Δεν νομίζω ότι στην Yamaha δεν δούλεψαν σ’ αυτό το κομμάτι… απλά πιστεύω ότι δεν κατάφεραν να βρουν κάτι».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2022 10:33

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon