.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2022 12:00

Αποκαλυπτήρια για τις μοτοσυκλέτες της Pramac

Η τελευταία ομάδα που μας αποκάλυψε τα χρώματά της για το 2022 είναι αυτή της Pramac Ducati.

Το 2022 σηματοδοτεί την 19η χρονιά που η ομάδα της Pramac έχει παρουσία στο θεαματικότερο πρωτάθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το MotoGP.

Η περσινή σεζόν ήταν από αυτές που θα μείνουν στην ιστορία για την Ιταλική ομάδα, αφού η ομάδα πήρε την πρώτη της νίκη στη μεγάλη κατηγορία, χάρη στον Jorge Martin.

H Pramac παραμένει και φέτος στη σφαίρα επιρροής της Ducati και θα έχει πλήρη εργοστασιακή υποστήριξη από τους κόκκινους, τόσο για τον Martin όσο και για τον Johann Zarco.

Η περσινή σεζόν βρήκε την Pramac στην 4η θέση της βαθμολογίας των ομάδων και στην πρώτη, σε ό,τι αφορά στο πρωτάθλημα των δορυφορικών ομάδων.

Η ομάδα κατάφερε να πάρει συνολικά 8 βάθρα, με τον Johann Zarco να είναι πολύ δυνατός και στους πρώτους στη βαθμολογία στο πρώτο μισό, αλλά να υποχωρεί τελικά στην 5η θέση, ενώ ο Jorge Martin έμεινε στην 9η θέση.

Μια σημαντική εξέλιξη για την ομάδα, που κανείς δεν ξέρει πως και πόσο θα την επηρεάσει, ήταν η απόφαση του επί πολλά έτη Team Manager, Francesco Guidotti, να φύγει για την ΚΤΜ.

Τη θέση του πήρε ο Claudio Calabresi, ο οποίος ήταν επικεφαλής του project της Pramac στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ηλεκτρικών μοτοσυκλετών (MotoE).

Ο Jorge Martin ξεκίνησε με καταπληκτικό τρόπο την πρώτη του χρονιά στη μεγάλη κατηγορία πέρυσι, κατακτώντας την pole και το βάθρο μόλις στο δεύτερό του αγώνα!

Ωστόσο μία άσχημη πτώση στην Πορτογαλία, είχε ως αποτέλεσμα πολλαπλά κατάγματα σε όλο του το σώμα και το να χάσει τους επόμενους 4 αγώνες της σεζόν.

Από την άλλη, για τον Johann Zarco αυτή θα είναι η 6η του χρονιά στο MotoGP, έχοντας υπογράψει με την Ducati από το 2020, όταν αγωνίστηκε με τα χρώματα της Avintia.

Το 2021 κέρδισε τη θέση του στο γκαράζ της Pramac και κατάφερε να πάρει 4 βάθρα, όλα δεύτερες θέσεις!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2022 13:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon