.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 11:33

Honda Racing Corporation – Διεύρυνση με νέο έμβλημα

Το HRC αλλάζει για να συμπεριλάβει και το αυτοκίνητο, φρεσκάροντας και το logo του στη βιτρίνα.

Η Honda Racing Corporation (HRC) ιδρύθηκε ως τμήμα της Honda Motor Company το 1982, με έδρα στη Saitama της Ιαπωνίας, για να οργανώσει τη μοτοσυκλετιστική αγωνιστική παρουσία της εταιρείας. Έχοντας πλέον καταστεί ένας από τους μεγαλύτερους και πιο πετυχημένους αγωνιστικούς οργανισμούς στον κόσμο, μεγαλώνει και ανανεώνεται.

Στην πρόσφατη παρουσία του προγράμματος Motorsport 2022 της Honda στην Ιαπωνία, ο πρόεδρος της εταιρείας Toshihiro Mibe παρουσίασε το νέο έμβλημα του HRC, το οποίο βασίζεται στο γνωστό προϋπάρχον σήμα έχοντας λίγο πιο σκούρα χρώματα και πλέον κεκλιμένη (italics) γραμματοσειρά. Ο πασίγνωστός συνδυασμός κόκκινου-μπλε-άσπρου σαφέστατα και δεν αλλάζει.

Αυτό το νέο σήμα απλώς σηματοδοτεί την πραγματική μεγάλη αλλαγή, δηλαδή την ενσωμάτωση και των αυτοκινητιστικών αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Honda υπό το HRC.

Οι αλλαγές αγγίζουν και τις υποδομές του HRC, έτσι τα σχολεία αγωνιστικής οδήγησης που εντάσσονταν στο πρόγραμμα Suzuka Circuit Racing School μετονομάζονται σε Honda Racing School (HRS) και αποκτούν ένα νέο σήμα που μοιάζει πολύ με αυτό το HRC σε αισθητική, προφανώς όχι τυχαία.

Παράλληλα, η αναλυτική παρουσίαση όλων των αγωνιστικών ομάδων μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου για το 2022 επιβεβαίωσε αυτό που ήταν ήδη γνωστό: τη βαθύτερη εμπλοκή της νέας εταιρείας που στήθηκε από κοινού με τη Hitachi, Astemo, συμμετέχει σε πολλές ομάδες πολύ σημαντικών πρωταθλημάτων, όπως το ιαπωνικό All Japan Road Race (δηλαδή το ιαπωνικό SBK).

Δείτε αναλυτικά όλη την παρουσίαση του προγράμματος Honda Motorsports 2022 στην ιστοσελίδα Global Honda.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 11:38

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon