.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011 09:10

Δοκιμαστικά WSBK - Philip Island

 


Ταχύτερος ο Checa

 




Η 24η χρονιά του FIM Superbike World Championship ετοιμάζεται να ξεκινήσει αυτό το σαββατοκύριακο, με τον πρώτο αγώνα που θα γίνει στο Phillip Island της Αυστραλίας. Το εντυπωσιακό σκηνικό με θέα τη θάλασσα βρίσκεται 150 χιλιόμετρα νότια της Μελβούρνης στην πολιτεία της Victoria ενώ φιλοξένησε για δύο ημέρες και τα επίσημα δοκιμαστικά, στις αρχές της εβδομάδας. Οι χρόνοι που κατεγράφησαν, δείχνουν ξεκάθαρα το πώς θα τα πάνε οι αναβάτες το σαββατοκύριακο.

Έπειτα από τα δοκιμαστικά, οι περισσότεροι αναβάτες των Superbike και Supersport μπόρεσαν να ξεκουραστούν για μερικές ημέρες, όμως μια ημέρα πριν τον αγώνα, συγκεντρώθηκαν για την αναμνηστική φωτογράφηση στο Gardner Straight.

Με άγριες διαθέσεις ο Checa


Ο Carlos Checa (Ducati Althea Racing) ήταν ο ταχύτερος όλων στο τέλος των τεσσάρων επίσημων δοκιμαστικών SBK που έγιναν στο σιρκουί του Phillip Island. Ο Ισπανός με την Ducati 1098R, ο οποίος κέρδισε τον έναν από τους τρεις αγώνες εδώ στην Αυστραλία πέρυσι, κατάφερε να απέχει περισσότερο από μισό δευτερόλεπτο από τον δεύτερο, Sylvain Guintoli (Ducati Effenbert - Liberty Racing).

Ο Jonathan Rea (Castrol Honda), ο οποίος είχε μια πτώση στις αρχές της πρώτης ημέρας των δοκιμαστικών, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο προκειμένου να του κάνουν ακτινογραφίες στον αριστερό καρπό, και στο παράμεσο δάκτυλο του ίδιου χεριού.
Χτες ολοκλήρωσε τα ιατρικά του τσεκάπ μετά την ισχυρή πτώση του και τα καλά νέα για τον ταλαντούχο αναβάτη από την Βόρεια Ιρλανδία είναι ότι μπορεί να συμμετάσχει στον αγώνα της Κυριακής.

Μιλώντας από το κρεβάτι του στο νοσοκομείο της Μελβούρνης ο Rea δήλωσε: "Η μοτοσυκλέτα με έριξε κάτω με ταχύτητα 200 χ.α.ω. όμως το πιο ανησυχητικό θα ήταν να επανέλθει το παλιό μου τραύμα στο χέρι (σπασμένο σκαφοειδές). Όμως όλες οι ακτινογραφίες και οι αξονικές έδειξαν ότι δεν υπάρχουν σπασίματα στον καρπό μου, ίσως ένα σπάσιμο στην άκρη της αριστερής κλείδας, κάτι που ελπίζω να είναι από παλαιότερο τραυματισμό. Ελπίζω να βγω από εδώ και να πάω για προπόνηση την Παρασκευή, για να δω πως θα τα πάω. Είμαι πραγματικά αισιόδοξος γιατί έχω μεγάλο εύρος κίνησης και στα δύο μου χέρια,. Αν καταφέρουμε να μειώσουμε το πρήξιμο, και μπορέσω να ανέβω στη μοτοσυκλέτα χωρίς να πονάω πολύ, τότε την Κυριακή θα βάλω τα δυνατά μου."

Τέταρτος πιο γρήγορος στην γενική κατάταξη ήταν ο Jakub Smrz (Ducati Effenbert - Liberty Racing), ακολουθούμενος από τον Joan Lascorz (Kawasaki) και τον πρωταθλητή Max Biaggi (Aprilia Alitalia), ο οποίος σημείωσε τον καλύτερο χρόνο του και από τις δύο ημέρες.
Η ομάδα της Aprilia Alitalia ξεκινάει τη σεζόν με την ανάμνηση της νίκης του παγκόσμιου πρωταθλήματος το 2010 να είναι ακόμη νωπή. Μια τρομερή αγωνιστική δύναμη, η ομάδα της Aprilia Racing με υποστήριξη από την Piaggio, πιστεύει στη δυναμική της και φέτος, με αναβάτη τον Max Biaggi, έτοιμο να αντιμετωπίσει όλους τους επιδέξιους αντιπάλους
Σχεδόν στα 40 του ο Biaggi παραμένει πεινασμένος για επιτυχία όπως πάντα, και η απόφασή του να συνεχίσει τους αγώνες σημαίνει μόνο ένα πράγμα: έχει βάλει στόχο την κορυφή.
Στο πρόσωπο του Leon Camier, η ομάδα έχει έναν αναβάτη που τώρα ξεκινάει τα πρώτα του βήματα στο WSBK, όμως έχει τεράστιο ταλέντο και διάθεση να νικήσει στην κατηγορία του, και ακολούθως να στοχεύσει για το ίδιο το πρωτάθλημα.
Αλλεπάλληλες πτώσεις ήταν το σκηνικό του τελευταίου σταδίου των δοκιμαστικών που διήρκησαν δυόμισι ώρες. Michel Fabrizio, Marco Melandri και Lascorz έπεσαν και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας για check up.

Με νέα ομάδα ο Haga


Με μία ολοκαίνουργια για το 2011 ομάδα θα τρέξει ο Noriyuki Haga. Η ομάδα ονομάζεται Pata Aprilia και στόχο έχει να αποδείξει πώς μια ιδιωτική προσπάθεια πραγματικά μπορεί να τα καταφέρει αυτούς τους μοντέρνους καιρούς.
Νικητής 43 αγώνων, ο Haga ξεκινάει την πορεία του στο WSBK το 1994. Έχει λάβει μέρος σε σχεδόν 300 αγώνες σε αυτή την κατηγορία, με τον εκπληκτικό αριθμό των 112 θέσεων στο πόντιουμ, αν και μόλις 7 στην pole position. Κέρδισε δύο αγώνες το 2010 και ο στόχος του για το 2011 είναι μια ακόμα νίκη.
Η ομάδα έχει ήδη κάνει κάποια τεστ, όμως το μεγάλο ερωτηματικό είναι αν θα δούμε τον Haga να κερδίζει τον πρώτο γύρο στην Αυστραλία. Όμως κάθε νίκη για όλους τους αναβάτες θα είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα το 2011, είτε πρόκειται για εργοστασιακή είτε για ιδιωτική προσπάθεια.

Δηλώσεις αναβατών

Carlos Checa: "Τα δοκιμαστικά ήταν πολύ θετικά, κάναμε καλό χρόνο, όμως το σημαντικότερο είναι τι θα καταφέρουμε στον αγώνα. Μέχρι στιγμής εστιάζουμε στην αίσθηση της μοτοσυκλέτας, κάτι που δεν έχουμε κοιτάξει πολύ αυτό τον χειμώνα. Τελικώς φτάνεις σε ένα σημείο όπου όλα είναι εντάξει, οπότε βάζεις το σωστό λάστιχο και κάνεις ένα καλό γύρο. Η αίσθησή μου είναι πως αυτή είναι μια πολύ καλή πίστα για Ducati. Τώρα ξεκινάμε με διαφορετική μοτοσυκλέτα, και πιστεύω ότι έχουμε καλύτερο πακέτο από πέρσι."

Jonathan Rea: "Πέρασα τις τελευταίες δύο ημέρες στο νοσοκομείο, κάτι που με στενοχώρησε. Το αριστερό μου χέρι είναι λίγο πρησμένο, ελπίζω όμως να υποχωρήσει. Κινητικά είναι άψογο, το ίδιο και η δύναμή μου. Ανυπομονώ να οδηγήσω εδώ, η μοτοσυκλέτα μου δουλεύει πολύ καλά. Η περσινή χρονιά δεν ήταν τέλεια, όμως το σετάρισμα για τον αγώνα ήταν καλό και θέλω πολύ να ξεκινήσω τη σεζόν καλυτέρα από ότι πέρυσι."

Max Biaggi: "Φυσικά αισθάνομαι πολύ καλά που ξεκινάω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αισθάνομαι άνετα τόσο με τη μοτοσυκλέτα όσο και με την ομάδα, έχουμε όλοι τον ίδιο εξοπλισμό και η μοτοσυκλέτα βελτιώθηκε κι άλλο, όμως το τι θα γίνει το σαββατοκύριακο παραμένει άγνωστο.
Θα προσπαθήσω να είμαι εκεί. Η πίστα αυτή δεν φαίνεται να ταιριάζει απόλυτα στην Aprilia όπως οι άλλες πίστες, όμως θα προσπαθήσουμε για μια καλή θέση και μια καλή βαθμολογία. Το δοκιμαστικό ήταν καλό και είμαι αισιόδοξος για το Σάββατο."

Marco Melandri: "Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, όλα φαίνονται τόσο καινούργια και τόσο δύσκολα. Θα είναι δύσκολο για εμένα λόγω του τραυματισμού στον ώμο μου που χρειάστηκε δύο μήνες για να επανέλθει. Τα δοκιμαστικά της Δευτέρας και της Τρίτης ήταν καλά, πολύ καλύτερα από του Portimao, και πάλι όμως όχι 100% τέλεια. Το μόνο που θέλω είναι να προσπαθήσω για το καλύτερο, και η Yamaha μου δουλεύει πολύ καλά, επομένως είμαι αισιόδοξος. Η φυσική μου κατάσταση δεν είναι τέλεια, άρα 22 γύροι επί δύο φορές δεν θα είναι εύκολοι!

Leon Haslam: “Είχαμε κάποια πράγματα να βελτιώσουμε στην 2η μέρα των δοκιμαστικών, Σήμερα, έχασα το μπροστινό της μοτοσυκλέτας δύο φορές και έπεσα. Κάναμε μία βελτίωση με τα ηλεκτρονικά η οποία μας βοήθησε πολύ. Οι χρόνοι μας το απόγευμα ήταν πιο αργοί από τους άλλους αλλά ωστόσο κάναμε κάποια βελτίωση. Δεν είχα καλή διάθεση σήμερα, αλλά θα προσπαθήσω να φέρω καλύτερα αποτελέσματα στα δοκιμαστικά της Παρασκευής”.

Troy Corser: “Είχαμε κάνει δοκιμές εδώ πριν λίγες εβδομάδες και δοκιμάσαμε διάφορα settings χτες και προχτές. Είναι δύσκολο να καταλήξουμε προς τα πού θα κινηθούμε και θα ξέρουμε περισσότερα την Παρασκευή. Οι συνθήκες είναι καλές, βοηθούν τους αναβάτες αλλά και τα ελαστικά και δεν έχει τόσο αέρα όσο στην αρχή. Αύριο (σσ. σήμερα) θα κάνουμε ένα διάλλειμα πριν τον πρώτο αγώνα του σαββατοκύριακου για ξεκούραση και θα είμαστε έτοιμοι.”

Supersport

Με την Honda να έχει κερδίσει τους τελευταίους εννέα τίτλους, το πρωτάθλημα ξεκινάει υπέρ της. Τα αποτελέσματα όμως δείχνουν πως η ομάδα της Kawasaki με την ZX-6R στα χέρια του Broc Parkes και του David Salom, μπορούν να χτυπήσουν τον Fabien Foret (Hannspree Ten Kate Honda).

Ο Fabien Foret (Hannspree Ten Kate Honda) παρέμεινε στην κορυφή καθώς οι αναβάτες του World Supersport ολοκλήρωσαν τα δοκιμαστικά στο Phillip Island. Ο Γάλλος βρέθηκε υπό πίεση καθ’ όλη τη διάρκεια από τον εντυπωσιακό Broc Parkes με Kawasaki. Ο David Salom με την δεύτερη Kawasaki ήταν δύο δέκατα πιο πίσω, καθώς τον πέρασε ο νεότερος Florian Marino (Hannspree Ten Kate Honda).
Ο Βρετανός Sam Lowes (Parkalgar Honda) ακολούθησε, κι έπειτα ο Roberto Tamburini (Yamaha Bike Service) στην 6η θέση. Ο Luca Scassa έφερε την πρώτη Yamaha ParkinGO στα αποτελέσματα στην 7η θέση, με τον Chaz Davies πέντε θέσεις πιο κάτω (12ος). ο Gino Rea (Step Racing Honda) ήταν 8ος, ενώ ο Danilo Dell'Omo έφερε την Τriumph στη 10η θέση.

Φωτογραφίες


Λίστα συμμετοχών Supersport


{
Loading...

Λίστα συμμετοχών Superbike


Loading...

Ανασκόπηση 2009 - Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015 16:40

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δοκιμαστικά MotoGP - Sepang - 3η μέρα Max Biaggi - Aprliia - WSBK »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon