.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011 09:20

Δοκιμαστικά MotoGP - Sepang - 3η μέρα

 

Τα Honda και οι άλλοι

 



Ο αναβάτης της Repsol Honda Casey Stoner ήταν ο γρηγορότερος, την τελευταία ημέρα των δοκιμαστικών του MotoGP του 2011 που έγιναν στη Μαλαισία, ενώ ακολουθήθηκε στενά από τον ομόσταυλό του, Dani Pedrosa σε μια εντυπωσιακή επίδειξη του RC212V. Ο Ben Spies τερμάτισε πέμπτος, η υψηλότερη θέση για τη Yamaha, με τον Valentino Rossi να τερματίζει 11ος.


Στις πρώτες θέσεις τα Honda

Η τρίτη και τελευταία ημέρα των δεύτερων pre-season δοκιμαστικών για τα MotoGP στη Sepang ολοκληρώθηκε την Πέμπτη, με γρηγορότερο αναβάτη και των τριών ημερών, τον Casey Stoner. Σημειώνοντας χρόνο αρκετά κάτω από τα 2’:00’’, με την καλύτερη του προσπάθεια στα 1’ 59’’.665,  για τον Αυστραλό η μετάβαση στο RC212V απεδείχθη εντυπωσιακή σε μια πολλά υποσχόμενη σεζόν. Ο καλύτερος χρόνος που είχε κάνει το 2009 στην ίδια πίστα ο Valentino Rossi ξεπεράστηκε, όχι μόνο από τον Stoner, αλλά και από τον Dani Pedrosa, την προηγούμενη μέρα.

Τα δοκιμαστικά αυτά ήταν ιδιαίτερα για τη Honda, καθώς το RC212V κέρδισε  τις τέσσερις πρώτες θέσεις την τελευταία ημέρα. Χρόνο κάτω των δύο λεπτών όμως εκτός από τον Stoner σημείωσε και ο ομόσταυλος του, Pedrosa, με καλύτερη προσπάθεια το 1’:59’’.803, ένα δέκατο του δευτερολέπτου πίσω από τον συναθλητή του. Και οι δύο τους κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις επιλογές τους στα πλαίσια, καθώς και τη σταθερότητα στο φρενάρισμα.

Ο Marco Simoncelli, που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στη Sepang πριν τρεις εβδομάδες, αυτή τη φορά ήταν τρίτος, με καλύτερο χρόνο 2’:00’’.163 ενώ η ομάδα San Carlo Honda Gresini ήταν ικανοποιημένη με την επίδοσή του, τόσο με σκληρά, όσο και με μαλακά ελαστικά. Το κυριότερο θέμα για τον Ιταλό παραμένει το  edge grip. Ο τρίτος αναβάτης της Repsol Honda, Andrea Dovizioso, ήταν ο τελευταίος αναβάτης με χρόνο μέσα στο όριο του δευτερολέπτου από εκείνον του Stoner, δηλαδή 2’:00’’.541.
Το κουαρτέτο της Honda ακολουθεί το τρίο της Yamaha, με τον εργοστασιακό αναβάτη Ben Spies να έχει την υψηλότερη θέση με την M1, την Πέμπτη, στην 5η θέση. Ολοκληρώνοντας την ημέρα του νωρίς, λόγω  προβλημάτων από την πτώση του την προηγούμενη ημέρα, ο Αμερικανός εστίασε το πρωί στα ηλεκτρονικά συστήματα και το πλαίσιο, τελειώνοντας με χρόνο 2:":00’.678, 1.013’’ μετά τον Stoner.

Ο Colin Edwards της Monster Yamaha Tech 3 τελείωσε επίσης νωρίς τα δοκιμαστικά με καλύτερο χρόνο 2:":00’.966, τοποθετώντας τον ακριβώς μπροστά από τον παγκόσμιο πρωταθλητή, Jorge Lorenzo. Ο εργοστασιακός αναβάτης της Yamaha Racing επιμένει ότι η M1 χρειάζεται περισσότερη δύναμη προκειμένου να είναι ανταγωνιστική, και στα δοκιμαστικά των 48 γύρων την Πέμπτη σημείωσε χρόνο 2:":01’.003, ακριβώς  1.3’’ πάνω από τον Stoner.

Ο Álvaro Bautista κατέλαβε την 8η θέση, ξεπερνώντας μια τριάδα αναβατών που προετοιμάζονταν για τη δεύτερη σεζόν τους στην μεγάλη κατηγορία. Ο αναβάτης της Rizla Suzuki τερμάτισε μπροστά από τον Hiroshi Aoyama, ο οποίος απέφυγε μια πτώση στην 9η στροφή της πίστας, ευτυχώς χωρίς προβλήματα. Πέρασε επίσης τον Héctor Barberá, ο οποίος τερμάτισε στην υψηλότερη θέση για την Ducati την τελευταία ημέρα, πάνω στην μοτοσυκλέτα της Mapfre Aspar, με τα καινούργια fairing.

Απογοητευμένος ο Rossi

Επιστρέφοντας στη δράση, έπειτα από την αναγκαστική απουσία του την προηγούμενη ημέρα λόγω ασθένειας, ο Valentino Rossi, επεδίωξε τον καλύτερο χρόνο του την τελευταία ημέρα, με τη Ducati του, στη διαδρομή των 59 γύρων. Ο Ιταλός τερμάτισε 11ος με καλύτερο χρόνο 2’:01’’.469, χρόνο που κατάφερε και ο ομόσταυλος του Nicky Hayden, δηλαδή 1.804’’ πίσω από τον πρώτο. Ο Αμερικανός φαίνεται να ξεπέρασε το πρόβλημα που είχε με την πρόσφυση του GP11, αλλά ακόμα έχει ένα θέμα με το στρίψιμο.

Ο Loris Capirossi της Pramac Racing ήταν αρκετά κοντά, στη 13η θέση, με τον Βρετανό rookie, Cal Crutchlow (Monster Yamaha Tech 3), και τους Randy de Puniet (Pramac Racing), Toni Elías (LCR Honda) και Karel Abraham (Cardion AB Motoracing), να συμπληρώνουν το timesheet της ημέρας.

Ο Valentino Rossi τελείωσε την δεύτερη ημέρα των δοκιμαστικών στη  Sepang παλεύοντας για την 11η θέση, κυρίως όμως σημειώνοντας χρόνο σχεδόν 2 δευτερόλεπτα πιο αργό από τον πρώτο αναβάτη, Stoner.

Μετά τα αρχικά σημάδια βελτίωσης την πρώτη ημέρα, η γρίπη που τον ταλαιπωρούσε επανήλθε κι έτσι ο 9 φορές πρωταθλητής αναγκάστηκε να απουσιάσει από την δεύτερη ημέρα των δοκιμαστικών στο Sepang. O Rossi δήλωσε σχετικά: "Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε ευχαριστημένοι με αυτά τα αποτελέσματα, γιατί δεν καταφέραμε το στόχο μας που ήταν να τερματίσουμε όσο γίνεται πιο κοντά στην κορυφή και να μειώσουμε τη διαφορά με τον πρώτο. Αντιθέτως, είμαστε 1.8 δευτερόλεπτα πίσω, ενώ δεν έχουμε και ρυθμό.
Τα επόμενα δοκιμαστικά για τη Ducati και το MotoGp θα λάβουν χώρα στο Κατάρ, στις 13 Μαρτίου και για δύο ημέρες.

Οι Colin Edwards και Cal Crutchlow δήλωσαν και οι δύο ευχαριστημένοι με τα δοκιμαστικά στη Sepang, καθώς το δίδυμο της Monster Yamaha Tech 3 ολοκλήρωσε ένα σημαντικό στάδιο στις προετοιμασίες τους για τη σεζόν του 2011.
Ο Edwards ασχολήθηκε με μια σειρά θεμάτων γεωμετρίας καθ’ όλη τη διάρκεια των δοκιμαστικών, σε μια προσπάθεια να καταφέρει καλύτερο στρίψιμο με το νέο πλαίσιο της M1, το οποίο δοκίμασε για πρώτη φορά πριν τρεις εβδομάδες. Ο Αμερικανός ήταν επίσης ευχαριστημένος με την πρόοδο που έγινε στην πρόσφυση του πίσω μέρους της μοτοσυκλέτας του, σετάροντάς την έτσι καλύτερα με το σκληρότερο πίσω λάστιχό της Bridgestone.

Έπειτα από μια δύσκολη αρχή στα δοκιμαστικά, ο  Crutchlow κατάφερε να ξεπεράσει την τροφική δηλητηρίαση που έπαθε καθ’ οδών για τη Μαλαισία, κι έτσι ο Βρετανός rookie μπόρεσε να κάνει μια σειρά αλλαγών. Προσαρμόζοντας το οδηγικό του στυλ ώστε να ταιριάζει περισσότερο στα MotoGP, ο  Crutchlow τερμάτισε 14ος με χρόνο 2’:02’’:034.

Ο Ben Spies τελείωσε την ημέρα του το μεσημέρι της Πέμπτης έχοντας χρησιμοποιήσει τα δύο από τα τέσσερα σετ μαλακών ελαστικών που προόριζε για την τελευταία ημέρα η ομάδα του στην Factory Yamaha Racing. Ο Αμερικανός έκανε 32 γύρους το πρωί με ταχύτερο χρόνο 2’:00’’:678 μην έχοντας ξεπεράσει την αποτυχία της προηγούμενης ημέρας.
Ο Lorenzo οδήγησε με σταθερό ρυθμό την τελευταία ημέρα ώστε να βεβαιωθεί καλύτερα για το σετάρτισμα της M1 του, και ταχύτερο χρόνο τα 2’:01’’:.003. Ο Ισπανός έμεινε ευχαριστημένος στους περισσότερους τομείς της μοτοσυκλέτας του όμως επανέλαβε την ανάγκη του για περισσότερη δύναμη από τη Yamaha.

Ο διευθυντής της ομάδας,  Massimo Meregalli συμπλήρωσε: "Σίγουρα τα δοκιμαστικά μας ήταν πολύ καλά, ενώ βελτιώσαμε την πρόσφυση και το χειρισμό της μοτοσυκλέτας. Σε σύγκριση με το προηγούμενο δοκιμαστικό του Ben έχει βελτιώσει κατά πολύ τον χρόνο του, άρα είναι ικανοποιημένος με το σετάρισμα. Υπάρχει ακόμη διαφορά με τον ταχύτερο χρόνο, όμως σε διάρκεια είμαστε αρκετά ανταγωνιστικοί και θα πάμε στο Κατάρ γνωρίζοντας ότι μπορούμε να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Ο Χόρχε βρήκε ένα καλό set up σήμερα το απόγευμα, και κατάφερε μία πολύ καλή επίδοση σε διάρκεια. Έτσι, ολοκληρώσαμε τους στόχους που είχαμε θέσει πριν έρθουμε εδώ και είμαι πολύ ευχαριστημένος με την ομάδα και τις επιδόσεις της” ολοκλήρωσε.

Τελευταία μέρα

Η τελευταία ημέρα στο Sepang ήταν μια ημέρα φοβερής επίδειξης ταχύτητας και από τους τρεις αναβάτες της Repsol Honda. Μέσα σε 10 λεπτά από την εκκίνηση της τελευταίας ημέρας των δοκιμαστικών, ο Casey Stoner στον πρώτο του γύρο της ημέρας κατέγραψε χρόνο 2':00’’:122, πέντε εκατοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον καλύτερο χρόνο του τη δεύτερη ημέρα. Παρ’ όλα αυτά, στον επόμενο γύρο του, ο Stoner κατάφερε χρόνο 1':59’’:.665 σχεδόν ο δεύτερος καλύτερος χρόνος στη συγκεκριμένη πίστα από το 2009, χρόνος που δεν καταρρίφτηκε έκτοτε.
Μέσα στα επόμενα 15 λεπτά, ο Dani Pedrosa κατέγραψε χρόνο 1':59’’:.803, κάνοντας έτσι τους δύο αναβάτες της Repsol Honda να ξεχωρίσουν. Ο τρίτος της Repsol Honda, Andrea Dovizioso τελείωσε τέταρτος με χρόνο 2':00’’:.541, ενώ και οι τρείς αυτοί καλύτεροι χρόνοι κατεγράφησαν στην αρχή της ημέρας.

Έπειτα από αυτούς τους γύρους που θύμιζαν προκριματικούς, η ομάδα επανήλθε στο πρόγραμμά της. Ο Stoner πέρασε την υπόλοιπη ημέρα δουλεύοντας πάνω στην διαχείριση καυσίμου και στην τελευταία δοκιμή για το πλαίσιο του, αποφασίζοντας τελικά τι κατεύθυνση θα πάρει για τα δοκιμαστικά του Κατάρ στις13 και14 Μαρτίου. Ο Pedrosa εργάστηκε επίσης πάνω στην χαρτογράφηση του κινητήρα καθώς και στις αναρτήσεις. Το απόγευμα αφοσιώθηκε στο να κάνει σταθερό γυρολόγιο, όχι όμως σε επίπεδο αγώνα. Ο Dovizioso έκανε επιπλέον συγκρίσεις στο πλαίσιο, αλλαγές στη γεωμετρία και δοκίμασε μερικές ρυθμίσεις στα ηλεκτρονικά, προκειμένου να βελτιώσει την είσοδο στις στροφές ενώ το απόγευμα έκανε κι αυτός προσομοίωση αγώνα.

Ο αναβάτης της LCR Honda, Toni Elías εκμεταλλεύτηκε περισσότερο το ζεστό σιρκουί της Μαλαισίας, ολοκληρώνοντας τρεις ημέρες δοκιμών και εξέλιξης στην καινούργια του RC212V. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Moto2 εστίασε στο να βρει μια κατεύθυνση καθώς η αρχή της σεζόν πλησιάζει σύντομα, βελτιώνοντας τη γεωμετρία του πλαισίου του, και το σετάρισμα των αναρτήσεων. Ο Ισπανός ολοκλήρωσε 180 γύρους μέσα στις τρεις αυτές ημέρες δοκιμών (16ος στη γενική – 2’:02’’.410) και θα επανέλθει στις 13 και 14 Μαρτίου στο Κατάρ για το τελευταίο στάδιο των δοκιμαστικών, πριν την εκκίνηση της σεζόν στο Losail, στις 20 Μαρτίου.

Ο Karel Abraham συμπλήρωσε 55 γύρους με την Ducati Desmosedici GP11 την τρίτη και τελευταία ημέρα του στα δοκιμαστικά στο Sepang με καλύτερο χρόνο 2’:02.506. Έχοντας ολοκληρώσει δύο επίσημα δοκιμαστικά MotoGP στο Sepang της Μαλαισίας, ο αναβάτης της Cardion AB Motoracing θα έχει άλλη μια ευκαιρία να εξοικειωθεί με την Ducati του, κατά τη διάρκεια των επόμενων επίσημων δοκιμαστικών του MotoGP που θα γίνουν στο Qatar, μια εβδομάδα πριν τον πρώτο αγώνα της σεζόν του 2011.

Δηλώσεις αναβατών 1


Casey Stoner: "Είχαμε μια καλή ημέρα, συγκρίνοντας τα πλαίσια ξανά και είμαι ευχαριστημένος με την απόφασή μας για το ποιο θα χρησιμοποιήσουμε αυτή τη σεζόν. Δοκιμάσαμε επίσης πολλές ηλεκτρονικές ρυθμίσεις και κάναμε βελτιώσεις σε μερικούς τομείς, είχαμε όμως και μερικές απώλειες που πρέπει να αποκαταστήσουμε. Το πλαίσιο που διαλέξαμε, πάντα συμπεριφέρεται όπως το θέλουμε, ανεξαρτήτως των άλλων ρυθμίσεων, επομένως μπορούμε εύκολα να το προσαρμόσουμε. Έτσι, όταν φτάσουμε στο Κατάρ σε μερικές εβδομάδες, θα μπορούμε να δοκιμάσουμε διαφορετικά set up και να τα δούμε στην πίστα.

Μερικές αλλαγές είναι πολύ χρονοβόρες, επομένως το να έχουμε δύο μοτοσυκλέτες με το ίδιο πλαίσιο είναι πολύ καλό. Τα δοκιμαστικά για εμάς εδώ ήταν πολύ χρήσιμα, κάναμε προσομοίωση αγώνα σήμερα, σχεδόν ίδια απόσταση με των αγώνων και συλλέξαμε σημαντικές πληροφορίες. Αισθάνομαι όλο και πιο άνετα στην RC212V και δεν βλέπω την ώρα να πάμε στο Κατάρ.”

Dani Pedrosa: "Τα δοκιμαστικά μας των τριών αυτών ημερών ήταν πολύ καλά. Και τα δυο προκριματικά στο Sepang είχαν θετικό αποτέλεσμα. Βελτιώσαμε το φρενάρισμα και δοκιμάσαμε διάφορες ρυθμίσεις με διαφορετικά πλαίσια και ρυθμίσεις στα ηλεκτρονικά. Σαν χειμερινό δοκιμαστικό είναι καλύτερο από το περσυνό, αν και γνωρίζουμε ότι θα έχουμε κι άλλη βελτίωση πριν τον αγώνα.

Φεύγω από τη Sepang ικανοποιημένος και πιστεύω ότι στο Κατάρ θα μας δοθεί η δυνατότητα να τσεκάρουμε καλύτερα τη δουλειά μας σε διαφορετική πίστα, με διαφορετική δομή και κατάσταση απ’ ότι εδώ. Ξόδεψα περίπου τον ίδιο χρόνο οδηγώντας με το περσινό και το φετινό πλαίσιο του 2011 με τις μετατροπές, και ο καλύτερος μου χρόνος είναι με το φετινό, όμως θα ήθελα να το τσεκάρω ξανά στο Κατάρ, και να πάρω την τελική μου απόφαση εκεί.

Πιστεύω ότι τόσο η μοτοσυκλέτα όσο κι εγώ είμαστε σε καλή φόρμα, και πηγαίνουμε στο Κατάρ με περισσότερη αυτοπεποίθηση σε σύγκριση με πέρυσι, όμως πρέπει να παραμείνουμε  προσγειωμένοι γιατί πέρσι η σεζόν μας ξεκίνησε με πολλά προβλήματα τα οποία λύσαμε, άρα και οι αντίπαλοι μας μπορούν να κάνουν το ίδιο. Τίποτα δεν είναι βέβαιο μέχρι να ξεκινήσει ο αγώνας.”

Andrea Dovizioso: "Το καλό είναι ότι είμαστε πραγματικά πολύ γρήγοροι, και το να καταφέρνουμε τέτοιους χρόνους στα πρώτα δοκιμαστικά είναι πολύ ωραίο. Επίσης δοκιμάσαμε προσομοίωση αγώνα όπου κι εκεί ήμασταν γρήγοροι, επομένως κι αυτό επιβεβαιώνει ότι είμαστε δυνατοί.

Παρ’ όλα αυτά, μετά το τέλος της προσομοίωσης ανακάλυψα ένα πρόβλημα στο μπροστινό μέρος, όπως και σε μερικούς αγώνες του 2009, μετά από μερικούς γύρους χάνω λίγο την πρόσφυση στη μέση της στροφής. Αφήνω αυτά τα δοκιμαστικά ευχαριστημένος, όμως απέχουμε ακόμη από το τέλειο. Πρέπει να μελετήσουμε τις αλλαγές που κάναμε ώστε να βρούμε τι προκάλεσε το πρόβλημα, καθώς αυτό εμφανίστηκε αφότου βάλαμε απλώς 5 λίτρα περισσότερο καύσιμο. 

Όπως και να έχει, ακόμη και με αυτό το πρόβλημα, έκανα πολλούς γρήγορους γύρους, και είμαστε πολύ γρήγοροι σε σχέση με πέρυσι. Πιστεύω ότι αν δεν είχα το πρόβλημα με το μπροστινό μέρος θα μπορούσα να έφτανα τον Dani και τον Casey, οπότε είμαι ευχαριστημένος.”

Δηλώσεις αναβατών 2

Jorge Lorenzo: "Αισθάνομαι αρκετά κουρασμένος μετά από δυόμιση ημέρες τεσταρίσματος και τέλειωσα την ημέρα μου με 20 γύρους”, δήλωσε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής. “Τα αποτελέσματα είναι αρκετά ικανοποιητικά, έχουμε πολύ σταθερό ρυθμό, και χαίρομαι που βελτιώσαμε κάποια πράγματα στη μοτοσυκλέτα. Νομίζω ότι σημειώσαμε μεγάλη πρόοδο σε ότι αφορά στην πρόσφυση και στην αίσθηση οδήγησης, παρόλο που μας μένει ακόμα να βελτιώσουμε το χρόνο μας“.

Ben Spies: "Αυτά τα δοκιμαστικά ήταν πολύ παραγωγικά για εμάς, μπορέσαμε και ξεπεράσαμε αρκετά προβλήματα”, δήλωσε ο 5ος, Spies. “Έκανα ένα μικρό λάθος, όμως το θετικό είναι ότι εν γένει καταφέραμε πολλά. Έχουμε ακόμη δουλειά να κάνουμε προφανώς, όμως δεν απέχουμε πολύ από το να μπούμε σε θέση μάχης. Μας μένει να κάνουμε τη μοτοσυκλέτα λίγο πιο γρήγορη σε μερικούς γύρους, οπωσδήποτε για τους προκριματικούς και την εκκίνηση του.

Δεν ήταν και οι καλύτερες συνθήκες σήμερα για ένα γρήγορο γύρο, προσπάθησα να κάνω μερικούς το πρωί, και είμαι ευχαριστημένος με το χρόνο μου. Θέλω να ξεκουραστώ τώρα σε πιο δροσερό κλίμα, μέχρι το Κατάρ! Η ομάδα μου ήταν για άλλη μια φορά καταπληκτική, και είμαι πραγματικά ευχαριστημένος με τη συνεργασία μας.”

Valentino Rossi: "Μετά την πρώτη ημέρα πιστεύαμε ότι θα τα καταφέρναμε. Ξεκινήσαμε καλά, και καταφέραμε να κάνουμε τη μοτοσυκλέτα να δουλέψει με τα σκληρά λάστιχα, πράγμα που είναι καλό. Έπειτα όμως, δεν κάναμε πρόοδο. Παρόλο που είχαμε μερικές καλές ιδέες για τα ηλεκτρονικά, και είμαι αισιόδοξός ότι θα τα λύσουμε τα προβλήματα, δεν είμαι αισιόδοξος για το setup του πλαισίου.

Προσπαθήσαμε σκληρά, αλλά δεν τα έχουμε καταφέρει ακόμα. Μπορώ να φρενάρω σκληρά, αλλά ακόμη έχω πρόβλημα με τις κλειστές στροφές. Σίγουρα δεν είναι καλό το ότι οδήγησα τις δύο από τις τρεις μέρες, και πιεστήκαμε ώστε να γίνουν πολλά πράγματα στο τέλος και να βγάλουμε μια άκρη.

Ήμασταν προετοιμασμένοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, άρχισε όμως να ψιλοβρέχει, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να πιέσουμε. Θα μπορούσαμε να έχουμε κάποιες πολύ καλές λύσεις για το μέλλον, όμως δεν καταφέραμε να τις επαληθεύσουμε. Αυτή η πίστα παραδοσιακά δεν είναι από τις αγαπημένες της Ducati. Τα επόμενα δοκιμαστικά θα γίνουν στο Κατάρ, όπου η πίστα είναι διαφορετική, και θα δούμε αν θα είμαστε γρηγορότεροι εκεί.”

Colin Edwards: “Αυτά τα δοκιμαστικά ήταν καταπληκτικά για εμάς, παρά την αφόρητη ζέστη”, δήλωσε ο Edwards, ο οποίος τερμάτισε 6ος με χρόνο 2’:00.966. “Έχω αρκετή εμπειρία και οδηγώ μοτοσυκλέτες όλη μου τη ζωή, όμως ακόμη μαθαίνω, και πραγματικά μου αρέσει που ήρθα εδώ και έκανα μετατροπές στη μοτοσυκλέτα προκειμένου να δω τι ταιριάζει και τι όχι.

Κατάλαβα πολλά πράγματα για τη νέα μοτοσυκλέτα καθώς για τα λάστιχα της Bridgestone και επίσης κατάλαβα ότι αν και μεγάλος, δεν ξόφλησα ακόμα! Αφιέρωσα τον περισσότερο χρόνο των δοκιμαστικών δουλεύοντας πάνω στο πλαίσιο, κυρίως πειραματιζόμενος με τη γεωμετρία του, και σημειώσαμε μεγάλη πρόοδο.

Η ομάδα μου είναι πραγματικά πολύ έξυπνη και μαζί εξετάσαμε μερικές ιδέες φτάνοντας τη μοτοσυκλέτα σε ένα σημείο πολύ ικανοποιητικό για εμένα. Βελτιώσαμε την μπροστινή αίσθηση σε σύγκριση με τα προηγούμενα δοκιμαστικά και τώρα το στρίψιμο είναι πολύ καλύτερο. Επίσης είμαι και πολύ ευχαριστημένος με την πρόσφυση πίσω. Η Yamaha έκανε υπέροχη δουλειά και αφήνουμε τη Malaysia κουρασμένοι, αλλά γεμάτοι αυτοπεποίθηση. Ανυπομονώ να πάμε στο Qatar και να ξεκινήσουμε τον αγώνα.”

Δηλώσεις αναβατών 3

Cal Crutchlow: “Σίγουρα ήταν μια γεμάτη εβδομάδα και το καλό είναι ότι τελείωσε θετικά”, δήλωσε ο 25χρονος. “Η δηλητηρίαση που έπαθα καθώς ερχόμουν στη Sepang δεν βοήθησε στις προετοιμασίες και αισθανόμουν αδυναμία καθ’ όλη τη διάρκεια των δοκιμαστικών. Δύο πτώσεις την πρώτη ημέρα δεν ήταν καλές για την αυτοπεποίθηση μου, και ομολογώ ότι η δεύτερη ημέρα ήταν πολύ δύσκολη για εμένα. Κάναμε όμως πολλές αλλαγές στη μοτοσυκλέτα προκειμένου να αισθανθώ πιο άνετα.

Η ομάδα μου είναι φανταστική και με στήριξε πάρα πολύ, έτσι την τελευταία ημέρα ήμουν καλυτέρα. Για πρώτη φορά κατάφερα να κάνω έναν αξιοπρεπή γύρο, όμως το πιο σημαντικό είναι ότι  κατάφερα να είμαι πιο συνεπής και με περισσότερη αυτοπεποίθηση πάνω στη μοτοσυκλέτα.

Κάναμε βελτιώσεις και στο μπροστινό αλλά και στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας και είμαι πολύ ευχαριστημένος με το χρόνο των 2’:02”. Το μπροστινό μέρος είχε πιο σταθερή αίσθηση, αλλά θα ήθελα πιο πολύ πρόσφυση πίσω, οπότε κάναμε πρόοδο και σε αυτό. Το Qatar θα μου παρέχει πολλές γνώσεις καθώς γνωρίζω την πίστα, όμως δεν έχω οδηγήσει μοτοσυκλέτα MotoGP ξανά εκεί, επίσης δεν έχω ξαναοδηγήσει βράδυ με φώτα. Είμαι όμως αισιόδοξος ότι με τις μετατροπές που κάναμε θα είμαι αρκετά ανταγωνιστικός και στο Κατάρ.”

Toni Elías: “ Αναλογιζόμενος συνολικά αυτές τις τρεις ημέρες, κάναμε πρόοδο σε ότι αφορά στις αναρτήσεις, και στη γεωμετρία του πλαισίου. Τώρα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το ποια κατεύθυνση πρέπει να πάρουμε και είμαι ευχαριστημένος με τη δουλειά που κάναμε. Δεν είμαι εξίσου ευχαριστημένος με τους χρόνους μου, όμως ήμασταν απασχολημένοι με άλλα πράγματα. Αυτές τις μέρες κάναμε πολλά συγκριτικά τεστ και βρήκαμε μια διαφορετική αίσθηση οδήγησης της μοτοσυκλέτας σε σύγκριση με την πρώτη μας δοκιμή πριν τρεις εβδομάδες.

Τώρα, θα τσεκάρουμε τα δεδομένα που συλλέξαμε έτσι ώστε στο Κατάρ να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί, στα τελευταία δοκιμαστικά πριν ξεκινήσει η σεζόν. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου για τις προσπάθειές τους, γιατί με βοήθησαν πολύ να προσαρμοστώ στη μοτοσυκλέτα μου.”

Karel Abraham: “Δεν μπορώ να είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα, διότι ξέρω ότι μπορώ να είμαι ταχύτερος, είπε ο Abraham. “ Το πρωί, όταν οι άλλοι αναβάτες σημείωναν τους ταχύτερους χρόνους τους, εμείς δουλεύαμε πάνω στη μοτοσυκλέτα, και το απόγευμα δεν μπορούσαμε να καταρρίψουμε αυτούς τους χρόνους λόγω της ζέστης. Οι μηχανικοί της ομάδας δούλεψαν πάνω στο σετάρισμα, ειδικά στην πρόσφυση. Κάναμε μια βελτίωση και τώρα πιστεύω ότι στα επόμενα δοκιμαστικά θα είμαστε καλύτεροι“.

Φωτογραφίες


Αποτελέσματα 3ης μέρας

{arttinytable}

Session 3 as of 18:00 - 24/02/11









Pos Rider Team Fastest lap Prev. Gap Lead. Gap Laps
1 Casey Stoner Repsol Honda Team 1:59.665 - - 37
2 Dani Pedrosa Repsol Honda Team 1:59.803 +0.138 +0.138 38
3 Marco Simoncelli San Carlo Honda Gresini 2:00.163 +0.360 +0.498 46
4 Andrea Dovizioso Repsol Honda Team 2:00.541 +0.378 +0.876 45
5 Ben Spies Yamaha Factory Racing 2:00.678 +0.137 1.013 32
6 Colin Edwards Monster Yamaha Tech 3 2:00.966 +0.288 1.301 29
7 Jorge Lorenzo Yamaha Factory Racing 2:01.003 +0.037 1.338 48
8 Alvaro Bautista Rizla Suzuki MotoGP 2:01.194 +0.191 1.529 34
9 Hiroshi Aoyama San Carlo Honda Gresini 2:01.328 +0.134 1.663 48
10 Hector Barbera Mapfre Aspar Team 2:01.346 +0.018 1.681 21
11 Valentino Rossi Ducati Marlboro Team 2:01.469 +0.123 1.804 59
12 Nicky Hayden Ducati Marlboro Team 2:01.469 - 1.804 71
13 Loris Capirossi Pramac Racing Team 2:01.493 +0.024 1.828 39
14 Cal Crutchlow Monster Yamaha Tech 3 2:02.034 +0.541 2.369 50
15 Randy De Puniet Pramac Racing Team 2:02.155 +0.121 2.490 42
16 Toni Elias LCR Honda MotoGP 2:02.410 +0.255 2.745 57
17 T1 Yamaha Test Team 2:02.457 +0.047 2.792 40
18 Karel Abraham Cardion AB Motoracing 2:02.506 +0.049 2.841 55
19 T2 Yamaha Test Team 2:03.016 +0.510 3.351 13

 

{/arttinytable}

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 14:20

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Επίσημα δοκιμαστικά MotoGP Δοκιμαστικά WSBK - Philip Island »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon