.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011 10:59

Husqvarna Racing 2011

 


Kirssi Και Letti με Husky!

 


Στην οικογένεια της Husqvarna εισχώρησαν και οι μετρ των δύσκολων αγώνων extreme, Simo Kirssi και Andreas Lettenbichler. Οι fans του off-road μηχανοκίνητου αθλητισμού έχουν κάθε λόγο να περιμένουν με ανυπομονησία την αγωνιστική σεζόν του 2011.

Κάποια πολύ οικεία πρόσωπα θα πάρουν μέρος με μοτοσικλέτες Husqvarna σε διάφορα κορυφαίου επιπέδου πρωταθλήματα και αθλητικές διοργανώσεις ανά την υφήλιο.

Αγωνιστική ιστορία

Με πάνω από 50 χρόνια δραστηριότητας στο χώρο των μηχανοκίνητων σπορ σε πίστες σε όλο τον κόσμο, η Husqvarna Motorcycles έχει στο ενεργητικό της 78 τίτλους στις κατηγορίες Motocross, Enduro και Supermoto. Στην τελευταία κατέκτησε δύο παγκόσμιους τίτλους στην κατηγορία S2 του Παγκόσμιου με αναβάτη τον Adrien Chareyre με μια SM 530RR, το 2009. Πιο πρόσφατος τίτλος είναι αυτός στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro με τον Antoine Meo στην κατηγορία E1, πάνω στην νέα Husqvarna TE250.

Έχοντας χαρίσει γερές «δόσεις» ενθουσιασμού στους φίλους του off-road με τα κατορθώματά τους με την BMW G 450 X στη διάρκεια των τελευταίων σεζόν, η τριάδα των αναβατών φέτος συμμετέχουν με Husqvarna. Υποστηρίζονται από το εργοστάσιο της BMW και θα είναι οι υπερήφανοι εκπρόσωποι της Husqvarna, οι οποίοι θα αγωνιστούν το 2011 οδηγώντας τις καλύτερες εργοστασιακές μοτοσικλέτες enduro σε επίπεδο παγκόσμιων πρωταθλημάτων.

Αναβάτες και κατηγορίες

Ξεκινώντας με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro, ο Φινλανδός θρύλος του off-road, Juha Salminen, θα αγωνιστεί στην κατηγορία E1 με μια εργοστασιακή τετράχρονη TE250 για λογαριασμό της ομάδας Husqvarna – CH Racing.

Ο 31-χρονος Juha συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο επιτυχημένους αναβάτες off-road στον κόσμο, καθώς έχει κατακτήσει τον τίτλο σε όλες τις κατηγορίες enduro, έχει υπάρξει δύο φορές νικητής του Αμερικανικού Πρωταθλήματος Cross Country, GNCC, και είναι νικητής του ISDE. Όλα τα παραπάνω σε επίπεδα κατηγορίας αλλά και γενικής κατάταξης Χωρίς αμφιβολία, θα είναι μια υπολογίσιμη δύναμη το 2011 στη σέλα της πρωταθλήτριας Husqvarna TE250.

Έχοντας αγωνιστεί στο πλευρό του Salminen πολλές φορές, ο επίσης Φινλανδός Simo Kirssi στρέφει τώρα το βλέμμα του προς τις Η.Π.Α., καθώς εκεί αρχίζει ένα νέο κεφάλαιο στην πετυχημένη καριέρα του στο χώρο του enduro. Γνωστός με το παρατσούκλι «ιπτάμενος Φιλανδός», ο Kirssi έπαιξε πρωταρχικό ρόλο στο project  BMW G 450 X. Κέρδισε τους 16 από τους 24 αγώνες cross country στους οποίους πήρε μέρος από το 2008 και κατέκτησε επίσης δύο Γερμανικούς και τρεις Ευρωπαϊκούς τίτλους στη διάρκεια της ίδιας περιόδου.

Τώρα, ο 31-χρονος πρόκειται να αγωνιστεί στη σέλα της Husqvarna TE310 στις Η.Π.Α. εκπροσωπώντας την ομάδα Fred Andrews του Ohio. Ο Simo θα πάρει μέρος στη σειρά αγώνων του Μεγάλου Αμερικανικού Πρωταθλήματος Cross Country (GNCC) – του πιο ανταγωνιστικού πρωταθλήματος στην κατηγορία cross country στον κόσμο. Το 13 γύρων πρωτάθλημα και οι εξαντλητικοί τρίωροι αγώνες του προσελκύουν το ενδιαφέρον 1.800 αναβατών περίπου, κάνοντάς το τη μεγαλύτερη αγωνιστική διοργάνωση off-road σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Husqvarna εκπροσωπείται επάξια στις Η.Π.Α. από μια ομάδα από τη δυτική ακτή που μανατζάρει ο Ty Davis και από μια ομάδα από την ανατολική ακτή υπό την καθοδήγηση της Fred Andrews Racing, στην οποία θα αγωνιστεί ο Simo Kirssi στην κατηγορία XC1 με τη νέα TE310. Ο Simo έχει αγωνιστεί ξανά στο παρελθόν για την ομάδα του Fred, γι’ αυτό δεν βλέπει την ώρα να ενώσουν και πάλι τις δυνάμεις τους και να επιδείξει το ταλέντο του σε αυτήν την εξαιρετικά σκληρή, άκρως ανταγωνιστική διοργάνωση. Οι αγώνες ξεκινούν στις αρχές Μαρτίου στο River Ranch GNCC της Florida, ένα event που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των ετήσιων εορταστικών εκδηλώσεων του Daytona Bike Week. Ο Simo θα μεταβεί στις Η.Π.Α. στα μέσα Φεβρουαρίου μαζί με το Φιλανδό μηχανικό του.

Όσο για τον «μαιτρ» του Extreme enduro, Andi Lettenbichler, ο Γερμανός άσος θα συνεχίσει να συμμετέχει σε μερικούς από τους πιο σκληρούς αγώνες μοτοσικλέτας στον πλανήτη, αυτήν τη φορά, όμως, με δίχρονες μοτοσικλέτες. Ο «Letti» αναμένεται να οδηγήσει την WR300 για λογαριασμό της Husqvarna σε διάφορους αγώνες Extreme enduro όπως είναι το «Tough One» στο Ηνωμένο Βασίλειο το Μάρτιο, το θρυλικό «Erzberg Hare Scramble» στην Αυστρία τον Ιούνιο, το «Red Bull Romaniacs» τον Ιούλιο και το «Roof of Africa» το Νοέμβριο.

Ωστόσο, το πρώτο event στο οποίο θα εμφανιστεί ο αναβάτης της ομάδας που μανατζάρεται από τη Speedbrain θα είναι ο αγώνας extreme enduro «Hell’s Gate» στην Ιταλία, όπου θα κάνει το ντεμπούτο του με τη Husqvarna στις 12 Φεβρουαρίου.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 13:19

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « KTM Factory Team 2011 Valentino Rossi - Έκλεισε τα 32 του »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon