.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 07 Ιανουαρίου 2022 14:22

Dakar 2022 - Αυτοκίνητο πατάει μοτοσυκλέτα και κατόπιν φεύγει, εισπράττοντας εξοντωτική ποινή! - Video

Ο αγωνιζόμενος στα αυτοκίνητα Giniel de Villiers, νικητής του Dakar to 2009 και τετράκις 2ος τελικής κατάταξης, που αγωνίζεται στο Rally Dakar 2022 τιμωρήθηκε με ποινή 5 ωρών για το ατύχημα που προκάλεσε στο οποίο χτύπησε μια μοτοσυκλέτα, κατόπιν την… πάτησε, και στη συνέχεια έφυγε σα να μην έτρεχε τίποτα!

Το απίθανο είναι πως ο Νοτιοαφρικανός οδηγός είχε εμπλακεί και σε δεύτερο ατύχημα με αναβάτη μοτοσυκλέτας πριν από αυτό που του κόστισε 5 ώρες, σε προηγούμενο Stage στο ίδιο Dakar!

Το πρώτο ατύχημα, στο Stage 1, συνέβη όταν ο de Villiers χτύπησε τον Χιλιανό αναβάτη Cesar Zumaran. Η συγκεκριμένη σύγκρουση κόστισε στον Νοτιοαφρικανό… 5 λεπτά ποινής, όμως στο δεύτερο συμβάν -που αποτυπώθηκε σε βίντεο- η διοργάνωση δεν θα ήταν τόσο ανεκτική.

Στο δεύτερο ατύχημα, που έγινε στο Stage 2, ο De Villiers έπεσε πάνω στη μοτοσυκλέτα του Mohamedsaid Aoulad Ali, που βρισκόταν ακινητοποιημένη στη βάση ενός αμμόλοφου. Στο βίντεο βλέπουμε τον Μαροκινό αναβάτη να πέφτει από τη μοτοσυκλέτα, ενώ το αυτοκίνητο περνά πάνω από την ΚΤΜ του, καταστρέφοντας τη! Στη συνέχεια ο De Villiers αναπτύσσει ταχύτητα και εξαφανίζεται.

Όταν η διοργάνωση κάλεσε τον οδηγό του αυτοκινήτου σε απολογία, εκείνος υποστήριξε πως δεν άκουσαν ηχητική προειδοποίηση από το Sentinel (ο φρουρός, το σύστημα προειδοποίησης για σύγκρουση / προσπέραση, που έχουν στη διάθεση τους όλοι οι οδηγοί / αναβάτες του Dakar), ενώ ίσως ο συνοδηγός είχε πατήσει με το πόδι κατά λάθος το κουμπί του συστήματος στην πλευρά του.

Ο De Villiers είπε πως δεν κατάλαβε πως πάτησε τη μοτοσυκλέτα, και όταν είδε πως ο αναβάτης δεν είχε χτυπήσει, έφυγε.

“Αισθανόμαστε μεγάλη ντροπή για το συμβάν”, γράφει ο De Villiers, “Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη για το ατύχημα. Επιπλέον μίλησα με τον αναβάτη, ο οποίος δέχθηκε να τον αποζημιώσω για τη ζημιά της μοτοσυκλέτας του, και να του πληρώσω το παράβολο συμμετοχής του στον αγώνα του 2023.”

Παρόλα αυτά η FIA έκρινε πως ο De Villiers ενήργησε με “μη ασφαλή” τρόπο, και μετά το 4ο Stage τον φόρτωσε με 5 ώρες “καπέλο”.

Κάπως έτσι έσβησαν οι ελπίδες του De Villiers για διάκριση, που την 4η μέρα βρισκόταν 4ος γενικής, 49.18 λεπτά πίσω από τον ομόσταυλό του, Nasser Al-Attiyah.

Δείτε παρακάτω το βίντεο, και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Ιανουαρίου 2022 14:30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon