.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021 11:02

MotoGP – Ο λόγος που οι Rookies κάνουν νευρικό τον Jack Miller!

Άβολα νοιώθει ο Jack Miller, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε, βλέποντας rookies όπως ο Jorge Martin ή ο Enea Bastianini να προσαρμόζονται τόσο γρήγορα στη μεγάλη κατηγορία.

Η μάχη για την ανάδειξη του καλύτερου Rookie για το 2021 δόθηκε μέχρι και τον τελευταίο αγώνα της σεζόν, στην πίστα της Valencia.

Μια μάχη στην οποία νικητής αναδείχτηκε τελικά ο Jorge Martin, ο οποίος κατάφερε να τερματίσει στη δεύτερη θέση και να πάρει τους πολύτιμους 20 βαθμούς.

Ο αγώνας στην Ισπανία, πάντως, είχε ξεκινήσει με τον Enea Bastianini να διατηρούσε ένα ισχνό προβάδισμα τριών βαθμών επί του Jorge Martin.

Αυτό το έχτισε χάρη στην εκπληκτική του παρουσία στο δεύτερο μισό της σεζόν, όταν και ανέβηκε στο βάθρο στους δύο αγώνες στο Misano.

Την ίδια ώρα, ο Ιταλός δυσκολευόταν περισσότερο στις κατατακτήριες δοκιμές, ενώ ο αντίπαλός του πήρε 4 pole position αλλά και μία νίκη και τρία επιπλέον βάθρα.

Οι δυο τους έχουν θέσει ψηλά τον πήχη για τους νεοφερμένους στην κατηγορία και όλα αυτά ανάγκασαν τον Jack Miller να παραδεχτεί ότι είναι νευρικός με το πόσο γρήγορα προσαρμόζονται στα δεδομένα της μεγάλης κατηγορίας!

«Στην Valencia τον ακολούθησα για 27 γύρους και είδα πόσο δυνατός ήταν. Όλοι οι rookies βασικά είναι δύνατοί».

«Και για να είμαι ειλικρινής αυτό με κάνει να νοιώθω νευρικός… το γεγονός δηλαδή ότι προσαρμόστηκαν τόσο γρήγορα και γίνονται ολοένα και πιο γρήγοροι».

«Ο Jorge πραγματικά έκανε φανταστική δουλειά, παρ’ ότι έχασε και μερικούς αγώνες. Επέστρεψε όμως με επαγγελματισμό, ίσως περισσότερο επαγγελματισμό απ’ ό,τι είχε εγώ όταν ήρθα εδώ».

«Νομίζω ότι είναι ένας ολοκληρωμένος οδηγός. Τόσο αυτός όσο και ο Bastianini. Το να σε περνάει ένας πιλότος με μοτοσυκλέτα του προηγούμενου έτους δεν είναι διασκεδαστικό».

«Τώρα ξέρω πως ένοιωθαν ο Dovi και ο Petrucci όταν το έκανα εγώ σ’ αυτούς και σίγουρα δεν σε κάνει να νοιώθεις καλά».

«Εύχομαι αυτοί οι rookies να κόψουν λίγο, αλλά την ίδια ώρα αυτό με κάνει να θέλω όλο και περισσότερο να βελτιωθώ και να γίνω καλύτερος αναβάτης».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021 11:04

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon