.
Κατηγορία Αλλοι
Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2021 16:06

MotoGP Valencia KAT – Έκανε 4 τις pole positions του ο rookie Jorge Martin!

O Jorge Martin έγινε ο πρώτος οδηγός που έκανε χρόνο κάτω από το 1:30 αυτό το Σαββατοκύριακο στην Valencia και κατέκτησε την 4η pole position της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία.

Κυριαρχία των Ducati είχαμε και σήμερα στην πίστα Ricardo Tormo, αφού τρεις κόκκινες μοτοσυκλέτες φιγουράρουν στις πρώτες τρεις θέσεις.

Ο Jorge Martin δεν επέτρεψε στον Pecco Bagnaia να πάρει την 6η συνεχόμενη pole και με το 1:29,936 πήρε την 1η θέση κι έδειξε και πάλι πόσο σημαντική πρόοδο έχει κάνει.

Ο Bagnaia δεν απέφυγε μια πτώση κι έμεινε τελικά με το 1:30.000 ενώ τρία δέκατα πίσω του ήταν ο Jack Miller.

Ο Αυστραλός και αυτός είχε πτώση στο τέλος, όταν και πίεζε ενώ ήταν στα κόκκινα και θα μπορούσε να πάρει την pole.

Όπως και να ‘χει, από τους τρεις οδηγούς της Ducati ο Pecco Bagnaia έχει δείξει τον καλύτερο ρυθμό και γι’ αυτό κοιτά με αισιοδοξία τον αυριανό αγώνα.

Τη δεύτερη σειρά ανοίγει ο Joan Mir που έκανε μία ακόμα πολύ καλή εμφάνιση σε κατατακτήριες με τη Suzuki του.

Η άλλη Suzuki, του Alex Rins, είναι επίσης στη δεύτερη σειρά και συγκεκριμένα στην 6η θέση, αφού πρώτα πέρασε με επιτυχία από το πρώτο σκέλος των κατατακτηρίων.

Ανάμεσά τους ήταν η Ducati του Johann Zarco, με τους κόκκινους να μετρούν τέσσερεις μοτοσυκλέτες τους στις πέντε πρώτες θέσεις!

Στην τρίτη σειρά είναι η μοναδική KTM που δεν απογοήτευσε αυτό το Σ/Κ, με τον Brad Binder να περνά ως δεύτερος από τις ΚΑΤ1 και να παίρνει την 7η θέση στις ΚΑΤ2.

Μαζί με τον Ν. Αφρικανό θα είναι και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Fabio Quartararo, αλλά και ο Takaaki Nakagami.

Ο Ιάπωνας ήταν η μόνη Honda στο δεύτερο σκέλος των κατατακτηρίων. Ο Alex Marquez δεν πέρασε, ενώ ο Pol Espargaro έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Valencia.

Αν τελικά δεν καταφέρει να αγωνιστεί αύριο, τότε για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια (1992) δεν θα υπάρχει Repsol Honda μοτοσυκλέτα στο grid.

Την τέταρτη σειρά απαρτίζουν οι Valentino Rossi, που κέρδισε για 35 χιλιοστά το μαθητή του Franco Morbidelli και ο Aleix Espargaro με την Aprilia.

MotoGP-Valencia-QP-Aleix-Espargaro-results-rrt1.jpg

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2021 16:15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon