.
Κατηγορία Αλλοι
Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2021 11:55

MotoGP Valencia ΕΔ3 – Φοβερό session! Όλοι οι οδηγοί στα 8 δέκατα, 1ος ο Aleix Espargaro, στη δεκάδα ο Valentino Rossi!

Εκπληκτικά ήταν τα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά της μεγάλης κατηγορίας στην πίστα της Valencia, όπου όλοι οι πιλότοι της μεγάλης κατηγορίας ήταν απίστευτα κοντά ο ένας με τον άλλο!

Τρεις κατασκευαστές στις τρεις πρώτες θέσεις με διαφορά στα 85 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Οι δέκα πρώτοι που πέρασαν απευθείας στις ΚΑΤ2 είχαν μεταξύ τους διαφορά μικρότερη από τρία δέκατα του δευτερολέπτου!

Όλοι οι πιλότοι της μεγάλης κατηγορίας είχαν μεταξύ τους διαφορά στα οχτώ δέκατα του δευτερολέπτου!

Και ανάμεσα σε όλα αυτά, ένας εκπληκτικός Valentino Rossi να αποδεικνύει για μία ακόμη φορά πόσο λατρεύει αυτό το άθλημα και να κερδίζει το χειροκρότημα όλων, κατακτώντας μία θέση στη δεκάδα!

Κάπως έτσι εξελίχθηκαν οι σημερινές τρίτες ελεύθερες δοκιμές του MotoGP στην πίστα της Valencia, για τον τελευταίο αγώνα της σεζόν.

Την πρώτη θέση πήρε ο Aleix Espargaro, ο οποίος μετά από μια άσχημη εμφάνιση χτες, κατάφερε σήμερα να πετύχει τον καλύτερο χρόνο του διημέρου.

Ο Ισπανός, ο οποίος λίγο πριν μπει στην πίστα για να πάρει την πρώτη θέση είχε δει τον αδερφό του να έχει μια άσχημη πτώση με πιθανό τραυματισμό, έκανε 1:30,529.

Στα 18χιλ πίσω από την Aprilia ήταν η Ducati του Jack Miller, ενώ την τρίτη θέση πήρε ο πάρα πολύ καλός Franco Morbidelli.

Ακολουθούν άλλες δύο Ducati, με τον Pecco Bagnaia να είναι τέταρτος και τον Jorge Martin να είναι πίσω του με διαφορά μόλις 62 χιλιοστών του δευτερολέπτου.

Τουλάχιστον μία Suzuki ήταν στη δεκάδα, με τον Joan Mir να ανεβαίνει έως την 6η θέση, την ώρα που ο Alex Rins έχανε τη 10η θέση για 41 χιλιοστά.

Όλα παίζονταν στις λεπτομέρειες και οι πιλότοι έδιναν στην πίστα – που την ξέρουν πάρα πολύ καλά – τον καλύτερός τους εαυτό.

Θέση στο δεύτερο σκέλος των κατατακτηρίων πήρε και ο Takaaki Nakagami, σημειώνοντας τον 7ο καλύτερο χρόνο.

Ο Ιάπωνας έσωσε κάπως το γόητρο της Honda, η οποία περιμένει με αγωνία το πόρισμα των γιατρών για τον Pol Espargaro, μιας και κινδυνεύει να μην έχει κανέναν εργοστασιακό της οδηγό στο τεστ της Jerez την επόμενη εβδομάδα!

Ο Johann Zarco ήταν ο 8ος ταχύτερος οδηγός στην πίστα, κρατώντας πίσω του για 5 χιλιοστά τον Fabio Quartararo, που σταδιακά φαίνεται να βρίσκει το δρόμο του.

Τελευταίος στη δεκάδα ο καταπληκτικός Valentino Rossi, ο οποίος σε ένα τόσο υψηλού επιπέδου session, απέδειξε ότι παραμένει ακόμα μάχιμος!

MotoGP-Valencia-FP3-Aleix-Espargaro-results-rrt1.jpg

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2021 11:58

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon