.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021 12:39

Jeffrey Herlings - Πήρε με την ΚΤΜ τον πιο σπουδαίο τίτλο της καριέρας του στο MXGP!

O εργοστασιακός αναβάτης της Red Bull KTM Factory Racing, Jeffrey Herlings, πήρε τον πιο σημαντικό τίτλο της καριέρας του, κυριολεκτικά στο νήμα, με διαφορά μόλις 5 βαθμών, στην δύσκολη πίστα της Mantova, αφήνοντας δεύτερο τον Romain Febvre και τρίτο τον Tim Gajser, σε μια από τις πιο ανταγωνιστικές χρονιές στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP!

Αυτός ήταν ο 8ος Παγκόσμιος Τίτλος για την KTM στη μεγάλη κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross MXGP από το 2010, και ο τρίτος με την 450 SX-F.

Η χρονιά ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστική, με τους Herlings για την ΚΤΜ, Febvre για την Kawasaki και Gajser για την Honda να παλεύουν για τον τίτλο μέχρι την τελευταία στιγμή!

Και στην εξαιρετικά δύσκολη πίστα της Mantova στην Ιταλία, ο 27χρονος Herlings πήρε 2 νίκες σε 2 σκέλη, κερδίζοντας πανάξια τον τίτλο για μόλις 5 βαθμούς, με 708 συνολικά βαθμούς έναντι 703 του Febvre και 688 του Gajser.

Τη σεζόν του 2021 ο Herlings σημείωσε 9 νίκες, 14 βάθρα και 13 Pole Positions σε 17 γύρους, κι έτσι ο Ολλανδός άσος της KTM έκανε 5 τους Παγκόσμιους Τίτλους του, δύο από τους οποίους έχουν έρθει στην μεγάλη MXGP κατηγορία, με τον πρηγούμενο του το 2018.

Σημειώστε πως παράλληλα με τον τίτλο αναβατών, η KTM κέρδισε και τον τίτλο κατασκευαστών της MXGP για το 2021.

Και για να δείτε το μεγαλείο ψυχής και τον προσγειωμένο χαρακτήρα του αναβάτη, διαβάστε τις δηλώσεις του Herlings μετά την κατάκτηση του τίτλου: “Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος αλλά την ίδια στιγμή αισθάνομαι άσχημα για τους 2 συναθλητές μου. Θέλω να ευχαριστήσω και τους δύο τους για ένα σπουδαίο Πρωτάθλημα. Το κακό με το άθλημα μας είναι πως μόνο ένας μπορεί να πάρει τον τίτλο, αλλά ήταν και οι δυο σπουδαίοι, και τρέφω μεγάλο σεβασμό για αυτούς.”

Σημειώστε τέλος πως ο Herlings είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2021 ενώ προηγούνταν στη γενική κατάταξη, και επέστρεψε στη δράση νωρίτερα από ότι του είχαν συστήσει οι γιατροί, για να μην χάσει τον τίτλο!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021 12:41

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon