.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2021 11:30

MotoGP – Η «κατάρα» των εστεμμένων πρωταθλητών συνεχίζεται!

Τα τελευταία χρόνια, ο παγκόσμιος πρωταθλητής σχεδόν πάντα στον επόμενο αγώνα από τη στέψη του έχει πτώση. Μια «κατάρα» που συνεχίστηκε και φέτος.

Ο Fabio Quartararo είχε την πρώτη του πτώση σε όλη τη χρονιά στον αγώνα της Πορτογαλίας, μερικές εβδομάδες μετά τη στέψη του.

Το γεγονός αυτό αποτελεί κάτι το σύνηθες για τους πρωταθλητές του MotoGP. Πιο συγκεκριμένα, τα τελευταία έξι χρόνια οι 4 από αυτούς που πήραν τον τίτλο, είχαν μια πτώση στον επόμενο αγώνα τους!

Το 2020 ο Joan Mir πανηγύρισε τον τίτλο του πρωταθλητή στην Valencia και στον τελευταίο αγώνα της σεζόν στο Portimao είχε πτώση.

Το 2019 ήταν η μόνη χρονιά που όλα κύλισαν ομαλά για τον παγκόσμιο πρωταθλητή (Marc Marquez).

To 2018 ένα λάθος του Andrea Dovizioso στο Motegi, έδωσε τον τίτλο στον Marc Marquez, ο οποίος στον επόμενο αγώνα της Αυστραλίας έπεσε.

Ακριβώς το ίδιο σκηνικό (τίτλος για τον Marquez στο Motegi και πτώση του στον επόμενο αγώνα) διαδραματίστηκε και το 2016.

Όταν ρώτησαν τον Fabio Quartararo γι’ αυτό το μοτίβο που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, ο ίδιος απάντησε:

quartararo-katara-synexizetai-hvw2.jpg

«Δεν νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο… για να είμαι ειλικρινής, λίγο πριν πέσω ήμουν σε φάση: ας δούμε τι μπορώ να κάνω τώρα».

«Ήμουν στο όριο και δεν θα έπαιρνα τη στροφή, όμως αν την άφηνα θα με περνούσαν, οπότε είπα να το δοκιμάσω. Δεν δούλεψε όμως».

«Δεν έχει να κάνει με κάποιο hangover μετά τη στέψη… άλλωστε όλο το Σ/Κ, με εξαίρεση μόνο τις κατατακτήριες, ήμουν δυνατός».

Το κοινό χαρακτηριστικό στις πτώσεις του Quartararo φέτος και του Mir πέρυσι, ή του Marquez τα προηγούμενα χρόνια, είναι ότι όλοι τους έκαναν το κάτι παραπάνω.

Πήραν ένα ρίσκο που αν το πρωτάθλημα δεν είχε τελειώσει, σε καμμία περίπτωση δεν θα σκεφτόντουσαν να το πάρουν.

Τα λόγια του Pecco Bagnaia μετά το τέλος του αγώνα στο Portimao, περιγράφουν αυτή την αλήθεια:

«Είμαι βέβαιος πως αν είχα κερδίσει τον αγώνα στο Misano, σήμερα θα ολοκλήρωνε τον αγώνα».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2021 11:34

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon