.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2021 10:42

MotoGP – Έτοιμος να ανοίξει τα φτερά του και πάλι ο Marc Marquez!

Ο Marc Marquez, που πέτυχε τρεις νίκες μέσα στο 2021, είναι έτοιμος να ανοίξει και πάλι τα φτερά του για το 2022.

Η πιο πρόσφατη νίκη του Marc Marquez, στην πίστα του Misano και μετά την πτώση του Bagnaia, ήταν η τρίτη φετινή του Ισπανού μετά από αυτές σε Sachsenring και COTA.

Με αυτή, ο πιλότος της Respol Honda ανέβηκε στην 6η θέση της βαθμολογίας, ενώ αν υπολογίσει κανείς μόνο τους αγώνες στους οποίους συμμετείχε, ο Marquez θα ήταν 4ος.

«Έχει τα φτερά του και πάλι!» λέει ο αδερφός του, ο Alex Marquez, όταν τον ρώτησαν για την πρόοδο του Marc, μετά τον αγώνα στο Misano.

«Θεωρώ ότι έχει την αυτοπεποίθηση που του έλειπε και ο ώμος του είναι σε καλύτερη κατάσταση».

«Εδώ και καιρό το έχω πει, από την Aragon και μετά, ότι βλέπω και πάλι τον παλιό Marc στο flat track, στο motocross, παντού…»

«Δεν έχω καμμία αμφιβολία ότι θα είναι ο ίδιος. Δεν έχει φτάσει ακόμα σ’ αυτό το μαγικό σημείο, αλλά είναι κοντά. Το έδειξε με εντυπωσιακό τρόπο στο Misano».

Και αν ο Alex εδώ και καιρό λέει ότι ο αδερφός του είναι κοντά στον παλιό καλό του εαυτό, η εμφάνιση του Marc στο Misano2 αποτελεί την καλύτερη απόδειξη αυτού.

Και ναι. Ο καιρός βοήθησε τον Ισπανό να κρατήσει δυνάμεις για τον αγώνα της Κυριακής, ενώ αν ο Pecco Bagnaia είχε κάνει τη σωστή επιλογή ελαστικών, η νίκη θα ήταν άπιαστο όνειρο.

Όμως το γεγονός και μόνο ότι σε μια δεξιόστροφη πίστα ο Marc Marquez κατάφερε να μείνει κοντά στον Ιταλό, λέει πολλά.

Marquez-anoiksei-ftera-2022-ovb2.jpg

Και γι’ αυτό ο Marc, μετά τον αγώνα, έλεγε ότι αυτή του η επιτυχία ήταν σημαντικότερη από την αντίστοιχη στο Τέξας.

Θα μπορούσε κανείς να συγκρίνει και την απόδοση του Ισπανού στον πρώτο αγώνα στο Misano, όταν ο Marc τερμάτιζε τέταρτος και 10 δευτερόλεπτα μακριά από τη νίκη.

Ο Marc το έκανε και δήλωσε: «Στο Misano1 ήμουν 10’’ από τον Pecco ενώ σήμερα τον ακολούθησα και ο τρίτος ήταν 8 δευτερόλεπτα πίσω», έλεγε μετά τον αγώνα.

«Το Misano για τον Pecco είναι όπως το Austin για μένα και γι’ αυτό ήμουν εντυπωσιασμένος και χαρούμενος με την εμφάνισή μου και με τον τρόπο που οδήγησα και που κατάφερα να ακολουθήσω τον Pecco».

Στο τέλος όμως μίλησε για τον νέο παγκόσμιο πρωταθλητή, προειδοποιώντας ότι θα παλέψει για να τον εκθρονίσει το 2022.

«Ναι, ήταν σημαντική ημέρα για εμάς και σημαντική ημέρα, αλλά σήμερα η μέρα ανήκει στον πρωταθλητή, στον Fabio, τον πιο γρήγορο και πιο σταθερό πιλότο όλη τη χρονιά».

«Θέλω να του δώσω συγχαρητήρια και να πω ότι τώρα είναι η ώρα της δουλειάς, ώστε να είμαστε σε θέση να παλέψουμε απέναντί του, απέναντι στον πρωταθλητή, την επόμενη χρονιά».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2021 10:44

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon