.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2021 10:29

MotoGP – Κριτική Rossi για τη «Ρώσικη ρουλέτα»

Ο Valentino Rossi δέχτηκε με ικανοποίηση την ανακοίνωση της σκληρής τιμωρίας του Deniz Oncu, ωστόσο ήταν επικριτικός για την απόφαση επανεκκίνησης του αγώνα της Moto3.

Την περασμένη Κυριακή ο αρνητικός πρωταγωνιστής από τους τρεις αγώνες που έγιναν στην COTA, ήταν χωρίς αμφιβολία αυτός της Moto3.

Στην πρώτη εκκίνηση είχαμε την πτώση του Filip Salac, που – σωστά – οδήγησε σε διακοπή τον αγώνα.

Οι διοργανωτές αποφάσισαν να δοθεί δεύτερη εκκίνηση με έναν αγώνα-σπριντ διάρκειας μόλις πέντε γύρων.

Όμως και ο δεύτερος αγώνας δεν έμελε να ολοκληρωθεί, αφού μετά από τρεις γύρους είχαμε τη σοκαριστική πτώση των Acosta, Alcoba και Migno.

Μια πτώση που προκάλεσε ο Deniz Oncu και γι’ αυτό το λόγο δέχτηκε την ποινή του αποκλεισμού από τους δύο επόμενους αγώνες, σε Misano και Portimao.

Ευτυχώς όλοι οι εμπλεκόμενοι δεν έπαθαν το παραμικρό, αν και ειδικά ο Acosta και ο Migno εκτοξεύτηκαν στον αέρα, κόβοντάς μας την ανάσα.

rossi-kritikh-rwsikh-rouleta-erv2.jpg

Κι όλα αυτά λίγες ημέρες αφότου ο 15χρονος εξάδελφος του Maverick Vinales, ο Dean Berta Vinales, έχασε τη ζωή του στην Jerez στην κατηγορία SSP300.

Για τον Valentino Rossi το θέμα της ασφάλειας στην Moto3 είναι «εκτός ελέγχου» και άσκησε κριτική για την απόφαση να δοθεί δεύτερη εκκίνηση.

«Για μένα η ποινή αυτή είναι σωστή. Έπρεπε να κάνουν κάτι. Το λιγότερο που μπορούσαν ήταν να μείνει δυο αγώνες σπίτι του».

«Άλλωστε για μένα η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς εκτός ελέγχου».

«Επίσης η απόφασή τους να επανεκκινήσουν τον αγώνα είναι λάθος για μένα. Κάνεις αγώνα για πέντε γύρους που είναι πολύ επικίνδυνο. Είναι σαν Ρώσικη ρουλέτα».

«Πέρα από αυτό όμως, αυτό που έκανε ο Oncu, να κόψει και να μπει μπροστά στον άλλον, θα μπορούσε να προκαλέσει θανατηφόρο δυστύχημα. Φοβήθηκα πολύ για όλους».

rossi-kritikh-rwsikh-rouleta-erv1.jpg

«Ο Acosta είχε μια τρομακτική πτώση και όλοι τους είναι τυχεροί που δεν έπαθαν τίποτα. Όμως κάτι πρέπει να γίνει με αυτά τα παιδιά γιατί η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη».

«Το άθλημά μας είναι από μόνο του επικίνδυνο και χωρίς αυτές τις συμπεριφορές. Πρέπει να σέβεσαι την ασφάλεια και τους άλλους».

«Αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό από το να κερδίσεις μία θέση στον αγώνα, επειδή εδώ παίζουμε με τις ζωές νεαρών παιδιών».

Σε μια άλλη διάσταση έβαλε το συμβάν στην ευθεία της COTA ο Jack Miller, ο οποίος έλεγε μετά τον αγώνα:

«Νομίζω ότι είμαστε πολύ τυχεροί που κάτι τέτοιο έγινε εδώ, όπου στην ευθεία της πίστας μπορεί να προσγειωθεί ακόμα και Boeing 747! Τόσο πλατιά είναι».

«Επομένως υπήρχε χώρος για τους άλλους να φύγουν, αν όμως γινόταν κάτι ανάλογο στην Jerez δεν νομίζω να είχαμε την ίδια κατάληξη».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2021 10:38

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon