.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2021 10:48

MotoGP - Η «τέλεια Κυριακή» του Marc Marquez

Με μια σχεδόν τέλεια εμφάνιση την περασμένη Κυριακή, ο Marc Marquez κατάφερε να πάρει την 7η νίκη του σε 8 αγώνες στο Τέξας.

Πριν από δύο χρόνια είχε πέσει στον αγώνα της COTA κι ενώ είχε φτιάξει μια πολύ μεγάλη διαφορά επί των αντιπάλων του.

Τότε όμως ήρθε το λάθος, ή καλύτερα το πρόβλημα με την Honda του, που οδήγησε σε πτώση τον 8 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή.

Φέτος όμως ο Marquez δεν έκανε το λάθος. Ήξερε ότι στο Τέξας είχε μια τελευταία ευκαιρία για να πανηγυρίσει και πάλι από το ψηλότερο σκαλί του βάθρου και ο στόχος του επετεύχθη.

Ο Ισπανός κράτησε σε χαμηλά επίπεδα το ρυθμό του στην αρχή, όμως από τον 6ο γύρο και μετά έδειξε γιατί θεωρείται ο «βασιλιάς» του Τέξας.

«Ήταν μια τέλεια Κυριακή», έλεγε μετά τον αγώνα! «Το πλάνο μου ήταν να οδηγήσω τον αγώνα στην αρχή και να ελέγξω το ρυθμό στους πρώτους γύρους».

«Τα κατάφερα και μετά άρχισα να πιέζω. Από το 5 μηδέν και το ψηλό 4, έκανα χρόνους στο χαμηλό 4 κι ένοιωθα πολύ δυνατός. Προσπάθησα να κάνω διαφορά και τα κατάφερα».

«Δεν ήξερα πως θα ήταν η φυσική μου κατάσταση, αλλά η διαφορά που έκανα στην αρχή με βοήθησε».

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του και η πιο δύσκολη, σε σχέση με την πρώτη που πέτυχε στη Γερμανία και συγκεκριμένα στην πίστα του Sachsenring.

Και οι δύο αυτές πίστες είναι αριστερόστροφες, όπως και η Aragon που πήρε το τρίτο βάθρο της φετινής του πορείας στο πρωτάθλημα.

«Ναι φυσικά οι αριστερόστροφες πίστες είναι πολύ καλές για εμένα, αλλά με τον τραυματισμό μου δεν είναι εύκολα τα πράγματα».

«Στις αριστερές στροφές μπορώ και στρίβω, αλλά στις δεξιές έχω πρόβλημα και δεν είμαι ακόμα σε θέση να οδηγήσω όπως θέλω».

«Δεν είναι εύκολο να οδηγήσεις σε τέτοιες συνθήκες και γι’ αυτό έχω και πολλές πτώσεις φέτος. Όμως το δουλεύουμε και προσπαθούμε να το κατανοήσουμε».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2021 10:52

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon