.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2021 15:06

MotoGP - Η κόντρα Miller-Mir συνεχίζεται!

Η αντιπαλότητα των Jack Miller και Joan Mir ξεκίνησε στο Κατάρ, συνεχίστηκε στο Assen και στο Misano, ενώ ένα νέο επεισόδιο στη μεταξύ τους κόντρα έλαβε χώρα στο GP του Τέξας.

Λίγα δευτερόλεπτα πριν πέσει η καρώ σημαία στον αγώνα του Τέξας, ο Jack Miller είχε την 6η θέση και πίσω του ήταν ο Joan Mir.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής όμως κυνήγησε την έκτη θέση και στην προσπάθειά του να την πάρει στην 16η στροφή, είχε επαφή με τον Αυστραλό.

Το αποτέλεσμα ήταν να ανοιχτούν και οι δύο, ο Enea Bastianini να τους πάρει την 6η θέση και να αναζωπυρωθεί η μεταξύ τους κόντρα που έχει ξεκινήσει από την αρχή της αγωνιστικής χρονιάς.

«Ήμουν στον τελευταίο γύρο και με χτύπησαν κι έτσι έχασα δύο θέσεις… έτσι έγινε και δεν υπάρχουν πολλά για να πει κανείς», έλεγε ο εκνευρισμένος Miller.

Μάλιστα ο Αυστραλός είχε πλησιάσει τον Mir αφού τερμάτισαν και του κρατούσε το κράνος αρχίζοντας να του φωνάζει μέσα από το δικό του!

miller-mir-kontra-Texas-2021-rtm2.jpg

 

«Δυσκολευόμουν λίγο με το μπροστινό ελαστικό και προστάτευα τη γραμμή μου… είχα την εσωτερική και δεν υπήρχε χώρος για άλλον».

«Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά. Εδώ, στο Misano, στο Assen κι αλλού… η ίδια ιστορία… κάθε φορά που είμαι μαζί του βουτάει στην εσωτερική μου. Εγώ νομίζω ότι είμαι ένας από τους πιο δίκαιους στο grid».

«Όμως αν χρειαστεί μπορώ κι εγώ να γίνω επιθετικός… θα επιχειρήσω να προσπεράσω, αλλά θα το κάνω όσο πιο καθαρά γίνεται. Έχω χάσει το λογαριασμό πόσες φορές μου έχει συμβεί αυτό πια».

«Έτσι είναι ο τρόπος του κι έτσι θέλει να οδηγεί… εγώ κοιτάζω τη δουλειά μου και δουλεύω για να μην γίνω σαν και αυτόν στο τέλος του αγώνα».

Εδώ να σημειωθεί ότι ο Bastianini, που εκμεταλλεύτηκε την επαφή στο τέλος του αγώνα, έλεγε στις δηλώσεις του ότι περίμενε λίγο-πολύ ότι κάτι τέτοιο, αφού «…ο Mir είναι πολύ επιθετικός».

miller-mir-kontra-Texas-2021-rtm3.jpg

Από την πλευρά του, ο Joan Mir πιστεύει ότι η κίνησή του ήταν δυνατή μεν, αλλά εντός αγωνιστικών πλαισίων και ισχυρίστηκε ότι όλα έγιναν εξαιτίας της αμυντικής στάσης του Miller.

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να ζητήσω συγγνώμη γιατί δεν μου αρέσει να έχω επαφές στις προσπεράσεις», είπε ο Ισπανός.

«Ήταν όμως πολύ πιο αργός από εμένα… τον πέρασα αλλά με πέρασε ξανά στο τέλος της ευθείας».

«Άρχισε να κλείνει τις γραμμές του και ήταν περίεργο. Ήταν σαν να μην ήθελε να πάει γρήγορα. Μόνο έκλεινε τις γραμμές του».

«Στην 16 είναι καλό σημείο για προσπεράσεις και του πήρα την εσωτερική, αλλά μετά – στη δεύτερη φάση των φρένων – πήρε μια πολύ κλειστή γραμμή που δεν το περίμενα».

miller-mir-kontra-Texas-2021-rtm5.jpg

«Μπήκα στο κερμπ για να μην τον ακουμπήσω αλλά τελικά είχαμε μια μικρή επαφή κι ευτυχώς που δεν πέσαμε».

Μετά αναφέρθηκε και στη μεταξύ τους στιχομυθία μετά το τέλος του αγώνα.

«Σταμάτησα και τον περίμενα μετά να έρθει να με κατηγορήσει. Ήρθε και άρχιζε να με απειλεί και να λέει τα δικά του… πάντως είναι καλό παιδί και τον καταλαβαίνω. Κι εγώ στη θέση του θα ήμουν εκνευρισμένος».

Ο Mir δεν δέχτηκε ούτε την ποινή των αγωνοδικών, λέγοντας: «Αν παίρνουν τέτοιες αποφάσεις, τότε δεν θα έχουμε προσπεράσεις και θα χάσουν την ουσία τους οι αγώνες».

Στους αγωνοδίκες αναφέρθηκε και ο Jack Miller, ωστόσο ο Αυστραλός το έκανε γιατί περίμενε μεγαλύτερη ποινή για τον αντίπαλό του.

«Επιλέγουν όποια ποινή θέλουν! Στην MotoE είχαμε ένα παραπλήσιο συμβάν στο τέλος και ο Aegerter πήρε ποινή 30 δευτ. κι έτσι ο Torres κέρδισε τον τίτλο».

«Πάλι καλά που κατάφερα κι έμεινα στη σέλα. Δεν φτιάχνω όμως εγώ τους κανόνες… εγώ νομίζω ότι έχω ωριμάσει και ελέγχω τον εαυτό μου κι αυτό είναι καλό σημάδι».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2021 15:15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon