.
Κατηγορία Αλλοι
Σάββατο, 02 Οκτωβρίου 2021 23:37

MotoGP Texas 2021 ΚΑΤ: Τρίτη συνεχόμενη pole position για τον Bagnaia!

Ο Pecco Bagnaia της Ducati σταμάτησε το σερί των 7 συνεχόμενων pole position του Marc Marquez στην COTA, κατακτώντας την πρώτη θέση στις σημερινές κατατακτήριες.

Το όνομα στα χείλη όλων για την pole στο Τέξας ήταν αυτό του Jack Miller και δικαίως, από τη στιγμή που ο Αυστραλός κυριάρχησε τόσο στα τρίτα ελεύθερα, όσο και στα τέταρτα.

Ωστόσο ο Pecco Bagnaia είχε διαφορετική γνώμη στο τέλος…

Περίπου μισό λεπτό πριν πέσει η καρώ σημαία στις ΚΑΤ2, ο Ιταλός της Ducati κατάφερε να κάνει το 2:02,781 και μετά τις pole σε Aragon και Misano, να προσθέσει μια τρίτη συνεχόμενη στο Τέξας!

Μάλιστα κατάφερε να αφήσει πίσω του για 0,378’’ τον δεύτερο Fabio Quartararo, ο οποίος πίεσε στον τελευταίο του γύρο και ήταν στα κόκκινα στο πρώτο κομμάτι της πίστας.

Κάποια λάθη του όμως στη συνέχεια δεν του επέτρεψαν να βελτιώσει το χρόνο του και θα ξεκινήσει δίπλα από τον Bagnaia, ο οποίος τις δύο προηγούμενες pole positions τις είχε μετατρέψει σε νίκες.

Επί εφτά συνεχόμενα χρόνια ο Marc Marquez ήταν το απόλυτο «αφεντικό» στο Τέξας, κατακτώντας όλες τις pole σταθερά.

Φέτος δεν τα κατάφερε κι έμεινε 4 δέκατα πίσω από τον Bagnaia, στην τρίτη θέση. Βέβαια ήταν χαρούμενος γιατί αυτή ήταν και η πρώτη φορά που θα ξεκινήσει αγώνα φέτος από την πρώτη σειρά!

MotoGP-QP-rty3.jpg

Τη δεύτερη σειρά ανοίγει ο Jorge Martin, ο οποίος πολύ γρήγορα «έβγαλε» έναν καλό χρόνο, χωρίς να καταφέρει να τον βελτιώσει στη δεύτερη του έξοδο.

Μαζί του θα είναι ο σταθερά δυνατός στο Τέξας φέτος Takaaki Nakagami και ο εξίσου καλός από την Παρασκευή, Johann Zarco.

Οι δύο Suzuki έχουν την 7η και 8η θέση για τον αυριανό αγώνα, με τον Alex Rins να κερδίζει για 75 χιλιοστά τον παγκόσμιο πρωταθλητή Joan Mir.

Ο τελευταίος πέρασε με επιτυχία από τις ΚΑΤ1, εκεί που έκανε την έκπληξη ο Luca Marini παίρνοντας την 1η θέση, ωστόσο ένα μηχανικό πρόβλημα στη μοτοσυκλέτα του τον άφησε με μόνο μία GSX-RR για το δεύτερο σκέλος.

Ο Marini θα ξεκινήσει μαζί τους από την τρίτη σειρά της εκκίνησης στο δεύτερο καλύτερό του αποτέλεσμα σε κατατακτήριες φέτος, μετά την 8η θέση στο Portimao, στην αρχή της σεζόν.

Ο Jack Miller ήταν φανερά εκνευρισμένος αφού δεν κατάφερε τελικά να πάρει κάτι καλύτερο από τη δέκατη θέση, μπροστά από την KTM του Brad Binder και την Honda του Pol Espargaro.

Η καταστροφική παρουσία της Aprilia στην COTA συνεχίστηκε με τον Aleix Espargaro να έχει 4 πτώσεις μέχρι στιγμής στην πίστα και μοιραία να μένει μόλις 19ος στις κατατακτήριες.

MotoGP-QP-rty1.jpg

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 02 Οκτωβρίου 2021 23:38

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon