.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021 10:51

Η Michelin και το καινούργιο πίσω ελαστικό - Που είναι καλύτερο;

Σε ένα νέο πίσω ελαστικό δουλεύει η Michelin, ωστόσο ίσως να μην το δούμε παρά μόνο το 2023!

Στο πρόσφατο τεστ που έγινε στο Misano, η Michelin ζήτησε από τους πιλότους του MotoGP να δοκιμάσουν ένα νέο πίσω ελαστικό.

Ένα καινούργιο ελαστικό πάνω στο οποίο δουλεύει η Γαλλική εταιρεία και ήθελε το feedback από τους οδηγούς της μεγάλης κατηγορίας.

Η διαφορά του από το νυν ελαστικό δεν είναι μεγάλη, με πρωταρχικό στόχο της εταιρείας να αυξηθεί ο χρόνος που αυτό φτάνει στην επιθυμητή θερμοκρασία.

Η κατασκευή είχε δοκιμαστεί σε κάποια λάστιχα στα τεστ του Κατάρ και της Καταλονίας και συνεχίστηκε στο Misano.

Είναι ειδική κατασκευή πάνω στην οποία εργάζεται το τελευταίο διάστημα η εταιρεία για να βελτιωθεί ο χρόνος που το ελαστικό ζεσταίνεται.

Στόχος είναι να φτάνει στη ιδανική θερμοκρασία σε διάστημα 3 γύρων. Στη συνέχεια η απόδοσή του θα είναι ίδια με αυτή των τωρινών ελαστικών.

Οι άνθρωποι της Michelin είναι ικανοποιημένοι με τη μέχρι τώρα πορεία των δοκιμών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν απαιτούνται περισσότερα τεστ.

Το αντίθετο μάλιστα, αφού η Michelin – που έχει ακούσει αρκετά παράπονα και φέτος – θέλει να είναι όλες οι ομάδες και οι πιλότοι ευχαριστημένοι με το νέο ελαστικό.

Γι’ αυτό το λόγο και δεν θα βιαστούν να το παρουσιάσουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κι όπως έλεγε στο Misano ο Piero Taramasso: «…είναι νωρίς να το φέρουμε το 2022».

Το καινούργιο ελαστικό διαβεβαιώνουν στη Michelin ότι δεν θα αλλάξει την ισορροπία της μοτοσυκλέτας και δεν θα επηρεάσει το set-up που έχουν χτίσει οι ομάδες με το νυν πίσω ελαστικό.

Όμως θέλουν τη σύμφωνη γνώμη όλων για να προχωρήσουν στη διάθεσή του και γι’ αυτό θα υπάρξει η καθυστέρηση.

Το καινούργιο ελαστικό θα δοκιμαστεί ξανά στο τεστ της Jerez, το τελευταίο επίσημο για το 2021.

Το τεστ αυτό θα γίνει προς τα τέλη Νοεμβρίου και θα είναι μια καλή ευκαιρία για τη Michelin να το δοκιμάσει και σε συνθήκες κρύου/βροχής.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021 11:02

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon