.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 10:22

MotoGP - Τα «γλυκόλογα» της Ducati στον Miller και τι σημαίνουν για το μέλλον του

Ο Jack Miller πήρε τελικά την 5η θέση στον αγώνα του Misano, παρά το δυνατό του ξεκίνημα, με την ομάδα να έχει μόνο καλά λόγια να λέει για τον Αυστραλό. Τι σημαίνει όμως αυτό για το μέλλον του;

Στο Grand Prix του Misano, ο Paolo Ciabatti μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για την καταπληκτική δουλειά του Jack Miller στον αγώνα της Κυριακής.

Ο Αυστραλός ήταν δυνατός στους πρώτους γύρους και με τις μάχες που έδωσε, επέτρεψε στον Pecco Bagnaia να κάνει τη διαφορά μπροστά.

Ο Miller είχε πει και πριν τον αγώνα ότι αν δεν μπορούσε να κερδίσει ο ίδιος, θα προσπαθούσε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να εξασφαλίσει τη νίκη μια Ducati.

«Ο Pecco είναι ο πιο δυνατός και αν φύγει θα είμαι οκ να μπλοκάρω όσο μπορώ τις επιθέσεις των άλλων», έλεγε το απόγευμα του Σαββάτου.

Miller-glykologa-Misano-gtx2.jpg

Κι αυτό ακριβώς έκανε την επόμενη ημέρα, εμποδίζοντας όσο μπορούσε τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Fabio Quartararo.

Έτσι απέδειξε πόσο ομαδικός ήταν και εξυμνήθηκε για την τακτική του αυτή από τον Paolo Ciabatti.
«Ο Jack έκανε τρομερή δουλειά και λυπάμαι που στο τέλος υποχώρησε στην 5η θέση», σχολίασε.

«Νομίζω είχε κάποια προβλήματα, είχε ταλαντώσεις στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας και πρέπει να δούμε τι έγινε».

«Θεωρώ ότι με βάση το ρυθμό που είχε του άξιζε να είναι στη δεύτερη θέση. Είναι ένας εξαιρετικός ομαδικός παίκτης και γενικά είναι ένα φανταστικό παιδί».

«Είναι πιστός, ειλικρινής και ευθύς άνθρωπος και ξέρουμε ότι από τώρα και στο εξής αν χρειαστεί να βοηθήσει τον Pecco, θα το κάνει».

Miller-glykologa-Tardozzi-gtx3.jpg

Τα παραπάνω σχόλια – από τις λίγες φορές που ακούγονται τέτοια κολακευτικά λόγια για οδηγό – έρχονται μερικές ημέρες μετά τις δηλώσεις του άλλου ισχυρού άνδρα στο γκαράζ της Ducati, του Davide Tardozzi.

Ο Tardozzi είχε επισημάνει τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του Αυστραλού και τόνιζε ότι στο μέλλον θα πρέπει να δείξει ότι μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Αρχικά ο Miller ήταν αυτός που – θεωρητικά – θα έπρεπε να είναι αυτός ή που περίμεναν στην Ducati ότι θα ήταν αυτός που θα διεκδικούσε το πρωτάθλημα φέτος.

Όμως στην πράξη έλαμψε το άστρο του Pecco Bagnaia, με τον Ιταλό να έχει ισχυροποιήσει τη θέση του στην εργοστασιακή ομάδα.

Miller-glykologa-Misano-gtx4.jpg

Από την άλλη, ο Jorge Martin είναι το επόμενο “big thing” κατά πολλούς στο paddock και η Ducati δεν θέλει να τον χάσει με τίποτα από κάποιον εκ των αντιπάλων της.

Έτσι, τουλάχιστον για την ώρα, φαίνεται ότι η Ducati προσανατολίζεται στο να ανεβάσει τον Martin στην εργοστασιακή ομάδα.

Τα κολακευτικά λόγια του Ciabatti όμως, δείχνουν ότι οι κόκκινοι δεν θα παραβλέψουν και τις υπηρεσίες του Αυστραλού.

Στην Ducati θέλουν να έχουν και τον Jack Miller στο μισθολόγιό τους. Τώρα το αν θα είναι στην εργοστασιακή ομάδα ή στην Pramac Racing, αυτό θα χρειαστεί να περιμένουμε στην πράξη για να το δούμε.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 10:28

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon