.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 09:47

Η παραδοχή του Marc Marquez ότι «δεν το διασκεδάζει ακόμη»

Ο Marc Marquez παραδέχτηκε ότι δεν διασκεδάζει ακόμα τη συμμετοχή του στους αγώνες και τονίζει ότι τόσο αυτός, όσο και η Honda, θα πρέπει να βελτιωθούν αν θέλουν να κατακτήσουν τον τίτλο το 2022.

Μετά την επιστροφή του στη δράση από το σοβαρό τραυματισμό του που τον κράτησε για σχεδόν όλο το 2020 εκτός, ο Marc Marquez έχει καταφέρει να πάρει δύο βάθρα.

Το ένα ήταν η νίκη του στο Sachsenring και το δεύτερο η 2η θέση που πήρε στην Aragon, δύο αριστερόστροφες πίστες που παραδοσιακά είναι πολύ δυνατός.

Ακόμα όμως συνεχίζει να νοιώθει περιορισμούς από τη δεξιά μεριά του σώματός του. Το κόκκαλο μπορεί να έχει φτιάξει, ωστόσο είναι και ο ώμος που του δημιουργεί προβλήματα.

Έτσι δεν μπορεί να οδηγήσει την Honda όπως το θέλει, αλλά κι όταν το κάνει, το αποτέλεσμα δεν έρχεται αφού – όπως ο ίδιος παραδέχτηκε – πέφτει.

_dsc3172.gallery_full_top_lg.jpg

Λίγο πριν ξεκινήσουν οι μάχες με το χρονόμετρο στην πίστα του Misano, ο Marquez ρωτήθηκε αν το διασκεδάζει και πάλι πάνω στη μοτοσυκλέτα του.

«Φυσικά αγωνίζομαι και προσπαθώ να βελτιωθώ, αλλά δεν το διασκεδάζω», παραδέχτηκε. «Για την ώρα χαίρομαι μόνο κάποιες στιγμές, μερικούς γύρους, κάποιες στροφές… αλλά όταν πονάς δεν το διασκεδάζεις».

«Στόχος είναι να το διασκεδάζω περισσότερο κι όταν το διασκεδάζω πάνω στη μοτοσυκλέτα, τότε θα είμαι και πιο ανταγωνιστικός».

Στη συνέχεια δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να καταφύγει εκ νέου σε ιατρικές επεμβάσεις στον ώμο του, αν και για την ώρα κάτι τέτοιο δεν είναι στα πλάνα του.

«Τώρα θέλω να καταλάβω πως μπορώ να βελτιωθώ στους τελευταίους αγώνες και ειδικά μετά το Τέξας που θα έχουμε δύο εβδομάδες περιθώριο».

_dsc9044.gallery_full_top_lg.jpg

«Γιατί τώρα φτάνω στις πίστες και μετά τον αγώνα θέλω τρεις ημέρες ξεκούρασης που είναι μεγάλο διάστημα. Προπονούμαι 2-3 μέρες και μετά πάμε σε άλλη πίστα».

«Δεν δούλευα έτσι στο παρελθόν… το πρώτο μας πλάνο είναι να καταφέρω να δουλεύω όπως παλιά».

Παρ’ όλα αυτά, ο Marc Marquez είναι η καλύτερη Honda στη βαθμολογία. Η RC213V βέβαια δεν είναι ακόμα στο επίπεδο που θέλει και θα πρέπει να βελτιωθεί αν είναι να κυνηγήσουν το πρωτάθλημα τη νέα σεζόν.

«Για τη νέα χρονιά πρέπει να δουλέψουμε πάνω στη μοτοσυκλέτα αλλά και σε εμένα, στις ικανότητές μου, στην απόδοσή μου», πρόσθετε.

«Αν καταφέρουμε και βελτιωθούμε, τότε θα είμαστε σε θέση να παλέψουμε για τον τίτλο. Αν δυσκολευτούμε, τότε δεν θα είναι εύκολο».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 09:51

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon