.
Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 10:50

Τα λόγια ενθάρρυνσης του Rossi στον Bagnaia πριν τον αγώνα στην Aragon

Πως ευνοήθηκε από τα λόγια που του είπε ο Valentino Rossi πριν τον αγώνα στην Aragon ο μεγάλος νικητής του Ισπανικού Grand Prix, Fransesco Bagnaia.

Ο νικητής του αγώνα στην Αραγονία, Pecco Bagnaia, αποκάλυψε μετά τη δυνατή του μάχη με τον Marc Marquez, πως τον βοήθησε με τον τρόπο του ο Valentino Rossi, ο μέντοράς του, για να φτάσει σε αυτή την επιτυχία.

Ο Bagnaia έγινε ο δεύτερος οδηγός από την ακαδημία του Valentino Rossi που κερδίζει αγώνα στη μεγάλη κατηγορία, μετά τον Franco Morbidelli και τις τρεις νίκες του Ιταλοβραζιλιάνου πέρυσι.

«Αυτή η νίκη είναι της ακαδημίας σίγουρα», έλεγε ο Ιταλός στο επίσημο site του παγκοσμίου πρωταθλήματος. «Επειδή δουλεύεις καθημερινά και καθημερινά προσπαθείς να βελτιωθείς».

«Μας έχουν βοηθήσει πολύ… και ο Vale το βράδυ πριν τον αγώνα μου έλεγε ότι αυτή θα είναι η μέρα μου γιατί είδε ότι είχα δυνατό ρυθμό. Μου είχε πει ότι ο Marc είναι ο πιο γρήγορος, αλλά ότι κι εγώ ήμουν ο δεύτερος καλύτερος σε ρυθμό».

Aragon-Bagnaia-rty2.jpg

Επιπλέον τον βοήθησε να αποφασίσει για τα ελαστικά που θα έβαζε στον αγώνα και να μην προτιμήσει κάτι άλλο από το συνδυασμό σκληρού ελαστικού μπροστά και μαλακού πίσω.

Ο μόνος που δεν ακολούθησε αυτή την επιλογή ήταν ο Johann Zarco που έβαλε τα μεσαία ελαστικά και δεν πήρε ούτε ένα βαθμό στον αγώνα.

«Του οφείλω ένα ευχαριστώ γιατί χτες όταν έβγαινα από το motorhome μου έλεγε “σκληρό-μαλακό” - “σκληρό-μαλακό” επειδή είχα αλλάξει επιλογές ελαστικών την τελευταία στιγμή στην Αυστρία».

«Και όλοι οι άλλοι, ο Uccio, ο Ginaluca, ο Vale, ο Albi… όλοι τους μας βοήθησαν και γι’ αυτό η νίκη αυτή είναι δική τους».

Aragon-Bagnaia-rty3.jpg

Στο παρελθόν ο Pecco Bagnaia είχε οδηγήσει 57 γύρους σε αγώνα της μεγάλης κατηγορίας και είχε φτάσει κοντά στη νίκη, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Γι’ αυτό και χτες χαρακτήρισε την επικράτησή του στην Aragon ως «μεγάλη απελευθέρωση».

«Δεν το περίμενα ότι θα ήμουν τόσο δυνατός σ’ αυτή την πίστα. Πέρυσι είχα δυσκολευτεί πολύ. Από τα πρώτα ελεύθερα δεν άλλαξα τίποτα στη μοτοσυκλέτα».

«Παρ’ όλα αυτά όλα δούλεψαν τέλεια. Η σημερινή νίκη είναι απίστευτη! Είμαι τόσο χαρούμενος!»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 12:41

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon