.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2021 15:19

MotoGP – Μένει ο Dixon στην SRT, κάνει ντεμπούτο ο McPhee στην Moto2

Η Petronas SRT επιβεβαίωσε ότι ο Jake Dixon θα συνεχίσει να αντικαθιστά τον Franco Morbidelli και στην Aragon, ενώ ο John McPhee θα κάνει το ντεμπούτο του στην Moto2.

Ο Jake Dixon θα παραμείνει στην ομάδα της Petronas SRT και στη μεγάλη κατηγορία του παγκοσμίου πρωταθλήματος για το Γύρο της Aragon.

Ο Βρετανός, που αντιμετώπισε πρόβλημα και αυτός με τα ελαστικά του στο Silverstone κι έμεινε πάνω από 50’’ μακριά από τον πρώτο, θα συνεχίσει να αντικαθιστά τον τραυματία Franco Morbidelli.

Αρχικά πιστευόταν ότι η Yamaha θα έδινε την ευκαιρία στον Darryn Binder να κάνει το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία.

Κάτι τέτοιο όμως τελικά δεν θα ισχύσει.

Αντίθετα η Petronas Yamaha στράφηκε στην περίπτωση του Xavi Vierge και πρότεινε στον Ισπανό να πάρει τη θέση του Morbido στην ομάδα.

Ωστόσο ο Vierge απέρριψε την πρόταση, αφού – όπως ισχυρίστηκε – δεν θα έκανε καλό στην καριέρα του.

Έτσι, προτάθηκε στον Dixon να παραμείνει και για τον επόμενο αγώνα και το δέχτηκε με χαρά, μιας και θέλει να αμβλύνει τις άσχημες εντυπώσεις από το ντεμπούτο του στην Αγγλία.

Την θέση του Dixon στην Moto2 και στο γκαράζ της Petronas θα πάρει ο John McPhee που διανύει την τελευταία του σεζόν στην Moto3 (λόγω ηλικίας).

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2021 15:22

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon