.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2021 14:08

«Χρυσός» ο Βασίλης Παντελεάκης στη ψηφοφορία του Red Bull Rookies Cup! Γιατί είναι σημαντική αυτή η πρωτιά

Ο Έλληνας οδηγός κατάφερε να κερδίσει στο διαγωνισμό «Golden Bib» για το 2021 και να πάρει την 1η θέση με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο!

Ο θεσμός του Red Bull Rookies είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένος και αποτελεί ένα αποφασιστικής σημασίας βήμα διάκρισης για τους μελλοντικούς αστέρες του MotoGP.

Αυτός είναι και ο λόγος που κάθε χρονιά αναβάτες από όλες τις γωνιές του κόσμου δηλώνουν συμμετοχή για να μπορέσουν να έχουν την ευκαιρία να ξεχωρίσουν σ’ αυτό το δύσκολο πρωτάθλημα.

Σε ένα πρωτάθλημα που έχει αναδείξει σπουδαία ταλέντα στο παρελθόν και αναβάτες παγκοσμίου επιπέδου, όπως o Johann Zarco, ο Jorge Martin, ο Enea Bastianini, ο Joan Mir ή πιο πρόσφατα ο εκπληκτικός Pedro Acosta.

3_FP-7.jpg

Όνειρο πολλών Ελλήνων είναι να δούμε κι έναν δικό μας αναβάτη σε αυτό το θεσμό και φέτος έγινε ένα αποφασιστικής σημασίας βήμα!

Πρέπει να σημειώσουμε κατ’ αρχάς ότι επί της ουσίας αυτός ο διαγωνισμός δεν δίνει κανένα πλεονέκτημα στον οδηγό που θα πάρει την πρώτη θέση.

Ωστόσο είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ένας Έλληνας, και συγκεκριμένα ο Βασίλης Παντελεάκης, κατάφερε να το πετύχει αυτό.

Δείχνει την αγάπη του ελληνικού κοινού προς τους αγώνες μοτοσυκλέτας, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση στο MotoGP.

benzina-26.jpg

Αυτή η πρώτη θέση είναι και ένα μήνυμα που λαμβάνουν οι κριτές για τη «δίψα» των Ελλήνων που θέλουν κάποια στιγμή να δοθεί μια ευκαιρία και σ’ ένα δικό μας παιδί.

Έχουμε δει οδηγούς ακόμα και από το Καζακστάν να συμμετέχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, μια χώρα που σημειωτέον έχει πολύ καλύτερες υποδομές για μηχανοκίνητο αθλητισμό σε σχέση με την Ελλάδα.

Γι’ αυτό το λόγο μπορεί η πρώτη θέση να μην δίνει «δέκατα» στο γύρο του Βασίλη Παντελεάκη, αλλά και των υπολοίπων Ελλήνων οδηγών, είναι όμως σημαντική διότι ποτέ άλλοτε ένας Έλληνας δεν αναδείχτηκε νικητής στο Golden Bib του Red Bull MotoGP Rookies Cup.

Και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2021 14:22

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon