.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2021 12:57

Mandalika – Περιορισμός στην παρουσία φιλάθλων. Θέλει και MotoE

Λόγω της πανδημίας του Covid-19, το πιο πιθανό είναι η παρουσία του κόσμου στην πίστα της Mandalika να περιοριστεί στο 15% της χωρητικότητάς της, την ώρα που οι άνθρωποί της ενδιαφέρονται να διεξάγουν και αγώνες MotoE!

Η Mandalika, η νέα πίστα στην Ινδονησία που θα φιλοξενήσει αγώνες τόσο για το MotoGP, όσο και για τα WorldSBK, έχει χωρητικότητα 188.000 θεατών (50.000 καθισμένοι)!

Ωστόσο, το πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας δεν πάει καλά μιας και μόνο το 18% του πληθυσμού (270 εκ. περίπου) έχει εμβολιαστεί.

Επομένως είναι πολύ πιθανό να υπάρξει περιορισμός στον αριθμό θεατών με τον CEO της πίστας, Ricky Baheramsjah να μιλά για ένα 15% της χωρητικότητάς της.

«Είναι μικρός ο αριθμός, αλλά το σημαντικό τώρα είναι να μάθουμε από τις άλλες πίστες που φιλοξενούν πολλούς θεατές τις διαδικασίες, τα μέτρα που παίρνουν και να προσαρμοστούμε».

Ο Baheramsjah επιβεβαίωσε κιόλας ότι η πίστα είναι έτοιμη και ότι οι λίγες υποδομές που μένουν να υλοποιηθούν, είναι «…θέμα χρόνου να ολοκληρωθούν».

Επιπλέον, οι άνθρωποι της πίστας ενδιαφέρονται πολύ να γίνει η Mandalika η πρώτη εκτός Ευρώπης πίστα που θα φιλοξενήσει αγώνες MotoE!

«Έχουμε κάνει κάποιες πρώτες συζητήσεις με την Dorna για την MotoE», επιβεβαιώνει ο Ricky Baheramsjah.

«Σίγουρα είναι ένα event που μας ενδιαφέρει πολύ».

Η πίστα θα φιλοξενήσει στα μέσα Νοεμβρίου τον πρώτο της αγώνα παγκόσμιας εμβέλειας (WorldSBK) και από το 2022 θα υποδεχτεί και τους πιλότους του MotoGP.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2021 12:59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon