.
Κατηγορία Αλλοι
Σάββατο, 28 Αυγούστου 2021 11:57

Οι τελευταίες φήμες στα μεταγραφικά του MotoGP

Ο Darryn Binder ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία, ο Iker Lecuona ίσως κάνει την έκπληξη ως οδηγός της νέας ομάδας στη θέση της SRT, ο Augusto Fernandez ετοιμάζεται για μια σημαντική μεταγραφή και πολλά ακόμα μεταγραφικά σενάρια!

Οι μεταγραφικές κινήσεις και φήμες συνεχίζουν να προσφέρουν να προκαλούν το ενδιαφέρον όλων μας, ειδικά μετά τις εξελίξεις στο γκαράζ της Yamaha.

Εκεί όπου περιμένουμε να δούμε τον Franco Morbidelli από τη νέα σεζόν, ωστόσο ακόμα δεν έχει υπάρξει η επίσημη επιβεβαίωση αυτού.

Με την Petronas SRT να αποχωρεί και μια νέα ομάδα – που θα ανακοινωθεί επίσημα στο Misano – να παίρνει τη θέση της, υπάρχουν δύο θέσεις διαθέσιμες για να καλυφθούν.

Η μία φαίνεται ότι ανήκει στον Andrea Dovizioso, ο οποίος έφτασε πολύ κοντά στο να ανακοινωθεί με την Aprilia, όλα δείχνουν όμως ότι θα πάει τελικά στην Yamaha.

Υπάρχει όμως και ένα μέρος του paddock που πιστεύει ότι μπορεί να γίνει η έκπληξη με την περίπτωση του Iker Lecuona. Σε αυτό που όλοι συμφωνούν είναι ότι η μία θέση είναι οριστικά του Darryn Binder.

metagrafes-fimes-Lecuona-hjy2.jpg

Ο Lecuona ήταν μόλις 19 ετών όταν ρίχτηκε στα «βαθιά νερά» της μεγάλης κατηγορίας και πλέον, εκ του ασφαλούς, μπορούμε να πούμε ότι δεν ήταν και η πιο σοφή απόφαση.

Ο 21χρονος πια Lecuona ίσως θα άξιζε μερικές ακόμα ευκαιρίες, ειδικά με βάση το ότι σε αρκετές περιπτώσεις κατάφερε να μπει στη δεκάδα με την KTM, που ομολογουμένως δεν είναι και η πιο εύκολη μοτοσυκλέτα στο grid.

Κι αν κατάφερε να βάλει στη δεκάδα μια δύσκολη μοτοσυκλέτα, γιατί να μην τα πάει καλύτερα στην απολύτως rider-friendly Μ1;

Και κάτι επιπλέον που δεν πρέπει να παραβλεφθεί, ειδικά μετά την αποχώρηση της Petronas και των χρημάτων της, είναι το γεγονός ότι ο Lecuona φέρνει μαζί του και αρκετούς προσωπικούς χορηγούς.

Από την άλλη, ο Binder και η άνοδός του στη μεγάλη κατηγορία φαίνεται τελειωμένη ιστορία.

metagrafes-fimes-Binder-hjy3.jpg

Ο Ν. Αφρικανός, που θα κάνει το βήμα απευθείας από την Moto3 στη MotoGP όπως ο Jack Miller το 2015, έκανε πρόσφατα δοκιμές με μια R1 στο Brno, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το παραπάνω σενάριο.

Η απόφαση να τον ανεβάσουν δυο κατηγορίες έχει λογική, αφού δεν υπάρχει κάποιος άλλος με αντίστοιχες δυνατότητες στις ομάδες της Petronas σε Moto2/Moto3.

Όμως και στην περίπτωση του Darryn Binder, αυτό πρέπει να γίνει σωστά για να μην «καεί» και αυτός.

Μια άλλη φήμη που ακούγεται στο paddock είναι η μετακίνηση του Augusto Fernandez στην ομάδα KTM Ajo στο πλάι του Pedro Acosta. Αυτή η πληροφορία έρχεται από το Speedweek που είναι γνωστό ότι είναι 99% έγκυρο σε ό,τι αφορά οδηγούς της Red Bull.

Αυτή η κίνηση θα βοηθήσει την καριέρα του Augusto Fernandez που μας εντυπωσίασε όταν αντικατέστησε τον Hector Barbera στην Moto2 πριν μερικά χρόνια, αλλά πρόσφατα η πορεία του δεν είναι τόσο καλή.

Το μεγάλο του πρόβλημα ήταν το νέο μπροστινό ελαστικό της Dunlop φέτος, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ήταν το νέο πίσω ελαστικό. Όλες οι αλλαγές αυτές έγιναν για να προσαρμοστούν τα λάστιχα στη νέα εποχή της Triumph στην Moto2.

metagrafes-fimes-Fernandez-hjy4.jpg

Τώρα που ο Fernandez δείχνει ότι επιστρέφει σιγά-σιγά στον παλιό καλό του εαυτό, μια τέτοια κίνηση θα βοηθούσε πολύ την καριέρα του.

Ο Augusto θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως εναλλακτικό σχέδιο στην περίπτωση που τα πράγματα με τον Raul Fernandez δεν πάνε καλά για την ΚΤΜ.

Άλλωστε ο Ισπανός δεν έχει κρύψει τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο που τον κράτησε η ομάδα και για το ότι τον ανέβασε στη μεγάλη κατηγορία ενώ ήθελε να μείνει άλλον ένα χρόνο στην Moto2.

Δίπλα στον Fernandez, στην Moto2, θα είναι ο εντυπωσιακός rookie της Moto3 Pedro Acosta.

Ο Acosta πέρα από το αναμφισβήτητο ταλέντο του, εκμεταλλεύτηκε και την παρουσία του πιο έμπειρου Jaume Masia στο γκαράζ της ομάδας του φέτος.

Το ίδιο θα μπορούσε να κάνει και με την περίπτωση του Fernandez στη μεσαία κατηγορία. Μια συνταγή σίγουρης σχεδόν επιτυχίας!

metagrafes-fimes-Arbolino-hjy5.jpg

Κάτι ακόμα που ακούγεται έντονα είναι η μετακίνηση του Tony Arbolino στην κενή θέση που θα αφήσει ο Augusto Fernandez στην Marc VDS.

Ο rookie στην Moto2 έχει κάνει μερικές πολύ καλές εμφανίσεις, με αποκορύφωμα την τέταρτη θέση που πήρε στο Le Mans. Επομένως είναι λογικό να έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων.

Τέλος, πάντα παραμένει ανοιχτό το σενάριο να δούμε από φέτος τον Franco Morbidelli στο γκαράζ της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha, στο πλάι του Fabio Quartararo.

Αυτό ίσως γίνει στην Aragon, όπου στη θέση του Morbido στην Petronas ίσως δούμε τον Darryn Binder!

Γι’ αυτό το τελευταίο, θα πρέπει ο Morbidelli να χρησιμοποιήσει τους κινητήρες του Vinales, όσοι είναι διαθέσιμοι για μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 28 Αυγούστου 2021 13:36

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon