.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021 13:55

Suzuki –Ο αντικαταστάτης του Davide Brivio θα έρθει το 2022

Η αιφνιδιαστική ανακοίνωση του Davide Brivio πως αναχωρεί για την Formula 1, άφησε ένα μεγάλο κενό στην ομάδα της Suzuki. Ένα κενό που κατά πάσα πιθανότητα θα καλυφθεί τελικά το 2022.

Τα τελευταία χρόνια ο ρόλος του Team Manager σε μια ομάδα έχει αναβαθμιστεί σε μεγάλο βαθμό κι έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία απ’ ότι στο παρελθόν.

Ας σκεφτούμε τι θα έκανε η Yamaha για παράδειγμα και ποιες ενέργειες θα έκανε στην κρίση με τον Maverick Vinales, αν δεν είχε τον Lin Jarvis να δίνει τις κατευθύνσεις.

Δεν είναι μόνο οι περίοδοι κρίσεων, αλλά και τα καθημερινά θέματα που έχει να φέρει εις πέρας ο Team Manager.

Στην περίπτωση της Suzuki, η αποχώρηση του Davide Brivio «πόνεσε» πολύ την ομάδα, η οποία αφού δεν βρήκε κάποιον κατάλληλο να τον αντικαταστήσει, αποφάσισε να είναι χωρίς Team Manager το 2021 στο πρωτάθλημα.

Αυτό δεν σημαίνει απλά ότι φέτος, ένα χρόνο μετά τη σπουδαία επιτυχία της κατάκτησης του τίτλου με τον Joan Mir, είναι μείον ένα άτομο στο γκαράζ.

Σημαίνει ότι ο φόρτος εργασίας έχει μοιραστεί σε ώμους άλλων ανθρώπων, κάτι που όπως καταλαβαίνει κανείς δυσχέρανε το έργο τους, αφού είχαν ήδη τις δικές τους αρμοδιότητες.

brivio-antikatastatis-gjt2.jpg

Το μεγαλύτερο βάρος αναμφίβολα έπεσε στους ώμους του Shinichi Sahara, που ήταν το δεξί χέρι του Brivio στην ομάδα.

Φέτος ο Ιάπωνας αναβαθμίστηκε και με προσωπικές θυσίες όλων των μελών της ομάδας, η δουλειά του Brivio έχει καλυφθεί. Αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί.

«Θα συνεχίσουμε έτσι, με αυτή τη δομή μέσα στην ομάδα, μέχρι και το τέλος αυτής της σεζόν», επιβεβαιώνει ο Sahara.

«Θα υπάρξουν όμως αλλαγές το 2022. Η Suzuki θα ψάξει για ένα πρόσωπο ικανό να καλύψει το κενό που άφησε ο Davide Brivio».

Όσο κι αν είναι νωρίς, ήδη εδώ και καιρό είχε ακουστεί το όνομα του Livio Suppo που έχει την εμπειρία από το πέρασμά του στην Honda.

Ανοιχτή παραμένει πάντα και η περίπτωση του θρυλικού για το εργοστάσιο Kevin Schwantz που επίσης βλέπει με καλό μάτι μια τέτοια θέση.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021 13:57

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon