.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2021 12:35

O Darryn Binder ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στο MotoGP… από φέτος!

Ο Jake Dixon ετοιμάζεται για την πρώτη του παρουσία στη μεγάλη κατηγορία στο GP του Silverstone, ενώ λίγο αργότερα (όπως φαίνεται) θα ακολουθήσει το ντεμπούτο του Binder στο MotoGP!

Καθώς ο Franco Morbidelli παραμένει εκτός λόγω τραυματισμού, στην Yamaha έχουν ξεκινήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να τον αντικαταστήσουν στους επόμενους αγώνες.

Στο Silverstone ο Cal Crutchlow θα αντικαταστήσει τον Maverick Vinales, ενώ στην Petronas SRT θα βρεθεί ο Jake Dixon.

Ο Crutchlow θα πάρει μόνιμα τη θέση του Maverick Vinales στην εργοστασιακή ομάδα, ενώ ο Franco Morbidelli δεν αναμένεται να επιστρέψει μέχρι τον αγώνα του Misano.

Έτσι θα πρέπει να βρεθούν αντικαταστάτες για τον Ιταλοβραζιλιάνο και τουλάχιστον για το Silverstone αυτός θα είναι ο Jake Dixon.

Όμως ακούγεται ότι ο Βρετανός θα πάρει την Μ1 για ένα μόνο Γύρο και στη συνέχεια θα δοθεί η ευκαιρία στον Darryn Binder να οδηγήσει στη μεγάλη κατηγορία.

darryn-binder-petronas-2021-ff2.jpg

Πριν από μερικές ημέρες, ο Binder – αδερφός του Brad που κέρδισε στην Αυστρία – έκανε δοκιμές με μια R1 Superbike στο Brno.

Ο Darryn Binder, όπως και στην περίπτωση του Dixon, θα αξιολογηθεί από την παρουσία του στο γκαράζ της ομάδας.

Πάντως η πορεία του στη μεγάλη κατηγορία (απευθείας από την Moto3) δείχνει πιο εύκολη, μιας και ήδη είχε υπογράψει συμβόλαιο για να ανέβει στην Moto2.

Ωστόσο από τη στιγμή που η SRT δεν θα έχει παρουσία στις μικρές κατηγορίες, το εν λόγω συμβόλαιο τον ανεβάζει στο MotoGP.

Την προηγούμενη φορά που κάποιος οδηγός ανέβηκε απευθείας στη μεγάλη κατηγορία από την Moto3, ήταν ο Jack Miller το 2015.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2021 12:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon