.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2021 11:38

WSBK – Παίρνει «φωτιά» το πρωτάθλημα με ισοβαθμία Rea-Razgatlioglu μετά το Γύρο στη Navarra

Η αδυναμία του Jonathan Rea να κερδίσει κάποιον από τους τρεις αγώνες στη Navarra, σε συνδυασμό με την επικράτηση του Toprak Razgatlioglu στο χτεσινό αγώνα, φέρνει τον Τούρκο στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 311β. όσους έχει και ο Ιρλανδός.

Λίγο πριν την εκκίνηση του πρώτου αγώνα των WSBK στην καινούργια (για το καλεντάρι) πίστα της Navarra, ανακοινώθηκε η συμφωνία του Scott Redding με την BMW για το 2022.

Μια απόφαση-σοκ, η οποία έδινε διαφορετικό ενδιαφέρον στις μάχες του δεύτερου τη τάξει πρωταθλήματος μέσα στο Σ/Κ που μας πέρασε.

Ο Redding έκανε καλή εκκίνηση κι αφού πέρασε για λίγους γύρους πίσω από τον Rea, στην αρχή του 6ου γύρου πήρε το προβάδισμα από τον αντίπαλό του.

Ο Rea τον πίεσε, αλλά στα μισά του αγώνα ο Redding είχε καταφέρει να του κάνει μια διαφορά πάνω από ένα δευτερόλεπτο.

navarra-2021-dfgg3.jpg

Δεν έλειψαν και τα λάθη από πλευράς του πρωταθλητή κι έτσι ο Scott Redding πήρε μια εύκολη νίκη στον πρώτο αγώνα. Ο Jonathan Rea ήταν 2.5’’ πίσω του, ενώ ο Toprak Razgatlioglu τερμάτισε τρίτος.

Φοβερές μάχες είδαμε στον Superpole Race της Κυριακής και ειδικά ο Jonathan Rea ήταν περισσότερο επιθετικός από ποτέ!

Οι τρεις γνώριμοι αντίπαλοι μονοπώλησαν το ενδιαφέρον και στον «αγώνα-σπριντ) με τρομερές κινήσεις, προσπεράσεις και επαφές! Μια τέτοια ανάμεσα σε Razgatlioglu και Rea, έδωσε την πρώτη θέση στον Redding.

Η Ducati δούλευε πολύ καλά στην ισπανική πίστα κι αυτό επέτρεψε στον Scott Redding να κρατήσει την πρώτη θέση μέχρι το τέλος.

Ο Rea πήρε τη δεύτερη θέση, μπροστά από τον Τούρκο αντίπαλό του και διεύρυνε για λίγο τη διαφορά του στη βαθμολογία έως τους 9 βαθμούς. Ένα προβάδισμα που δεν θα κρατούσε για πολύ.

navarra-2021-Superpole-dfgg3.jpg

Για τον Rea ήταν σημαντικό να μεγαλώσει κι άλλο τη διαφορά του, όμως η ισπανική πίστα αποδείχτηκε πολύ δύσκολη για την Kawasaki και ήταν η οδηγική του ιδιοφυία που δεν του επέτρεψε να χάσει πολλούς βαθμούς εκεί.

Ο Razgatlioglu ξεκίνησε καλά τον τελευταίο αγώνα στη Navarra και ο Joanthan Rea πίεσε πολύ για να μείνει κοντά του, ενώ πίσω τους ήταν ο Scott Redding, έτοιμος να εκμεταλλευτεί το παραμικρό λάθος.


Σύντομα ο Τούρκος αποδείχτηκε πιο δυνατός από τον Ιρλανδό και του έκανε διαφορά, αφήνοντας τον Rea στα «νύχια» του Redding.

Κι ενώ η Ducati ήταν πιο δυνατή από την Kawasaki, ο Rea άντεχε και πάλευε με όλες του τις δυνάμεις, μέχρι που το μπροστινό ελαστικό άρχισε να χάνει πρόσφυση.

navarra-2021-dfgg2.jpg

Ο Redding πέρασε μπροστά και έδειξε ότι είχε ρυθμό για να πάρει τη νίκη, όμως πλέον απέμεναν δύο μόνο γύροι για το τέλος.

Έτσι συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση, πίσω από τον Toprak Razgatlioglu που πρόσθεσε μία ακόμα νίκη στο ενεργητικό του και τον Rea που πήρε ένα τρίτο βάθρο σε μια δύσκολη πίστα.

Το πρωτάθλημα των WSBK αναμένεται συναρπαστικότατο μέχρι το τέλος, ειδικά αφού ο νεαρός Τούρκος δείχνει ότι έχει τη σταθερότητα να αντέξει μέχρι τέλους και να εκθρονίσει τον απόλυτο πρωταγωνιστή των τελευταίων ετών: τον Jonathan Rea.

navarra-2021-dfgg4.jpg

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2021 11:49

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon