.
Κατηγορία Αλλοι
Σάββατο, 14 Αυγούστου 2021 16:36

Austria MotoGP KAT – Διέλυσε τα χρονόμετρα ο Martin!

Τη δεύτερη συνεχόμενή του pole position στην Αυστρία πήρε ο Jorge Martin! Ο Ισπανός πέρασε από τις ΚΑΤ1 για να διαλύσει τα χρονόμετρα στο δεύτερο σκέλος, πετυχαίνοντας νέα ρεκόρ!

Τίποτα δεν έχει τελειώσει, μέχρι και ο τελευταίος πιλότος να πάρει τη σημαία του τερματισμού!

Για μία ακόμη φορά αυτή η παραπάνω ρήση επιβεβαιώθηκε. Το χρονόμετρο έδειχνε 00:00 και ήδη από νωρίς ο Fabio Quartararo είχε κάνει δύο τρομερούς γύρους, για να στρογγυλοκαθίσει στην πρώτη θέση.

Ποιος θα περίμενε ότι το ρεκόρ του Γάλλου θα έσπαγε; Ο Jorge Martin, όπως φαίνεται, ο οποίος αφού πέρασε με επιτυχία από τις ΚΑΤ1, στις ΚΑΤ2 μας άφησε όλους με το στόμα ανοιχτό!

Με μια μικρή βοήθεια από τον Johann Zarco, που ήταν μπροστά του, ο Martin ήταν αυτός που πήρε μια σχεδόν απίστευτη pole position, κάνοντας για δεύτερο συνεχόμενο Σ/Κ νέο ρεκόρ pole position και νέο απόλυτο χρόνο πίστας!

Έτσι ο Quartararo συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση, ενώ και ο Pecco Bagnaia θα ξεκινήσει από την πρώτη σειρά της εκκίνησης τον αυριανό αγώνα.

Ο Bagnaia θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη αύριο, την οποία έχασε εξαιτίας ενός δυσλειτουργικού ελαστικού την περασμένη φορά.

Το ίδιο ακριβώς θέλει να κάνει και ο Johann Zarco, που θα ανοίξει τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης και ο οποίος έχασε την πρώτη σειρά για 57 χιλιοστά του δευτερολέπτου!

Ο Marc Marquez είναι στην 5η θέση και λίγο πιο πίσω του ο Jack Miller, με τέσσερεις μοτοσυκλέτες της Ducati στις έξι πρώτες θέσεις. Για δεύτερο συνεχόμενο Σ/Κ.

Το νέο ride-height σύστημα της Suzuki δεν έδωσε στον Joan Mir αυτή τη φορά θέση στη δεύτερη σειρά.

Ο Ισπανός, ο οποίος πάντως ήταν εκνευρισμένος γιατί δεν είχε λάστιχο στο τέλος για να κατεβάσει κι άλλο το χρόνο του, θα ξεκινήσει από την τρίτη και δίπλα του θα έχει τον Aleix Espargaro και τον Miguel Oliveira.

Δεύτερη συνεχόμενη φορά που οι ΚΤΜ δεν τα πήγαν καλά στις ΚΑΤ στον εντός έδρας αγώνα τους. Ο Oliveira ήταν η καλύτερη αυστριακή μοτοσυκλέτα και ο Brad Binder πίσω του η μόνη άλλη ΚΤΜ στη δωδεκάδα.

Austria_QP_2021_Martin.jpg

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 14 Αυγούστου 2021 16:38

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon