.
Κατηγορία Αλλοι
Σάββατο, 14 Αυγούστου 2021 12:35

Austria MotoGP ΕΔ3 – Ο Bagnaia στην κορυφή των ΕΔ3, ο Zarco 1ος στα συνδυασμένα

Ο Fransesco Bagnaia πήρε την πρώτη θέση στα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά, ενώ ο Johann Zarco κράτησε την πρωτοπορία στα συνδυασμένα αποτελέσματα.

Ο Johann Zarco παρέμεινε ο «βασιλιάς» του GP της Αυστρίας αυτό το Σ/Κ, παρά το ότι έχασε την πρώτη θέση στις ΕΔ3 από μία άλλη Ducati, του Pecco Bagnaia.

Σημαντική είδηση από τα τρίτα ελεύθερα είναι και το γεγονός ότι ο κάτοχος του ρεκόρ pole position στην πίστα (είναι διαφορετικό από το απόλυτο ρεκόρ πίστας) και νικητής στην Αυστρία πριν από μία εβδομάδα, ο Jorge Martin, έμεινε εκτός δεκάδας!

Στα αποτελέσματα των ΕΔ3 βλέπουμε ότι όλοι, με εξαίρεση τον Johann Zarco, κατάφεραν να κατεβάσουν τους χτεσινούς τους χρόνους.

Ο Γάλλος έκανε νέο απόλυτο χρόνο πίστας στις ΕΔ1 και από τότε μόνο δύο άλλοι πιλότοι της κατηγορίας κατάφεραν να σπάσουν το όριο του 1:23 – ο Pecco Bagnaia και ο Fabio Quartararo.

Ο Fabio ήταν δεύτερος, ένα δέκατο περίπου πιο αργός από τον Bagnaia, ενώ ο Zarco ήταν τρίτος στις ΕΔ3 με διαφορά 0.138’’ από τον πρώτο.

Αν και συνεχίζει να αντιμετωπίζει δυσκολίες λόγω του χεριού/ώμου του, ο Marc Marquez κάνει καλούς χρόνους και σήμερα ανέβηκε έως την 4η θέση, εξασφαλίζοντας θέση στις ΚΑΤ2.

Ο Marquez έχει δηλώσει ότι στόχος του είναι να επιστρέψει στη γνώριμη αγωνιστική του κατάσταση το 2022 και να συνεχίσει από τότε να προσθέτει τίτλους στο ενεργητικό του.

Λίγο πιο πίσω – με διαφορά 6 χιλιοστών από τον Marquez – είναι ο Aleix Espargaro που για μία ακόμη φορά ήταν δυνατός στον ένα γύρο.

Σημαντική ήταν η βελτίωση του Jack Miller, ο οποίος θέλει να επανορθώσει για το μεγάλο του λάθος πριν από μία εβδομάδα στην Αυστρία.

Στα δεύτερα ελεύθερα χτες ήταν μόλις 17ος αλλά σήμερα ανέβηκε στην 6η θέση, μπροστά από τον παγκόσμιο πρωταθλητή Joan Mir και τον Takaaki Nakagami.

Θέση στις ΚΑΤ2 πήρε και ο Brad Binder, σημειώνοντας τον ένατο καλύτερο χρόνο σήμερα το πρωί, ενώ την τελευταία θέση της δεκάδας την πήρε ο Pol Espargaro.

Ο Ισπανός, πάνω στην Honda του, κατάφερε να κερδίσει για ένα μόλις χιλιοστό του δευτερολέπτου (!!) τον Alex Rins που θα χρειαστεί για μία ακόμη φορά να περάσει από τις ψυχοφθόρες ΚΑΤ1.

combined_FP1-2-3_MotoGP_Austria_2021.jpg

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 14 Αυγούστου 2021 12:36

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon