.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2021 12:33

Austria MotoGP ΕΔ1 – Φοβερός ο Zarco, κατέρριψε το ρεκόρ του Martin!

Με τη δυνατή του παρουσία στα πρώτα ελεύθερα της Αυστρίας, ο Johann Zarco κατάφερε να πετύχει νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας!

Εντυπωσιακός ήταν ο Johann Zarco σήμερα το πρωί στην Αυστρία, για τον 11ο αγώνα της χρονιάς.

Ο Γάλλος-πύραυλος κατέρριψε το ρεκόρ που έκανε ο Jorge Martin στις ΚΑΤ πριν από μία εβδομάδα, «γράφοντας» στις ΕΔ1 1:22,827!

Έτσι έγινε ο δεύτερος αναβάτης που κάνει επίσημο χρόνο στο 1:22 στην αυστριακή πίστα. Και οι δύο οδηγοί ανήκουν στην Pramac Ducati.

Κι ενώ είναι λογικό, όταν βρίσκεσαι για δεύτερο συνεχόμενο Σ/Κ στην ίδια πίστα, να κάνεις καλούς χρόνους, ο Γάλλος σήμερα το πρωί το πήγε πραγματικά σε άλλο επίπεδο!

Μπήκε αποφασισμένος και σίγουρα θα έχει κατά νου να κάνει ό,τι έκανε ο ομόσταυλός του πριν από μία εβδομάδα στο Red Bull Ring: να πάρει τη νίκη.

Στη δεύτερη θέση, με πολύ μεγάλη διαφορά στα 8 δέκατα, ήταν ο Joan Mir με τη Suzuki του. Για μια ακόμη φορά το ride-height σύστημα δείχνει να δίνει το κάτι παραπάνω στον Ισπανό.

Αλλά και ο Alex Rins τα πήγε εξαιρετικά σήμερα το πρωί, ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση της λίστας με τους χρόνους.

Την τέταρτη θέση πήρε ο Takaaki Nakagami και ήταν η καλύτερη Honda σήμερα το πρωί, με τον δεύτερο καλύτερο να είναι ο Alex Marquez στην 7η θέση.

Και οι δύο πιλότοι της LCR κέρδισαν τους εργοστασιακούς της Repsol Honda, αφού ο Pol Espargaro ήταν 11ος και ο Marc Marquez 9ος.

Την πέμπτη θέση πήρε ο Aleix Espargaro, με διαφορά λίγο πάνω από το ένα δευτερόλεπτο από τον πρώτο. Η Aprilia δείχνει και πάλι πολύ καλά στοιχεία.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Fabio Quartararo – ο μόνος οδηγός στο γκαράζ της εργοστασιακής Yamaha – ήταν στην έκτη θέση.

Η δεύτερη καλύτερη Ducati, πίσω από τον εντυπωσιακό Zarco, ήταν αυτή του Pecco Bagnaia που ήταν όμως μόλις 8ος!

Κοιτώντας βέβαια καλύτερα τους χρόνους και βγάζοντας εκτός του Johann Zarco που ήταν ένα επίπεδο πάνω απ’ όλους σήμερα το πρωί, η διαφορά των οδηγών από την 2η έως την 11η θέση ήταν μόλις τρία δέκατα!

Δυσκολίες συνάντησε ο Jack Miller που ήταν μόλις 17ος, ενώ ο νικητής του αγώνα την περασμένη εβδομάδα, ο Jorge Martin, ήταν αυτός που έκλεισε τη δεκάδα.

results_Austria_2021_dr1.jpg

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2021 12:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon