.
Κατηγορία Αλλοι
Σάββατο, 07 Αυγούστου 2021 16:45

Styria MotoGP ΚΑΤ – Δεύτερη pole position (με ρεκόρ) για τον Jorge Martin στο MotoGP. Ακυρώθηκε ο χρόνος του Quartararo που θα του έδινε την 1η θέση!

Ο Jorge Martin, ο rookie της μεγάλης κατηγορίας, κατάφερε να πάρει τη δεύτερη pole position της καριέρας του, αυτή τη φορά στο Red Bull Ring της Αυστρίας, σημειώνοντας παράλληλα και νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας. Την ίδια ώρα ο Fabio Quartararo είδε το δικό του χρόνο-ρεκόρ να ακυρώνεται κι έτσι έμεινε στην 3η θέση.

Το 2021 είναι αναμφίβολα η χρονιά των rookies στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, είτε μιλάμε για την Moto3, είτε για την Moto2, είτε για τη μεγάλη κατηγορία.

Σήμερα το μεσημέρι, στο Red Bull Ring της Αυστρίας, ο Jorge Martin δεν έμοιαζε με τίποτα σε έναν νεοφερμένο στην κατηγορία, που δεν έχει οδηγήσει παρά λίγες φορές τη νέα του μοτοσυκλέτα.

Ο Ισπανός έκλεψε την παράσταση και πήρε τη δεύτερη pole position της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία, ενώ παράλληλα έκανε και νέο ρεκόρ όντας ο πρώτος που κάνει επίσημα χρόνο στο 1:22 στη συγκεκριμένη πίστα.

Κι όμως ο γύρος του αυτός – όπως παραδέχτηκε στο parc ferme – δεν ήταν τέλειος, αφού δεν απέφυγε κάποια λάθη στο πρώτο μισό της πίστας.

Οι Ducati, στην αγαπημένη τους πίστα, είχαν την τιμητική τους στις πρώτες θέσεις, με τον Pecco Bagnaia να είναι δεύτερος και με διαφορά μόλις 44 χιλιοστών από τον πιλότο της Pramac.

Από την πρώτη σειρά της εκκίνησης θα ξεκινήσει τον αυριανό, δέκατο αγώνα της χρονιάς, ο Fabio Quartararo. Ο Γάλλος είχε κάνει χρόνο καλύτερο από το 1:22,994 του Martin, αλλά ακυρώθηκε επειδή βγήκε εκτός ορίων πίστας.

Πάντως ο Γάλλος, σε μια δύσκολη πίστα για την Μ1, θα έχει την ευκαιρία να πάρει πολύτιμους βαθμούς στον αυριανό αγώνα, ξεκινώντας αρκετά μπροστά από τον δεύτερο στη βαθμολογία, Johann Zarco.

E8MM5IeWUAQA9Eg.jpg

Η Yamaha έχει δύο βάθρα στους έξι αγώνες που έχουν γίνει εκεί και ο Fabio Quartararo θα προσπαθήσει για το τρίτο αύριο. Πάντως λίγο πιο πίσω του θα ξεκινήσει μια άλλη Ducati, αυτή του Jack Miller.

Έτσι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα για τον οδηγό της Yamaha, που βρίσκεται ανάμεσα στις, πολύ γρήγορες στην Red Bull Ring, Ducati.

Την πεντάδα κλείνει ο Joan Mir και η Suzuki, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή να προκαλεί αίσθηση με την απόδοσή του στον ένα γύρο (η αχίλλειος πτέρνα της GSX-RR) αφού φέτος δεν έχει καταφέρει να πάρει κάτι καλύτερο από την 9η θέση σε κατατακτήριες!

Άλλη μια Ducati – την τέταρτη – έχουμε στις πρώτες έξι θέσεις και αυτή είναι του Johann Zarco, ο οποίος κέρδισε για 72 χιλιοστά την Aprilia του Aleix Espargaro.

Ο Marc Marquez συμβιβάστηκε με την 8η θέση τελικά, πέφτοντας στον τελευταίο του γύρο που ήταν αρκετά δυνατός και ενδεχομένως να τον έβαζε στην πρώτη σειρά.

Τη δεκάδα έκλεισαν οι Maverick Vinales και Takaaki Nakagami. Στις τελευταίες θέσεις ήταν οι δυο που πέρασαν από τις ΚΑΤ1, ο Alex Marquez και ο Miguel Oliveira.

Και στις ΚΑΤ1 είχαμε ακύρωση του καλύτερου χρόνου που σημειώθηκε στην πίστα, με «θύμα» αυτή τη φορά τον Enea Bastianini. Από το πρώτο σκέλος των κατατακτηρίων δεν πέρασε ο Alex Rins που ήταν τρίτος και ο Dani Pedrosa που παραλίγο να κάνει την έκπληξη.

MotoGP_results_QP_Styria_2021.jpg

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 07 Αυγούστου 2021 17:16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon